دوره 9، شماره 18 - ( 7-1400 )                   دوره 9 شماره 18 صفحات 206-177 | برگشت به فهرست نسخه ها

Gholamazad S, Gooya Z, Kiamanesh A. (2021). A Reflection on the Components of School Mathematics Curriculum in Iran. نظریه و عمل. 9(18), : 6
URL: http://cstp.khu.ac.ir/article-1-3318-fa.html
غلام آزاد سهیلا، گویا زهرا، کیامنش علیرضا. تأملی در مؤلفه‌های برنامه درسی ریاضی مدرسه‌ای ایران دوفصلنامه نظریه و عمل در برنامه درسی 1400; 9 (18) :206-177

URL: http://cstp.khu.ac.ir/article-1-3318-fa.html

چکیده:   (2008 مشاهده)
این مطالعه به دنبال تبیین ملاک‌ها و نشانگرهای وضع مطلوب برنامه‌درسی ریاضی مدرسه‌ای در ایران است. برای این منظور اسناد بالادستی نظام تعلیم و تربیت در ایران و یافته­های تحقیقی و ابتکارهای موجود در حوزه برنامه درسی ریاضی مدرسه­ای  مورد بررسی قرار گرفت. چارچوب انتخابی برای این مطالعه مدل ده مولفه‌ای اکر برای برنامه‌درسی است. بر اساس این مدل، برای اطمینان از تعادل و اثربخشیِ برنامه‌درسی، با پاسخ به ده سوال مشخص و مبتنی بر برنامه‌درسی، ملاک‌هایی برای مولفه‌های برنامه‌درسی ریاضی مدرسه‌ای در ایران ارائه و اعتبارسنجی شدند. مطالعه حاضر با استفاده از روش تحلیل اسنادی، و روش تحلیل کیفی، به شیوه استنباطی انجام شد. شرکت کنند‌گان در این مطالعه، به صورت هدفمند از بین متخصصان مربوط انتخاب شدند. در نهایت، ملاک‌ها و نشانگرهای برنامه‌درسی ریاضی به تفکیک مؤلفه­ها تعیین شد. به توصیه این مطالعه، برای بازنگری برنامه‌درسی ریاضی، توجه به این ملاک‌ها و نشانگرها، یک ضرورت است.
شماره‌ی مقاله: 6
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: کمک به اصلاح و بازنگری برنامه‌های درسی مقاطع مختلف تحصیلی
دریافت: 1400/6/1 | ویرایش نهایی: 1402/8/26 | پذیرش: 1400/10/14 | انتشار: 1400/12/26

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دوفصلنامه نظریه و عمل در برنامه درسی می باشد.