داود حاصلی، اکرم تقیپور، محمدرضا اسمعیلی گیوی، رضا اکبرنژاد،
دوره 7، شماره 4 - ( 12-1399 )
چکیده
هدف: هدف این پژوهش، طبقهبندی مؤلفههای کیفیت خدمات سروکوآل در کتابخانههای عمومی بر اساس مدل رضایت مشتری کانو و اولویتبندی آنها براساس تحلیل تأثیر عملکرد نامتقارن است. همچنین تعیین طبقهبندی مؤلفههای سروکوآل برحسب گروههای کاربران نیز دیگر هدف این پژوهش است.
روش: روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر گردآوری دادهها پیمایشی- توصیفی است. جامعه مورد مطالعه شامل اعضای فعال 15 سال و بالاتر در پنج کتابخانه عمومی شهری شهرستان قائمشهر است که با روش نمونهگیری طبقهای تصادفی تعداد 300 پرسشنامه وارد تحلیل شد. ابزار پژوهش شامل دو پرسشنامه سنجش رضایت مشتری و پرسشنامه سروکوآل بود.
یافتهها: اولویت اقدامات کتابخانههای عمومی شامل 1) افزایش سطح عملکرد ویژگیِ عملکردی پاسخگویی، 2) افزایش سطح عملکرد ویژگیِ انگیزشی ابعاد فیزیکی، 3) حفظ سطح عملکرد ویژگیِ اساسی مسئولیتپذیری، 4) حفظ سطح عملکرد ویژگیِ انگیزشی قابلیت اعتماد، و 5) حفظ سطح عملکرد ویژگیِ انگیزشی همدلیوتوجه شناسایی شد. همچنین طبقهبندی ویژگیها براساس ویژگیهای جمعیتشناختی نشان داد رضایت زنان در همه ویژگیها بیشتر از مردان جلب شده است، با افزایش سن و تحصیلات، رضایت کاربران از خدمات کتابخانه بیشتر شده است و با افزایش میزان سابقه استفاده از کتابخانه، میزان رضایت کاربران از ابعاد فیزیکی و قابلیت اعتماد افزایش و میزان رضایت از همدلیوتوجه کاهش یافته است.
نتیجهگیری: سنجش رضایت کاربران با استفاده از مدل کانو و تحلیل تأثیر عملکرد نامتقارن در مقایسه با ضریب رگرسیونی خطیِ قادر به تعیین اولویت اقدامات براساس عملکرد مثبت و منفی است. همچنین این پژوهش نشان داد میزان رضایت از خدمات کتابخانههای عمومی براساس گروههای مختلف کاربران میتواند متفاوت باشد و لازم است کتابخانههای عمومی و کتابداران در ارائه خدمات به گروههای مختلف کاربران از نظر جنسیت، سن، تحصیلات و سابقه استفاده استفاده از کتابخانه و رفتار با آنها، اقدامات ویژه و منحصربهفردی را مد نظر قرار دهد.
داود حاصلی، سمیه قویدل، نصرت ریاحینیا،
دوره 8، شماره 1 - ( 3-1400 )
چکیده
زمینه و هدف: عملکرد و مشارکت دانشگاهها از طریق انتشارات علمی و شاخصهای علمسنجی قابل اندازهگیری است. هدف این مقاله توصیف وضعیت انتشارات دانشگاه خوارزمی و کشف بازیگران مهم شبکههای همکاری علمی این دانشگاه در سه سطح پژوهشگران، سازمانها و کشورها در پایگاه استنادی وبآوساینس در بازه زمانی 1994 تا 2020 است.
روش: این مقاله مطالعهای علمسنجی است. تعداد 4734 رکورد برای دانشگاه خوارزمی با در نظر گرفتن اسامی نگارشی مختلف دانشگاه از پایگاه وبآوساینس در دو فرمت تکست و اکسل استخراج شده است. مصورسازی دادهها با استفاده از نرمافزار علمسنجی وسویوور و منبع GunnMap انجام شده است.
یافتهها: یافتهها نشان داد هر مدرک دانشگاه خوارزمی به طور متوسط 10.68 استناد دریافت کرده است و شاخص اچ دانشگاه خوارزمی 75 است. روند انتشار مدارک و دریافت استنادات براساس سال صعودی است. پنج حوزه موضوعی پُرکار شامل حوزههای مهندسی، شیمی، فیزیک، ریاضیات و علوم رایانه هستند. از نظر میزان همکاری علمی در میان سازمانهای ایرانی، دانشگاههای آزاد اسلامی، تهران، تربیت مدرس، در میان سازمانهای خارجی دانشگاههای پوترای مالزی، کالیفرنیای آمریکا و مونترال کانادا و در بین کشورها، آمریکا، کانادا و انگلستان در رتبه اول تا سوم هستند. وحید وطنپور، محمدحسین مجلسآراجهرمی و عادله دیوسالار سه نویسنده برتر دانشگاه هستند. وحید وطنپور مؤثرترین پژهشگر دانشگاه از نظر شاخصهای کمّی و کیفی است. شبکه همکاری اصلی پژوهشگران مربوط به حوزههای شیمی (شیمی آلی و پلیمر/ تجزیه و کاربردی)، زیستشناسی، مهندسی صنایع و مهندسی است. بازیگران اصلی شبکه همکاری با سازمانها، مؤسسات ایرانی و بیشتر در شهر تهران هستند. هر چند همکاری دانشگاه خوارزمی با کشورهای دیگر در حد قابل قبول نیست اما ترسیم شبکه همکاری کشورها نشان میدهد همکاری علمی در سطح بینالمللی در حال توسعه است. همچنین همکاری علمی با سازمانهای ایرانی و بهویژه سازمانهای خارجی باعث افزایش استناد به مدارک دانشگاه خوارزمی شده است.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج لزوم همکاری علمی در سطح بینالمللی در دانشگاه بیشتر احساس میشود. همچنین خروجی کیفی از پروژههای دانشجویان تحصیلات تکمیلی در سطح قابل قبول نیست و باید توجه بیشتری به این امر شود.