1 نتیجه برای معلمان ابتدایی.
فریدون یزدانی،
دوره 8، شماره 4 - ( 11-1400 )
چکیده
هدف: هدف این پژوهش بررسی رابطۀ بین سواد اطلاعاتی با آگاهی، نگرش و عملکرد زیستمحیطی معلمان بود.
روش: روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود و جامعه آماری آن شامل تمامی معلمان (زن و مرد) پایههای اول تا ششم دوره ابتدایی ناحیۀ 1 شهر همدان به تعداد 875 نفر میشد. برای نمونهگیری از شیوۀ تصادفی طبقهای استفاده شد و بر این اساس تعداد 267 نفر آموزگار (208 زن و 59 مرد) انتخاب و در مطالعه شرکت داده شدند. ابزار گردآوری دادهها، «پرسشنامۀ سواد اطلاعاتی» (یزدانی، 1391) و «مقیاس سنجش آگاهی، نگرش و عملکرد زیستمحیطی» (فرخی، 1393) بود که پایایی و روایی لازم را دارا بودند.
یافتهها: نتایج نشان داد که در کل، سطح سواد اطلاعاتی آموزگان در حد متوسطی بوده است؛ لیکن، در ابعاد «تعریف نیاز»، «مکانیابی»، و «ارزشیابی اطلاعات»، سطح سواد اطلاعاتی معلمان بالاتر از میانه و در ابعاد «سازماندهی اطلاعات» و «تبادل اطلاعات»، سطح سواد اطلاعاتی معلمان پایینتر از میانه جامعه بوده است. همچنین، یافتهها نشان داد که سطح آگاهی و نگرش زیستمحیطی معلمان در حد مناسبی بوده است؛ اما عملکرد زیستمحیطی معلمان در وضعیت نامناسبی قرار دارد. در نهایت، نتیجه تحقیق معلوم ساخت که بین تمامی ابعاد سواد اطلاعاتی با آگاهی، نگرش و عملکرد زیستمحیطی معلمان رابطه مثبت و معنادار وجود دارد (0/01>P).
نتیجهگیری: معلمانی که سواد اطلاعاتی بالاتری دارند، امکان دسترسی به آگاهیهای زیستمحیطی بهتری دارند و درنتیجه نگرش و رفتار زیستمحیطی بهتری خواهند داشت. بنابراین، میتوانیم برای بهبود آگاهی، نگرش و عملکرد زیستمحیطی افراد، سواد اطلاعاتی آنان را افزایش دهیم.