دوره 10، شماره 3 - ( دوره دهم، شماره سوم، پاییز 1401 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 1-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farsi A, Joukar KamalAbadi M, Rajabi S. Comparing the cognitive functions of passionate lover and normal people. JCP 2023; 10 (3) : 17
URL: http://jcp.khu.ac.ir/article-1-3631-fa.html
فارسی اسماء، جوکار مهناز، رجبی سوران. مقایسه عملکردهای شناختی افراد با عشق آتشین و افراد عادی. فصلنامه روانشناسی شناختی. 1401; 10 (3)

URL: http://jcp.khu.ac.ir/article-1-3631-fa.html

دانشگاه خلیج فارس ، joukar.m@gmail.com
هدف: پژوهش حاضر با هدف مقایسه عملکردهای شناختی (بازداری پاسخ، انعطاف­پذیری شناختی و توجه) افراد با عشق آتشین و افراد عادی صورت گرفت. روش پژوهش: در این پژوهش 500 نفر از دانشجویان دانشگاه خلیج‌فارس با روش نمونه­گیری هدفمند با میانگین سن 21 سال و انحراف معیار 06/3 انتخاب شدند و پرسشنامه عشق آتشین (PLS) را تکمیل نمودند. با توجه به نمره کسب شده به دو گروه عشق آتشین و عادی تقسیم شدند. از بین این افراد، 204 نفر (103 نفر عشق آتشین و 101 نفر عادی، 109 نفر مرد و 95 نفر زن) برای اجرای آزمون­های استروپ، ویسکانسین و عملکرد پیوسته انتخاب شدند و با استفاده از روش آماری  تحلیل واریانس چندمتغیره تحلیل شد.  یافته ها: یافته­های پژوهش نشان داد بین افراد با عشق آتشین و افراد عادی از نظر بازداری پاسخ تفاوت معناداری (05/0.P>) وجود دارد. هیچ تفاوت معناداری در مولفه­های انعطاف­پذیری شناختی و توجه بین افراد دو گروه مشاهده نشد. همچنین در مولفه توجه بین دو گروه دختران و پسران تفاوت معنادار (05/0.P>) وجود داشت.
نتیجه:  با توجه به اینکه بازداری پاسخ در افراد با عشق آتشین ضعیف است، می توان با آگاهی  و آموزش به افراد در سنین پایین تر عواقب منفی روابط همراه با عشق آتشین را کاهش داد.

شماره‌ی مقاله: 17
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی شناختی
دریافت: 1401/7/3 | پذیرش: 1401/12/7 | انتشار: 1401/12/14

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه روانشناسی شناختی می باشد.