جستجو در مقالات منتشر شده


2 نتیجه برای تغییر

علی عبدالهی نیسیانی، علی رضائیان،
دوره 4، شماره 2 - ( 6-1396 )
چکیده

زمینه و هدف: هدف پژوهش حاضر دستیابی به مدل توصیفیِ عوامل موثر بر رفتار ابهام‌گریزی انسان، براساس تحلیل آیات قرآن کریم می‌باشد. در منابع علمی مرتبط با رفتار انسان مطرح شده که بوسیله منابع علمی رایج، تعداد معدودی مدل توصیفی کامل از رفتار انسان بدست آمده که پاسخگوی نیازهای علمی نیست. بعلاوه رفتار ابهام‌گریزانه انسان از پدیده‌های بسیار تکرار شونده انسان بوده و در علوم مختلف مرتبط با رفتار انسان بسیار مورد استفاده است.
روش پژوهش: در پژوهش حاضر با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی و مرتبط با اهداف تحقیق، آیات مرتبط شناسایی و سازماندهی شده، مورد بررسی قرار گرفته و در سه سطح متفاوت انتزاع، کدگذاری شدند. بدین وسیله مدل ابهام‌گریزی مبتنی بر تجزیه و تحلیل‌های لغوی آیات، دقّت‌های ادبی (صرفی و نحوی) و همراه با استناد به منابع معتبر تفسیری و پس از تأیید خبرگان توضیح داده شده‌ است.
یافته‌ها: هشتصد و چهارده آیه از قرآن کریم مرتبط به مدلهای توصیفی رفتار انسان میباشند و برخی از این آیات مستقیما به رفتار ابهام‌گریزی انسان پرداخته‌اند. مدل ابهام‌گریزی که مبتنی بر تحلیل قرآن کریم ارائه شده یک مدل کامل توصیفی از رفتار انسان است که تمامی ابعاد لازم از یک مدل توصیفی علمی را دارد و بنابراین با چهارچوب نوع ایده‌آلِ مدل‌های توصیفی رفتار انسان قابلیت انطباق پیدا کرده است.  
نتیجه‌گیری: این مدل علّت اصلی ابهام‌گریزی انسان را اجتناب او از عدم‌اطمینان در تأمین مطلوبیت‌هایش بیان می‌کند. از مهم‌ترین پدیده‌هایی که موجب این عدم اطمینان در افراد میشود تغییر شرایط است. انسانها در مقابله با این تغییر شرایط دست به رفتارهایی چون انکار اصل تغییر، تفسیر غیر شدید بودن تغییر، مقاومت در برابر تغییر میزنند. همچنین واکنش‌های رفتاری انسان در مقابله مستقیم با ابهام شامل روشن سازی، اقدام به پوشش ریسک، و افزایش تسلط بر منابع است.


محمدرضا محبوبی، احمد باداهنگ،
دوره 7، شماره 2 - ( 9-1399 )
چکیده

زمینه و هدف: بکارگیری منابع اطلاعاتی یکی از راهکارهای مهم در انتخاب راهبردهای سازگاری نسبت به تغییرات اقلیمی توسط کشاورزان است. این تحقیق با هدف تعیین تأثیر منابع اطلاعاتی بر انتخاب راهبردهای سازگاری نسبت به تغییرات اقلیمی توسط کشاورزان استان گلستان انجام شد.
روش پژوهش: تحقیق توصیفی و از نوع پیمایشی و جامعه آماری تمام کشاورزان استان گلستان به تعداد 124280 نفر بودند که 383 نفر از آنان با شیوه نمونه­گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بود که برای تعیین روایی آن از نظرات کارشناسان استفاده شد. پایایی آن نیز با ضریب آلفای­کرونباخ 87/0 و 90/0 مورد تایید قرار گرفت.
یافته­ها: مهم­ترین منابع اطلاعاتی مورد استفاده کشاورزان برای انتخاب راهبردهای سازگاری به ترتیب تلویزیون، شبکه­های اجتماعی و تجربه شخصی می­باشد. بین میزان استفاده کشاورزان از منابع اطلاعاتی رادیو، تلویزیون، سایت هواشناسی، تماس تلفنی، سامانه توسعه هواشناسی کاربردی، مروج کشاورزی، ندای کشاورز، کشاورزان پیشرو، سایر کشاورزان، افراد خانواده، شبکه­های اجتماعی، ریش­سفیدان محل، تجربه شخصی، اطلاعیه­های پیش­بینی آب و هوا و اعضای شورای اسلامی روستا و استفاده آنان از راهبردهای سازگاری نسبت به تغییرات اقلیمی رابطه معنی داری وجود دارد.
نتیجه­گیری: تولید برنامه­های آموزشی با محوریت معرفی راهبردها در تلویزیون، ایجاد و توسعه گروه­های بحث و تبادل تجارب علمی و شخصی در زمینه معرفی و اصول بکارگیری راهبردها در قالب شبکه­های اجتماعی یا مجازی، استمرار تولید برنامه­های آموزشی با محوریت معرفی راهبردها و توسعه و ترویج آن با استفاده از منابع اطلاعاتی رادیو، ریش­سفیدان محل، تجربه شخصی، اطلاعیه­های پیش­بینی آب و هوا، اعضای شورای اسلامی روستا، مروج کشاورزی، ندای کشاورز، کشاورزان پیشرو، سایر کشاورزان و افراد خانواده از جمله اقداماتی هستند که می­تواند زمینه بکارگیری آن­ها توسط کشاورزان را فراهم سازد.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تعامل انسان و اطلاعات می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Human Information Interaction

Designed & Developed by : Yektaweb