تعامل انسان و اطلاعات- راهنمای نگارش مقاله
راهنمای نویسندگان

حذف تصاویر و رنگ‌ها

راهنمای نویسندگان

 

مجله تعامل انسان و اطلاعات مقاله‌های اصیل پژوهشی و آثار مروری انتقادی در حوزه تعامل انسان واطلاعات، رفتار اطلاعاتی انسان و مباحث وابسته منتشر می‌کند. توجه به وجوه شناختی، عاطفی و رفتاری این مطالعات، زمینه‌ای برای توسعه پژوهش‌های میان‌رشته‌ای در این زمینه است. بر این اساس، تعامل انسان و اطلاعات شامل مباحث زیر است، اما محدود به این موارد نیست و می‌تواند به کمک پیوندهای میان‌رشته‌ای عرصه‌های دیگری را نیز شامل شود:

•      مبانی نظری و نظریه‌های رفتار اطلاعاتی

•      نیازهای اطلاعاتی گروه‌های مختلف

•      رفتار اطلاعاتی شامل رفتار اطلاع جویی و رفتار جستجوی اطلاعات

•      اطلاع‌جویی مشارکتی و اجتماعی

•      استفاده و پرهیز از اطلاعات

•      پردازش اطلاعات توسط انسان

•      اشاعه و اشتراک اطلاعات

•      جنبه‌های شناختی، عاطفی و رفتاری تعامل انسان و اطلاعات

•      وجوه فنی و نرم‌افزاری طراحی رابط کاربر

•      تعامل انسان و رایانه (HCI)

•      ارزیابی کاربرمحور نظام‌های اطلاعاتی

•      جنبه‌های انسانی بازیابی اطلاعات

•      اکولوژی اطلاعات

•      فقر و سرریز اطلاعات

•      اشتراک اطلاعات و سرمایه‌اجتماعی

•      سواد اطلاعاتی و سواد رسانه‌ای

•      تولید، اشاعه و اشتراک اطلاعات در شبکه‌های اجتماعی

•      طراحی کاربرمحور نظام‌های اطلاعاتی

•      معنابخشی در تعامل انسان و اطلاعات

•      زمینه‌ها و افق‌های اطلاعاتی

 

شرایط پذیرش مقاله

مقاله‌های ارسالی باید دارای نوآوری، اصالت و دانش‌افزایی - به اندازه‌ای که آنها را شایسته انتشار سازد-  باشند. مقاله‌هایی که فاقد نوآوری در روش، رویکرد، مسئله و موضوع هستند، بررسی نخواهد شد. همچنین مقاله‌هایی که صرفاً به توصیف یک پدیده یا رفتار یک گروه پرداخته که فقط دارای کاربرد درون سازمانی هستند نیز بررسی نمی‌شوند. از نظر ساختار و محتوای آثار، نویسندگان محترم باید نکات زیر را رعایت کنند:

  1. پذیرش آثار فقط به صورت الکترونیکی از طریق سایت مجله میسر است.
  2. مقالات نباید قبلاً در نشریه‌ای دیگر یا مقالات کنفرانس چاپ، یا برای این هدف ارسال شده باشند.
  3. مقاله‌های ترجمه شده از زبان­های دیگر قابل پذیرش نخواهد بود.
  4. عنوان (فارسی و انگلیسی) مقاله باید موجز، دقیق و بیانگر موضوع باشد. عنوان مقاله حداکثر می‌تواند شامل ۱۵ کلمه باشد.
  5. چکیده (فارسی و انگلیسی) حداقل ۲۰۰ و حداکثر ۳۰۰ کلمه به شیوه تمام‌نما (ساختاریافته) تهیه شود، به نحوی که در آن زمینه و هدف، روش، یافته‌ها و نتیجه‌گیری بیان شده باشد.
  6. بین ۵ تا ۱۰ کلیدواژهء فارسی و انگلیسی دقیق و مرتبط با محتوای مقاله ارائه شود.
  7. نام و نام خانوادگی کامل نویسندگان (فارسی و انگلیسی) به همراه وابستگی سازمانی، شامل درجه علمی و مرتبه دانشگاهی، نام دانشگاه (موسسه)، نشانی و رایانامه (ایمیل) ارائه شود. در بین نویسندگان، باید نویسنده مسئول برای مکاتبات بعدی مشخص شود.
  8. نویسندگان در چارچوب متداول آثار علمی می‌توانند برای تدوین ساختار مقاله از خلاقیت خود استفاده کنند. با این حال، لازم است که محتوای مقاله به خوبی بیانگر مسئله، اهداف، پرسش‌ها، پیشینه، روش، یافته، بحث و نتیجه‌گیری باشد.
  9. اصول علمی در نگارش و ارائه محتوا رعایت شود. همچنین لازم است که اصالت، نوآوری و دانش‌افزایی و یا سهم مطالعه در پیشبرد حوزه علمی مورد نظر به وضوح از محتوای مقاله قابل فهم باشد.
  10. مقاله‌های مروری از نویسندگان مجرب در زمینه­‌های تخصصی در صورتی پذیرش می‌شود که به منابع معتنابهی استناد شده و نوآوری خاصی داشته باشد.
  11. رعایت دستور خط فارسی مصوب فرهنگستان الزامی است. همچنین مجله از ایجاز در نگارش و تلاش منطقی برای استفاده از کلمات فارسی، ساده‌نویسی و پاکیزه نویسی استقبال می‌کند.
  12. نقل‌قول‌های مستقیم بصورت محدود و حداکثر در یک پاراگراف با قلم ایتالیک و از سر سطر و داخل گیومه قرار گیرد.
  13. حروفچینی مقاله‌های ارسالی بایستی در اندازه صفحه استاندارد A۴ (۲۱ در ۷/۲۹ سانتی متر) به شکل یک ستونه، با فاصله میان سطور ۱ سانتی‌متر با قلم B Mitra اندازه فونت ۱۳، و برای متن‌های لاتین با قلم Times New Roman اندازه فونت ۱۱ در محیط Microsoft Word ۲۰۰۷ یا ویرایش‌های بالاتر و با حاشیه ۵/۲ سانتیمتری از چپ و راست و فاصله ۳ سانتیمتری از بالا و پایین کاغذ انجام شود. چکیده انگلیسی بر اساس متن چکیده فارسی تنظیم و در صفحه‌ای مجزا در انتهای مقاله ذکر شود. لازم به تذکر است تمام اطلاعات مربوط به عنوان، نویسندگان، وابستگی سازمانی، آدرس مکاتبات نویسنده مسئول مشتمل بر رایانامه در صفحه انگلیسی هم ذکر شود.
  14. دستورهای نقطه گذاری در نوشتار متن رعایت شوند. به طور مثال قبل از نقطه (.)، کاما (،) و علامت سوال (؟)، درج فاصله لازم نیست ولی بعد از آن‌ها، درج یک فاصله الزامی است. رعایت نیم‌فاصله‌ها در تایپ مقاله الزامی است.
  15. کلیه صفحات مقاله از جمله صفحاتی که دارای شکل، جدول، تصویر می‌باشند، دارای قطع یکسان و شماره صفحه باشد.
  16.  تا حد ممکن تعداد جدول‌ها محدود باشد. ذکر شماره، عنوان و مأخذ (در صورت وجود) برای جداول، شکل‌ها و نمودار‌ها ضروری است.
  17. در مجموع کل اثر همراه با منابع بیش از ۲۰ صفحه ‌(۶۰۰۰ کلمه)  نباشد.
  18. نشریه در رد یا قبول مقاله­‌های دریافت شده آزاد است.
  19. مسئولیت محتوای مقالات دریافتی با نویسندگان است و مجله در این زمینه مسئولیتی ندارد.
  20. مجله در تدوین استنادهای درون متن و فهرست منابع انتهای مقاله و نیز ساختار جدول‌ها و نمودارها تابع الگوی APA  (ویرایش ششم دستنامه نگارشی و استنادی انجمن روان‌شناسان امریکا) است و مقاله‌های ارسالی باید از این الگو تبعیت کند. منابع باید مستند و معتبر باشند. بر این اساس، فهرست منابعی که در مقاله استفاده شده در انتهای مقاله با رعایت حروف الفبا ارائه شود. توجه شود که از ابتدای سال ۹۵ کلیه منابع باید به زبان انگلیسی تهیه و تنظیم الفبایی شوند. بر این اساس شیوه ارائه منابع به شرح زیر است:

کتاب تالیف و ترجمه:

نام خانوادگی نویسنده، نام. (سال انتشار). عنوان کتاب. محل چاپ: ناشر.  

نام خانوادگی نویسنده، نام. (سال انتشار). عنوان کتاب. نام مترجم. محل چاپ: ناشر. 

نمونه برای کتاب فارسی:

Rahimi, M., Mazdaki, A. (۲۰۱۵). How we could survive in information age. Tehran: Cheshmeh Publishing Co. (Persian)  

مقاله:

نام خانوادگی نویسنده، نام. (سال انتشار). عنوان مقاله. نام مجله، سال یا دوره، شماره‏ء مجله، شماره صفحات مقاله.

نمونه برای مقالات فارسی:

 Satahian, M., Nobakhtian, M., Mahmoudi, M. (۲۰۱۰). Information needs and assessments. Human Information Interaction. ۲ (۲); ۸۹-۱۰۰. (Persian) 

ذکر نویسندگان تا شش مورد الزامی است، چنانچه بیش از شش مورد بود بعد از نویسنده ششم سه نقطه و تنها نویسنده آخر را ذکر کنید.

فایل تعهد نویسندگان (Cover letter):در این فایل نویسنده مسئول در نامه ای خطاب به سردبیر به نمایندگی از سایر نویسندگان اذعان می‌دارد که مقاله برگرفته از داده های اصیل بوده و با رعایت اصول اخلاق حرفه‌ای تنظیم شده و همچنین اصالت مقاله و عدم ارسال همزمان و یا انتشار قبلی به هر شکل و زبان دیگری اعلام شود.

تعارض منافع (Conflict of Interest): در انتهای متن فایل تعهدنامه، نویسنده مسئول باید همه وابستگی‌هایی که ممکن است به عنوان احتمال ایجاد تعارض منافع در نظر گرفته شود را آشکار سازد و در صورت وجود نداشتن تضاد منافع حتما در متن مذکور ذکر شود.
منبع حمایت کننده (Fundingّ) نویسندگان باید هر گونه حمایت مالی یا گرنتی برای انجام مقاله در شکل‌های مختلف به صورت مستقیم یا در قالب طرح و پروژه دریافت کرده‌اند، در مقاله اعلام نمایند.
 

مراحل بررسی مقالات

 هر یک از مقالات پس از بررسی اولیه توسط سردبیر و یا جانشین سردبیر برای حداقل دو داور که منتخب هیئت تحریریه می‌باشند بصورت بی نام و محرمانه ارسال شده و پس از دریافت نتیجه داوری، تصمیم اخذ شده مبتنی بر "پذیرش"، "رد" و یا "نیازمند اصلاح" به اطلاع نویسنده مسئول می‌رسد. در صورت پذیرش مقاله و یا پس از انجام اصلاحات مورد نیاز، مقاله در نوبت چاپ قرار می‌گیرد. حداقل زمان بررسی مقالات یک ماه از زمان دریافت مقاله خواهد بود.
فلودیاگرام فرایند پذیرش مقاله

نشانی مطلب در وبگاه تعامل انسان و اطلاعات:
http://hii.khu.ac.ir/find-1.48.15.fa.html
برگشت به اصل مطلب