ghorbanizadeh V, Ghorbani Paji A. Meta-Analysis Study of the Effective Factors in the Application of Information Technology in the Iranian Organizations. Human Information Interaction 2020; 7 (2)
URL:
http://hii.khu.ac.ir/article-1-2901-fa.html
دانشگاه علامه طباطبائی
چکیده: (4114 مشاهده)
زمینه و هدف: کاربرد فناوری اطلاعات در سازمانها، تحت تأثیر عوامل بسیاری در قالب عوامل فردی، سازمانی و محیطی قرار میگیرد. این عوامل تأثیرگذار میتوانند باعث منع و شکست یا پیش روی و تسهیل کاربرد فناوری اطلاعات در سازمانها باشند. ازآنجاییکه هدف اصلی کاربرد فناوری اطلاعات در تمام سازمانها افزایش بهرهوری است، شناسایی عوامل مؤثر بر کاربرد فناوری اطلاعات میتواند برای سازمانها مهم و حیاتی باشد.
روش پژوهش: تحقیق حاضر نتایج حاصل از پژوهشهای انجامشده در خصوص کاربرد فناوری اطلاعات را بررسی کرده است تا بدینوسیله عوامل مؤثر بر کاربرد فناوری اطلاعات را شناسایی کرده و اندازه اثر هر یک از این عوامل را ارزیابی و مقایسه نماید. روش تحقیق مورداستفاده در این پژوهش فرا تحلیل بوده و محاسبات آماری آن از طریق نرمافزار CMA2 انجامشده است. برای بررسی تورش انتشار از روشهای آزمون N ایمن از خطا، روش چینش و برازش دوال و توئیدی، نمودار فانل (نمودار قیفی) استفادهشده است.
یافته ها: این پژوهش با بررسی 65 مطالعه، 27 عامل مؤثر بر کاربرد فناوری اطلاعات را شناسایی کرده است. از میان این 27 عامل مؤثر بر کاربرد فناوری اطلاعات عوامل مهارت (762/.)، ساختار (753/.)، انگیزش (720/.)، فرهنگسازمانی (709/.) و همچنین محیط سازمانی (672/.) بیشترین شدت اثر و عوامل جنسیت (128/.)، تحصیلات (204/.) و سن (224/.) کمترین شدت اثر را داشتند.
نتیجه گیری: سازمانهای ایرانی برای موفقیت در استفاده از فناوری اطلاعات در سازمان باید به ترتیب به ابعاد مهارتی کارکنان، ساختار سازمانی و انگیزش کارکنان توجه بیشتری داشته باشند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي