جلد 16، شماره 2 - ( تابستان 1401 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 51-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sadeghi M, Hafezi Moghads N, Ghafoori M, Amiri M, Bashari A. Investigation of geomechanical properties of rock units of the eastern tunnel of Pervadeh Tabas coal mine and presenting experimental relationship. Journal of Engineering Geology 2022; 16 (2) :29-51
URL: http://jeg.khu.ac.ir/article-1-3078-fa.html
صادقی محدثه، حافظی مقدس دکتر ناصر، غفوری دکتر محمد، امیری دکتر مهرداد، بشری دکتر علی. بررسی ویژگی‌های ژئومکانیکی واحدهای سنگی تونل شرقی معدن زغال‌سنگ پروده طبس و ارائه روابط تجربی. نشریه زمین شناسی مهندسی. 1401; 16 (2) :29-51

URL: http://jeg.khu.ac.ir/article-1-3078-fa.html

1- دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشگاه فردوسی مشهد ، nhafezi@um.ac.ir
3- سرپرست دفتر فنی و طراحی شرکت زغال سنگ طبس
طراحی سازههای زیرزمینی یا سطح الارضی بر روی بستر سنگی وابسته به خواص فیزیکی و مکانیکی می‌باشد. با توجه به این که در معدن زغال‌سنگ طبس روش استخراج جبهه کار طولانی و از نوع تخریبی است لذا ارزیابی خصوصیات ژئومکانیکی سنگ‌های در برگیرنده ضرورت بیشتری دارد. در این پژوهش به بررسی خصوصیات واحدهای سنگی تونل شرقی شماره 3 معدن پروده زغال‌سنگ طبس پرداخته شده است. مطالعه بر روی 3 نمونه سنگ‌ شامل شیل، ماسه‌سنگ و گل‌سنگ مطالعه انجام ‌شده است. با توجه به اهمیت موضوع در این پژوهش روابط تجربی جدید ارائه‌ شده است. برای رسیدن به خصوصیات ژئومکانیکی و روابط تجربی آزمون‌های فیزیکی شامل تخلخل، درصد جذب آب و وزن واحد حجم و خصوصیات مکانیکی شامل مقاومت فشاری تک‌محوری، شاخص بار نقطهای، مقاومت کششی برزیلی، آزمایش برش مستقیم، دوام داری، شاخص شکنندگی انجام شده است. برای رسیدن به هدف مورد نظر مناسب‌ترین روابط با استفاده از روش رگرسیون ارائه گردیده است. تحلیل‌های آماری وجود همبستگی خوب پارامترهای مختلف را در نمونه‌های شیل، ماسه‌سنگ و گل‌سنگ نشان می‌دهند.
نوع مطالعه: مطالعه موردی | موضوع مقاله: زمین شناسی مهندسی
دریافت: 1401/3/7 | پذیرش: 1401/4/29 | انتشار: 1401/6/10

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه زمین شناسی مهندسی می باشد.