دوره 8، شماره 1 - ( دوره هشت، شماره یک، بهار 1399 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 66-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

Talkhabi M, Rahmati Z, Moradi A. Teachers' Professional Development and Conceptual Change through the Knowledge Building Environment. JCP 2020; 8 (1) :53-66
URL: http://jcp.khu.ac.ir/article-1-3250-fa.html
تلخابی محمود، رحمتی زینب، مرادی علیرضا. توسعه حرفه‌ای معلمان و تغییرمفهومی ازطریق محیط ساختن دانش. فصلنامه روانشناسی شناختی. 1399; 8 (1) :53-66

URL: http://jcp.khu.ac.ir/article-1-3250-fa.html

دانشگاه فرهنگیان و پژوهشکده علوم شناختی ، talkhabi@iricss.org
هدف مطالعه حاضر بررسی ضرورت تغییر مفهومی در توسعه حرفه­‌ای معلمان و امکان آن از طریق خلق محیط ساختن دانش بود. در رویکرد شناختی کیفیت آموزش وابسته به عمل معلمان دانسته می‌­شود و عمل معلمان وابسته به شناخت آن‌ها. از این­رو هدف بسیاری از دوره‌­های توسعه حرفه‌­ای معلمان تربیت معلمانی است که نظام شناختی منطبق با آخرین یافته‌­های برخاسته از مطالعات علوم‌شناختی و علوم‌یادگیری داشته باشند. در این مطالعه از روش سنتزپژوهی استفاده شد تا گزاره‌­های مبانی ضرورت تغییر مفهومی تدوین شود. تحلیل گزاره­‌های به دست آمده نشان داد که نظام باورهای تربیتی، مفاهیم از پیش‌­آموخته معلمان و هماهنگی یا عدم هماهنگی آن با مفاهیم علمی، نظریه­‌های ضمنی معلمان، انسجام شناخت، باورهای معرفت‌­شناختی، آگاهی فرامفهومی و نظام شناختی تجربه‌­بنیاد باید در توسعه حرفه‌­ای معلمان مورد توجه قرار بگیرد. همچنین امکانی که محیط ساختن دانش برای تغییرمفهومی معلمان می‌تواند ایجاد کند، مورد بحث قرار گرفته است.
دریافت: 1399/1/24 | پذیرش: 1399/6/15 | انتشار: 1399/7/29

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه روانشناسی شناختی می باشد.