جلد 16، شماره 3 - ( پائیز 1401 )                   جلد 16 شماره 3 صفحات 86-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

Aziminejad A, Makhdoom O, Zarfam P, Sarvghad Moghadam A. Investigating the seismic performance of asymmetric multi-story buildings designed based on the ASCE/SEI 07-22 seismic code using incremental nonlinear dynamic analysis. Journal of Engineering Geology 2022; 16 (3) :57-86
URL: http://jeg.khu.ac.ir/article-1-3107-fa.html
عظیمی نژاد آرمین، مخدوم امید، زرفام پنام، سروقد مقدم عبدالرضا. بررسی عملکرد لرزه‌ای ساختمان‌های نامتقارن چند طبقه طراحی شده بر مبنای آیین‌نامه ASCE07-22 با استفاده از تحلیل‌های دینامیکی فزاینده غیرخطی. نشریه زمین شناسی مهندسی. 1401; 16 (3) :57-86

URL: http://jeg.khu.ac.ir/article-1-3107-fa.html

1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ، arminaziminejad@srbiau.ac.ir
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
3- پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله
در‌اکثر ‌آیین‌نامه‌های لرزه‌ای‌ کنونی، سختی ‌و مقاومت المان‌های مقاوم در برابر زلزله مستقل در نظر‌گرفته شده به گونه‌ای که تغییر مقاومت المان‌ها منجر به ‌تغییر در سختی المان‌ها نخواهد شد. مطالعات اخیر نشان می‌دهد که سختی و مقاومت  این المان‌ها وابسته بوده و لذا نحوه محاسبه این پارامترها و آرایش مراکز جرم، سختی و مقاومت می‌تواند در تعیین پاسخ٬­های لرزه‌ای موثر باشد. در این تحقیق سه گروه طراحی ساختمان­٬های پنج طبقه و نه طبقه شامل مدل طراحی مبتنی بر آیین‌نامه لرزه­ای ASCE/SEI 07-22، مدل بالانس-25% و مدل متقارن مقاومتی با خروج از مرکزیت تسلیم نرمال شده (ed/A) 0 تا 15% به ­همراه یک مدل متقارن به کمک آنالیزهای استاتیکی غیرخطی و دینامیکی فزاینده غیرخطی مورد محاسبه و ارزیابی قرارگرفتند. نتایج نشان داد متوسط میانه شتاب طیفی در سطح عملکردی فرو ریزش در مدل بالانس-25% و مدل متقارن مقاومتی نسبت به مدل طراحی مبتنی بر آیین‌نامه ASCE/SEI 07-22 ، حدودا 18% افزایش داشته است که این افزایش به معنی ایمن بودن مدل‌های بالانس-25% و متقارن مقاومتی در مقایسه با مدل طراحی آیین نامه است. ضمنا متوسط نسبت حداکثر چرخش سقف‌ها و حداکثر دریفت جابجایی طبقات در سطح عملکردی فرو ریزش در مدل بالانس-25% و مدل متقارن مقاومتی نسبت به مدل طراحی آیین‌نامه ASCE/SEI 07-22  به ترتیب منجر به کاهش 100درصدی و 12درصدی شده است. لذا با توجه به نتایج فوق استنباط گردید که مدل طراحی مبتنی بر آیین ­نامه‌ ‌از پایین‌ترین و مدل­های بالانس-25% و متقارن مقاومتی از بالاترین عملکرد لرزه‌ای دینامیکی برخوردار هستند.

نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: زمین شناسی مهندسی
دریافت: 1401/6/30 | پذیرش: 1401/9/12 | انتشار: 1401/9/30

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه زمین شناسی مهندسی می باشد.