جستجو در مقالات منتشر شده


5 نتیجه برای غفاری

سعید غفاری، مسعود بختیاری،
دوره 0، شماره 0 - ( 3-1401 )
چکیده

هدف: هدف این پژوهش کشف وضعیت رابط کاربر در صفحات وب کتابخانه‌های دیجیتالی و ارائه الگویی برای کتابخانه‌های دانشگاه پیام نور براساس معیارهای موجود در متون و منابع است.
روش پژوهش: روش پژوهش پیمایشی و توصیفی است. ابزار پژوهش جهت ارزیابی کتابخانه‌ها سیاهه وارسی نوروزی (1388) متشکل از 10 معیار اصلی و 114 مؤلفه فرعی استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش 10 کتابخانه دیجیتالی درکشورهای امریکا، استرالیا، فرانسه، سوئیس، نیوزیلند، هلند، لهستان، ژاپن، هند و ایتالیا است. برای تجزیه و تحلیل داده‌های این پژوهش از آمار توصیفی و نرم‌افزارهای SPSS و Excell استفاده شده است. همچنین با استفاده از آزمون تی و فریدمن سؤالات و فرضیه پژوهش مورد آزمون قرار گرفت.
یافته‌های پژوهش: کتابخانه دیجیتالی امریکا با 42/70 درصد در رعایت معیارها رتبه اول را کسب کرده است. سپس کتابخانه‌های دیجیتالی فرانسه با امتیاز 07/62 و سوئیس با کسب 59/61 درصد در جایگاه‌های دوم و سوم قرار دارند. کتابخانه‌های دیجیتالی ایتالیا با رعایت 14/40 درصد در انتهای این کتابخانه‌ها قرار دارند. همچنین از میان معیارها، معیار زبان رابط با 35/98 درصد رعایت، توسط کتابخانه‌ها از سایر معیارها بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. معیار کنترل کاربر با 70/6 درصد رعایت، کمترین میزان رعایت را در بین کتابخانه‌ها داشته است.
نتیجه‌گیری: در کتابخانه‌های دانشگاه پیام‌نور علاوه بر رعایت مؤلفه‌های عمومی جستجو رعایت مؤلفه‌های اختصاصی مانند جستجوی مجاورتی، پیشنهاد کلید واژه مرتبط، نشانه‌گذاری نتایج جستجو، به جهت صرفه‌جویی در زمان کاربر پیشنهاد می‌شود. همچنین وجود نقشه سایت، معیارهای نمایش اطلاعات، کاهش زمان صرف شده بوسیله کاربر و جذب و نگهداری کاربر نیازمند توجه هستند.

محمد غفاری، سمانه سادات نصیری،
دوره 6، شماره 1 - ( 1-1398 )
چکیده

زمینه و هدف: پژوهش حاضر باهدف تبیین عوامل مؤثر بر پیگیری اطلاعات در ارتباطات توصیه­ای آنلاین در بین گردشگران خارجی در دسترسی که در تابستان 1396 به شهر کاشان سفرکرده‌اند، انجام‌گرفته است.
روش پژوهش: پژوهش حاضر ازنظر هدف، کاربردی است و ازنظر روش جمع­آوری داده­ها کمی و توصیفی - پیمایشی است. جامعه­ آماری پژوهش شامل آن دسته از گردشگران خارجی است که در تابستان 1396 به شهر کاشان سفرکرده‌اند. برحسب گزارش سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کاشان تعداد گردشگران 255 نفر بود که طبق جدول مورگان و کرسی تعداد نمونه 150 گردشگر خارجی با روش نمونه­گیری در دسترس برای تکمیل پرسشنامه­ها انتخاب شدند. برای گردآوری داده­ها از پرسشنامه‌ای محقق ساخته با 28 سؤال همراه با 8 سؤال جمعیت شناختی استفاده شد.
یافته‌ها: از مجموع یازده فرضیه، سه فرضیه­ تأثیر سهولت ادراک­شده بر درگیری ذهنی و تأثیر قابلیت اعتماد و درگیری ذهنی بر پیگیری اطلاعات تأیید شدندو 8 فرضیه دیگر رد شدند. بنابراین درگیری ذهنی تحت تأثیر قابلیت اعتماد منبع، قابلیت اعتبار پیام و فواید ادراک­شده در ارتباطات توصیه­ای آنلاین، قرار نمی­گیرد و درگیری ذهنی می­تواند تحت تأثیر سهولت ادراک­شده از ارتباطات توصیه­ای آنلاین و لذّت ادراک­شده از ارتباطات توصیه‌ای آنلاین، قرار گیرد. قابلیت اعتماد منبع و فواید ادراک­شده و سهولت و لذّت ادراک­شده از ارتباطات توصیه­ای آنلاین بر پیگیری آن تأثیرگذار نیست و اعتبار پیام در ارتباطات توصیه­ای آنلاین بر پیگیری آن تأثیرگذار است. همچنین درگیری ذهنی با ارتباطات توصیه­ای آنلاین، بر پیگیری آن تأثیر دارد.
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های پژوهش متخصصان بازاریابی و گردشگری باید تلاش کنند تا با به­کارگیری اینترنت و قابلیت­های رسانه­های اجتماعی به­طور گسترده به تبلیغ خدمات خود و آگاهی­بخشی به توریست­ها بپردازند.
مهدی فرمانی، محمد غفاری، مصطفی زندی نسب،
دوره 6، شماره 1 - ( 1-1398 )
چکیده

زمینه و هدف: مدیریت تجربه‌ای که کاربر در تعامل با وب‌سایت دارد می‌تواند نقش بسزایی در بهبود رابطه طولانی‌تر و با ارزش‌تر با آن داشته باشد. یکی از فناوری‌های جدیدی که می‌تواند پیرامون تجربه­ خوشایند، لذت‌بخش و اثرگذار کاربران نقش ایفا کند، بازی‌وارسازی می‌باشد. چرا که این فناوری فعالیت‌های روزمره، تکراری و رسمی را با به کارگیری قواعد حاکم بر بازی‌ها به تجاربی هیجان انگیز، چالشی و مفرح تبدیل می‌کند و تجربه‌ای متفاوت برای کاربران می آفریند؛ همچنین، زمینه‌ای قصد استفاده و توصیه به دیگران را نیز به وجود می‌آورد. بنابراین، هدف از انجام این پژوهش بررسی ویژگی‌های وب‌سایت دیجی کالا در زمینه بازی‌وارسازی با تمرکز بر نقش‌های میانجی تجربه و نگرش کاربران و تاثیر این پیشایندها بر قصد استفاده و ارتباطات توصیه‌ای برای آن می­باشد
روش پژوهش: این پژوهش از نظر هدف کاربردی است و از نظر روش پژوهش توصیفی می‌باشد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کاربران فروشگاه اینترنتی دیجی کالا در سراسر کشور است که در دوره جمع‌آوری داده‌های پژوهش در مرداد ماه سال 1397 از کاربران این وب‌سایت بوده‌اند و با روش نمونه‌گیری در دسترس 294 نمونه جمع‌آوری شد. ابزار اصلی جهت گردآوری داده‌ها، پرسشنامه‌ بوده است. برای بررسی و تایید روایی پرسشنامه پژوهش حاضر روایی محتوا، روایی سازه و روایی همگرا بررسی شد. جهت بررسی پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزارهای SPSS و LISREL استفاده گردید.
یافته‌ها: تمام فرضیه‌های پژوهش به جز فرضیه دوم مورد تایید واقع شد.
نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش نشان می‌دهد که کیفیت خدمات، کیفیت سیستم و کیفیت اطلاعات در وب‌سایت دیجی کالا بر تجربه کاربر تاثیرگذار است و تجربه کاربر در وب‌سایت دیجی کالا بر نگرش کاربر نسبت به آن تاثیرگذار است. همچنین، نگرش کاربر نسبت به وب‌سایت دیجی کالا بر قصد استفاده از آن و قصد ارتباطات توصیه‌ای آن تاثیر معنادار دارد.
حیدر مختاری، حمید قاضی زاده، سعید غفاری،
دوره 6، شماره 4 - ( 12-1398 )
چکیده

هدف: سواد اطلاعاتی رشته‌‌‌مبنا اساس آموزش  سواد  اطلاعاتی به فراگیران برای کسب مهارت در اطلاع‌‌‌یابی در رشته تحصیلی خود است. هدف این پژوهش پیمایشی-کاربردی تشخیص میزان و سطح سواد اطلاعاتی رشته‌‌‌مبنای دانشجویان در سال تحصیلی 96-97 بود.
روش: برای گردآوری داده‌‌‌ها پرسشنامۀ محقق‌‌‌ساختۀ روا و پایایی در باب سواد اطلاعاتی رشته‌‌‌مبنا در اختیار نمونه‌‌‌ای متشکل از 1875 دانشجو در انواع گروه‌‌‌ها و رشته‌‌‌های آموزشی و مقاطع تحصیلی و انواع دانشگاه‌‌‌های کشور قرار گرفت.
یافته‌‌‌ها: طبق یافته‌‌‌ها، بیشتر دانشجویان (39/6درصد) سطح سواد اطلاعاتی رشته‌‌‌مبنای نسبتاً پایینی دارند و میانگین نمرات آنان در حد متوسط (8/34) است. تفاوت نمرات دانشجویان از نظر گروه تحصیلی به نفع علوم پایه (با نمره 9/53)، از نظر مقطع تحصیلی به نفع دانشجویان تحصیلات تکمیلی (با نمره 11/26) و از نظر نوع دانشگاه محل تحصیل به ضرر دانشگاه‌‌‌های غیرانتفاعی (با نمره 7/17) معنادار بود.
نتیجه‌‌‌گیری: تدوین برنامه‌‌‌های درسی تلفیق شده با مهارت‌‌‌های سواد اطلاعاتی رشته‌‌‌مبنا و جهت‌‌‌گیری به سمت دانشگاه باسواد اطلاعاتی عامل توفیق در نظام آموزش عالی کشور در تربیت دانشجویان باسواد اطلاعاتی تخصصی است.
محمد غفاری، احسان سلطانی فر، فربد رنجبر مطلق، مینا خوشرو،
دوره 7، شماره 4 - ( 12-1399 )
چکیده

زمینه و هدف: گسترش روزافزون فناوری­‌ها، مشتریان را توانمند ساخته و از طرفی باعث تسهیل ارتباط شرکت­‌ها با مشتریان شده است. بنابراین بازاریابان باید به دنبال تغییر در مسیرهای قبلی خرید مشتریان و خلق مسیرهای جدید منطبق با این تغییرات باشند. مسیر جدید خرید مشتریان در عصر ارتباطات، به صورت مدل 5A (شامل اگاهی، جذب، پرسش، اقدام و حمایت)، باز طراحی شده است و هدف این پژوهش، شناسایی فرصت­های سفر مشتری در مدل 5A در صنعت گردشگری است.
روش: رویکرد پژوهش حاضر کیفی و جامعۀ آن خریداران آنلاین بلیط و تور گردشگری در استان تهران در بازۀ زمانی بهمن­‌ماه 1397 تا مرداد­ماه 1398است؛ که تعداد 12 نفر از طریق نمونه­‌گیری هدفمند به عنوان نمونۀ پژوهش تا رسیدن به اشباع نظری، انتخاب شده­‌اند. داده­‌های مورد نیاز پژوهش از طریق مصاحبۀ نیمه‌­ساختار یافته جمع­‌آوری و با استفاده از تحلیل مضمون تجزیهوتحلیل شدند.
یافته­‌ها: از تحلیل متن مصاحبه­‌ها، 35 شاخص و 17 مفهوم در قالب 5 مقولۀ اصلی شناسایی شدند. یافته­‌های پژوهش نشان می­دهد که مقولۀ آگاهی شامل مفاهیم تبلیغات شفاهی (توصیه‌­ای)، تبلیغات رسانهای (رسانه‌­های اجتماعی، محیطی، رسانه­‌های جمعی) و بهبود سئو میشود. مقولۀ جذب، مفاهیم جایگاه­‌یابی برنامه‌­ریزی شده و موردانتظار، استفاده از جاذبه‌­های منطقی و ارتباطات بازاریابی (تبلیغات ترغیب کننده) را در بر می­‌گیرد. در مقولۀ پرسش، مفاهیم تقویت مرکز ارتباط با مشتریان، بازاریابی گروه‌­های اجتماعی، بازاریابی محتوایی و بازاریابی رسانه‌­های اجتماعی میگنجد. مقولۀ اقدام شامل مفاهیم تسهیل خرید برندها از طریق برنامه­‌های کاربردی (اپلیکیشن­‌های) تلفن­های همراه، سهولت در پرداخت الکترونیکی از طریق درگاه پرداخت، ارائه آپشن­‌هایی متفاوت از دیگر برندها و  یکپارچگی کانال­‌های افلاین و آنلاین از طریق تلفن همراه هوشمند را در بر می­‌گیرد. و در نهایت، مقولۀ حمایت، مفاهیم برنامه­‌های مراقبت از مشتریان، برنامه­‌های وفاداری شامل ارائه پاداش و امتیازات و مدیریت ارتباط با مشتری اجتماعی (ایجاد و برانگیختن گفتگو میان مشتریان به منظور حل مسائل آنان) را در بر می­‌گیرد.
نتیجه­‌گیری: در پژوهش حاضر فرصت­های شناسایی شده در هر مرحله از مدل 5A در صنعت گردشگری مشخص شدند که بر اساس آنها میتوان ادعا کرد که شرکت­‌ها با بهکارگیری این فرصت­‌ها، راهکارهایی را ایجاد می­‌کنند که مشتریان از برندها آگاه می‌­شوند، جذب برندها می­‌شوند، به پرسش­‌های آنها پاسخ داده می­‌شود، محصولات و خدمات برندها را خریداری می­‌کنند و در آخر هم از برندها حمایت می­‌کنند و به تبلیغ­ کنندگان برندها تبدیل می­‌شوند. مهمترین فرصت‌­ها یا نقاط تماس سفر­مشتری در مسیر 5A در صنعت گردشگری از نظر افراد مصاحبه­‌شونده شامل: پیشنهاد دوستان و اشنایان، طراحی زیبای سایت، کسب اطلاعات از وب سایت شرکت­، پرداخت­ از طریق درگاه الکترونیکی، ارسال پیامک، هستند. در ادامه­ به پژوهشگران پیشنهاد می‌­شود به منظور تکمیل مدل پیشنهادی پژوهش حاضر، تحقیقاتی نیز در صنایع دیگر یا در همین صنعت گردشگری، با جامعۀ آماری گردشگران خارجی و یا در بافت سایر شهرها، با روش­‌های کمی یا کیفی نیز انجام دهند.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تعامل انسان و اطلاعات می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Human Information Interaction

Designed & Developed by : Yektaweb