جستجو در مقالات منتشر شده


1 نتیجه برای شهرکی

دکتر علیرضا شهرکی، خانم وجیهه بهرامی،
دوره 0، شماره 0 - ( 3-1401 )
چکیده

زمینه و هدف: اینترنت اشیا به عنوان یکی از فناوری­های کارآمد و فراگیر که همواره در حال گسترش است، شناخته شده­است. برای به­کارگیری و استفاده اثربخش از آن، نیاز است که با قابلیت­ های این فناوری و اهمیت هر یک از آن­ها آشنا شد. لذا این پژوهش با هدف شناسایی و رتبه بندی قابلیت­های اینترنت اشیا در بخش صنعت با بهره گیری از تکنیک­ های تصمیم گیری چندمعیاره صورت گرفت.
مواد و روش­ ها: این پژوهش پژوهشی کاربردی از لحاظ هدف، پژوهشی کتابخانه­ ای-میدانی از لحاظ جمع آوری داده­ها و پژوهشی کمی-کیفی از لحاظ تجزیه و تحلیل داده­ها است. در این پژوهش شناسایی قابلیت­های فناوری اینترنت اشیا در سه دسته قابلیت­ها، مزایا و چالش­ها با استفاده از منابع کتابخانه ­ای و روش دلفی از طریق نظرسنجی از خبرگان صورت گرفت. جمع آوری داده­ها از طریق پرسشنامه ­ها مقایسات زوجی معیارها بر اساس طی 9 تایی ساعتی با نظر سنجی از خبرگان انجام شد و سپس وزن دهی و رتبه بندی هر یک از قابلیت­ها با روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP) در محیط نرم افزار Expert Choice انجام شد.
یافته ­ها: نتایج تجزیه و تحلیل داده ­ها در این پژوهش نشان داد که از بین سه معیار اصلی، موانع و چالش­ ها، مزایا و قابلیت­ها به ترتیب بیشترین درجه اهمیت را دارا هستند. همچنین از بین زیر معیارهای موانع و چالش­ ها، امنیت و سیستم عامل بیشترین اهمیت و سازگاری کمترین اهمیت را دارا بود. در بین زیر معیارهای قابلیت ­ها، هوش مصنوعی و ارتباطات بیشترین و حسگرها کمترین میزان و رتبه وزنی را کسب کردند. همچنین در بین مزایا، صرفه جویی در زمان و کاهش هزینه ­ها بیشترین و بهبود فرآیندها دارای کمترین رتبه و درجه اهمیت شناخته شدند.
نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که برای به­کارگیری هر چه مفیدتر و اثربخش تر فناوری­هایی مانند اینترنت اشیا در بخش­ های تولیدی از جمله بخش صنعت، نیاز به شناسایی قابلیت­ها، مزایا و موانع این فناوری می­باشد. با تعیین درجه اهمیت و تاثیرگذاری هر یک از این معیارها، انتخاب و در اولویت قرار دادن آن جنبه از فناوری جهت پیاده سازی مشخص می­گردد. لذا نتایج این پژوهش علاوه بر شناساندن قابلیت­ها، مزایا و موانع به کارگیری این فناوری، اولویت هر یک از معیارها را از لحاظ اهمیت آن­ها نیز مشخص ساخت.
 

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تعامل انسان و اطلاعات می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Human Information Interaction

Designed & Developed by : Yektaweb