جلد 16، شماره 2 - ( تابستان 1401 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 124-99 | برگشت به فهرست نسخه ها

Eftekhari N, Motaghed S, Emadali L, Sayyadpour H. Ranking of ground motion prediction equation for use in the seismic hazard analysis of Ahvaz city using data envelopment analysis. Journal of Engineering Geology 2022; 16 (2) :99-124
URL: http://jeg.khu.ac.ir/article-1-3083-fa.html
افتخاری سید نصراله، معتقد ساسان، عمادعلی لطف اله، صیادپور هادی. رتبه‌بندی روابط پیش‌بینی حرکت زمین برای استفاده در تحلیل خطر لرزه‌ای شهر اهواز به روش تحلیل پوششی داده‌ها. نشریه زمین شناسی مهندسی. 1401; 16 (2) :99-124

URL: http://jeg.khu.ac.ir/article-1-3083-fa.html

1- دانشگاه یاسوج ، sn.eftekhari@gmail.com
2- دانشگاه صنعتی خاتم الانبیا بهبهان
3- دانشگاه یاسوج
روابط پیش‌­بینی حرکت زمین سهم مهمی در تغییر‌پذیری نتایج تحلیل خطر دارند. انتخاب روابط پیش‌بینی مناسب برای منطقه می‌تواند به پایداری و دقت نتایج تحلیل خطر زلزله منجر شود. دراین مطالعه، روابط پیش‌بینی مختلف با امکان استفاده برای تحلیل خطر لرزه‌ای شهر اهواز مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته‌­اند. این روابط بر اساس معیارهای لگاریتم درست‌نمایی، فاصله اقلیدسی و معیار اطلاع انحراف در دوره تناوب‌های مختلف رتبه‌بندی شدند. سپس با توجه به اختلاف نتایج حاصله، از روش تحلیل پوششی داده‌ها برای تصمیم‌گیری نهایی در مورد کارآمدترین روابط استفاده شده است. نتایج حاصله از میان 67 رابطه ممکن، 5 رابطه را به عنوان روابط مناسب جهت انجام تحلیل خطر لرزه‌ای در محدوده شهر اهواز شناسایی نمود. سپس از معیار ویژه کارآیی برای تعیین وزن این روابط استفاده گردید. نتایج این مطالعه می تواند تا حدود زیادی به کاهش عدم‌قطعیت در فرآیند تحلیل خطر لرزه‌ای منطقه مورد مطالعه کمک کند.

نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: زمین شناسی مهندسی
دریافت: 1401/5/19 | پذیرش: 1401/6/28 | انتشار: 1401/6/30

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه زمین شناسی مهندسی می باشد.