Sangari M, Jamali H. An Investigation into Digital Library Users' Collaborative Information Seeking (CIS) of Graduate Students of Kharazmi University with an emphasis on two easy and difficult scenarios. Human Information Interaction 2018; 5 (2)
URL:
http://hii.khu.ac.ir/article-1-2789-fa.html
سنگری محمود، جمالی مهمونی حمیدرضا، زره ساز محمد. واکاوی ابعاد رفتار اطلاعیابی مشارکتی دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه خوارزمی در کتابخانه دیجیتال با تأکید بر دو سناریوی آسان و دشوار. تعامل انسان و اطلاعات. 1397; 5 (2)
URL: http://hii.khu.ac.ir/article-1-2789-fa.html
دانشگاه خوارزمی
چکیده: (4767 مشاهده)
زمینه و هدف: نیاز به شناخت و بررسی ابعاد رفتار اطلاعیابی مشارکتی نیازمند بررسی ویژگیهای فردی، تفاوتهای بین افراد و نحوه درگیرشدن و ارتباطاتی است که در فرایند یک رفتار مشارکتی به وقوع میپیوندد. هدف از انجام این پژوهش، واکاوی ابعاد رفتار اطلاعیابی مشارکتی دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه خوارزمی در کتابخانه دیجیتال با ارائه و بررسی ویژگیهای این افراد در دو سناریوی آسان و دشوار است.
روش پژوهش: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از رویکرد ترکیبی و مدل تبدیل دادهها استفاده شد. 60 نفر (30 جفت) از دانشجویان کارشناسیارشد دانشگاه خوارزمی ورودی سال 1396-1395 با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی هدفمند به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. افراد در یک آزمایش با سناریوهای آسان و دشوار به اطلاعیابی مشارکتی از کتابخانه دیجیتال تبیان پرداختند.
یافتهها: یافتهها نشان داد که مدت زمان نسبتاً کمی صرف تعامل و مشورت با همکار یا کتابدار شده است. شرکتکنندگان با دشوار شدن سناریو، بیشتر در نقش مشورتگیرنده و نه مشورتدهنده ظاهر شدهاند و بررسی وضعیت تقاضاهای کمک و راهنمایی نیز نشان داد که تقاضاها از نوع اجرایی بیشتر از تقاضاهای از نوع ابزاری ارائه شدهاند.
نتیجهگیری: یافتههای پژوهش تأییدکننده نقش پررنگ کتابدار در فرایند اطلاعیابی مشارکتی، امکان حضور مستقیم راهنمای انسانی متخصص در فضای کتابخانه دیجیتال به منظور پشتیبانی از کاربران در موقعیتهای رفتار اطلاعیابی مشارکتی است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي