الهه پاکباز، مرتضی کوکبی، زاهد بیگدلی،
دوره ۱، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده
زمینه و هدف: هدف از انجام این پژوهش بررسی میزان اضطراب کتابخانهای دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز بوده است.
روش: این پژوهش به روش پیمایشی، توصیفی- تحلیلی و با استفاده از مقیاس چندبعدی اضطراب کتابخانهای ونکمپن (MLAS) که برای جامعه ایرانی ترجمه و هنجاریابی شده انجامشده است. با تعیین تعداد کل دانشجویان تحصیلات تکمیلی (۴۴۲۲ نفر) و با استفاده از جدول کرجسی-مورگان، تعداد تقریبی نمونه ۳۵۴ نفر تعیین شد. از میان ۳۵۴ پرسشنامهی پخش شده در بین نمونه آماری، ۲۸۷ پرسشنامه برگردانده (نرخ پاسخ ۰۷/۸۱ درصد) و کار تجزیه و تحلیل یافتهها بر اساس تعداد مذکور انجام و برای تحلیل دادهها از آمار توصیفی (فراوانی، درصد فراوانی، میانگین و انحراف استاندارد) و برای تعیین معنیداری تفاوتها از آمار استنباطی (آزمون تی و تحلیل واریانس) استفاده شد.
یافتهها: یافتههای توصیفی منتج از پژوهش نشان داد که میزان اضطراب کتابخانهای برابر با ۶۹/۱۵۱ و در سطح متوسط میباشد.
نتیجهگیری: در این پژوهش به نقش متغیرهای اعم از: جنسیت، سن، دانشکده محل تحصیل، مقطع تحصیلی، تعداد دفعات استفاده از کتابخانه، بر میزان اضطراب کتابخانهای دانشجویان پرداخته و مشخص شد که از میان این عوامل، مقطع تحصیلی و تعداد دفعات استفاده از کتابخانه ازجمله متغیرهای هستند که روی "میزان اضطراب کتابخانهای" دانشجویان تأثیر دارند.