Davali M M, Poorahmadzadeh S. Identifying and ranking the antecedents affecting the implementation of the electronic document management system and its effect on client satis-faction. Human Information Interaction 2023; 10 (1)
URL:
http://hii.khu.ac.ir/article-1-3091-fa.html
دوالی محمد مهدی، پوراحمدزاده سارا. شناسایی و رتبهبندی پیشایندهای مؤثر بر پیادهسازی سیستم مدیریت اسناد الکترونیک و تأثیر آن بر رضایت اربابرجوع. تعامل انسان و اطلاعات. 1402; 10 (1)
URL: http://hii.khu.ac.ir/article-1-3091-fa.html
استادیار، گروه مدیریت دولتی، دانشگاه پیام نور،تهران، ایران
چکیده: (1913 مشاهده)
هدف: هدف این پژوهش شناسایی و اولویتبندی عوامل مؤثر بر پیادهسازی سیستم مدیریت اسناد الکترونیک و تأثیر آن بر رضایت اربابرجوع است.
روششناسی: این پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی و با ماهیت کاربردی است و با توجه به اینکه شناسایی عوامل مؤثر بر پیادهسازی سیستم مدیریت اسناد الکترونیک بخشی از کار تحقیق بوده است لذا میتوان از نوع اکتشافی هم در نظر گرفت. نمونه آماری پژوهش برای پرسشنامه اول که برای اولویتبندی ابعاد و مؤلفهها و برای استفاده از تحلیل فرآیند سلسله مراتبی10 نفر از مدیران سازمان ثبتاحوال استان هرمزگان انتخاب شدند. برای تجزیهوتحلیل این بخش از نرمافزار اکس پرت چویس استفاده شد. پرسشنامه دوم بر اساس روش کمی و مقیاس پنج درجه لیکرت طراحی شد و در بین 384 نفر از اربابرجوعهایی که به ثبتاحوال استان هرمزگان مراجعه میکردند توزیع گردید. برای تجزیهوتحلیل این بخش نیز از نرمافزار اسمارت پی ال اس استفاده شد. برای بررسی روایی پرسشنامه از روش روایی محتوایی و پایایی از معیار آلفای کرون باخ و پایایی ترکیبی استفاده گردید. نتایج: بر اساس یافتههای این مطالعه 44 عامل شناسایی شدند که بر سیستم مدیریت اسناد الکترونیک مؤثر بودند که بر اساس روایی محتوا (cvr) تعداد 21 عامل مورد تائید نهایی قرار گرفت که این عوامل در چهار متغیر اصلی انتظار عملکرد، انتظار تلاش، نفوذ اجتماعی و شرایط تسهیلکننده طبقهبندی شدند. یافتههای مربوط به رتبهبندی معیارهای اصلی نشان میدهد انتظار عملکرد با وزن 380/0 رتبه اول را کسب نمود. سپس نفوذ اجتماعی با وزن 280/0 رتبه دوم، شرایط تسهیل با وزن 220/0 رتبه سوم و انتظار تلاش با وزن 120/0 رتبه چهارم را به خود اختصاص دادهاند و نهایتاً تأثیر 3 عامل انتظار عملکرد، نفوذ اجتماعی و شرایط تسهیلکننده بر رضایت اربابرجوع مورد تائید قرار گرفت.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج بهدست آمده از این مطالعه میتوان نتیجه گرفت که با شناسایی عوامل مؤثر بر سیستم مدیریت اسناد الکترونیک خواهیم توانست زمینهسازی هر چهبهتر را برای پیادهسازی سیستم مدیریت اسناد الکترونیک در نظام اداری کشور فراهم ساخته و از این طریق گامی مؤثر در ایجاد رضایت اربابرجوع برداریم.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي