دانشگاه خوارزمی تهران
چکیده: (2658 مشاهده)
زمینه و هدف: با ظهور و گسترش فناوری، استفاده از شبکه های اجتماعی چون اینستاگرام، فیس بوک، وبلاگ ها، فرومهای گفتگو و پلتفرمهای بسیار دیگر ارتباط و تعامل فراگیران با یکدیگر و با اساتید به صورت فزایندهای سهولت پیدا کردهاست. این موضوع باعث انباشت مقادیر زیادی از داده و اطلاعات در مورد نگرش، تجارب یادگیری، نظرات و احساسات دانشجویان در مورد فرایند یاددهی-یادگیری شده است. ایده کاوی یکی از کاربردهای رو به رشد دانش داده کاوی است که میتواند آموزش عالی را از طریق کشف الگوها و مدلهای موجود در نظرات کاربران در برنامه ریزی بهتر، سیاست گذاری آگاهانه تر و مدیریت موفق تر یاری رساند. بنابراین هدف این پژوهش، بررسی کاربردهای ایدهکاوی برای بهبود فعالیت های اموزش عالی در کشور است.
روش پژوهش: این پژوهش از نظر هدف کاربردی است و از نظر روش توصیفی میباشد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه پژوهشها و منابع مرتبط با ایدهکاوی است که در پایگاههای اطلاعاتی معتبری چون IEEE، SSCI،Elsevier ، CIVILICA ،Science Direct در دوره جمعآوری دادههای پژوهش در بهار سال 1398موجود بودند. با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 35 مقاله با هدف بررسی و توصیف ایدهکاوی آموزشی و تحلیل کاربست آن در آموزش عالی مورد پایش قرار گرفت.
یافته ها: براساس بررسیهای انجام شده در این پژوهش مشخص شد که ایده کاوی میتواند بعنوان یک ابزار اثر بخش در سه بخش 1. ارتقا و بهبود عملکرد دانشجویان، 2. طراحی بهتر دورههای الکترونیکی و 3. ارزیابی اثربخشی فعالیت های آموزشی دانشگاه ها، اساتید و برنامه های مختلف، استفاده شود و کاستی ها، نقاط قوت و ضعفهای موجود را معلوم کند.
نتیجه گیری: آموزش عالی میتواند از طریق کاربست ایده کاوی به تحلیل احساسات، نظرات و عقاید تولید شده توسط دانشجویان بپردازد. کاوش این اطلاعات ارزشمند، نهادهای آموزشی، مدیران و معلمان را قادر می سازد تا بتوانند تصمیم گیری های مناسبتری در امر آموزش اتخاذ کنند و با ارتقا کیفیت خدمات آموزشی باعث بهبود و ارتقا عملکرد تحصیلی و آینده شغلی افراد شوند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي