جلد 7، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1392 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 1622-1601 | برگشت به فهرست نسخه ها

Akbar S, Ranjbar H, Kariminasab S, Abdolmaleki M. Assessment of Landslide Hazard with Knowledge-driven Fuzzy Model & Hybrid Fuzzy-Weight of Evidence Method-A Case Study: Maskoon Area-Jiroft District. Journal of Engineering Geology 2013; 7 (1) :1601-1622
URL: http://jeg.khu.ac.ir/article-1-394-fa.html
اکبر سمیه، رنجبر حجت اله، کریمی نسب سعید، عبدالملکی مهدی. ارزیابی خطر زمین لغزش به کمک مدل فازی دانش- مبنا و روش ترکیبی فازی- اوزان شاهد در منطقه مسکون –جیرفت. نشریه زمین شناسی مهندسی. 1392; 7 (1) :1601-1622

URL: http://jeg.khu.ac.ir/article-1-394-fa.html

1- دانشگاه صنعتی اصفهان ، sa.3761@gmail.com
2- دانشگاه شهید باهنر
3- دانشگاه کردستان
منطقۀ بررسی شده در جیرفت و زون آتشفشانی سهند- بزمان قرار دارد و از نظر تکتونیکی فعال است. طبق پژوهش‌های قبلی و شرایط منطقه، عوامل گوناگون مؤثر بر وقوع زمین‌لغزش برآورد شده و اهمیت هرکدام به‌طور کیفی مشخص شده است. سه محدودۀ زمین‌لغزش در منطقه به‌شیوۀ مستقیم (کار صحرایی) و به‌کمک عکس‌های هوایی مشخص شده است، که یکی از آن‌ها در نزدیکی روستای محمدآباد مسکون واقع است. هدف از انجام این پژوهش ارزیابی خطر زمین‌لغزش در منطقه است که برای این منظور از دو روش فازی و هیبرید فازی- اوزان شاهد، استفاده شده است. نقشه‌های حاصل از دو روش، انطباق خوبی مخصوصاً در قسمت‌های پرخطر نشان می‌دهند و هم‌چنین با زمین لغزش‌های موجود در منطقه مطابقت دارند. روش هیبریدی با احتیاط بیش‌تر و با توجه به نقاط شاهد، مناطق مستعد لغزش را معرفی می‌کند. در نتیجه مناطق معرفی شده، نسبت به‌روش فازی مساحت کم‌تری اشغال می‌کنند. بنا بر این نقشه‌های حاصل از دو روش هیبریدی و فازی، به‌ترتیب به‌عنوان حد آستانه‌های مینیمم و ماکزیمم خطر لغزش در منطقه مورد توجه قرار گیرند.
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: زمین شناسی مهندسی
پذیرش: 1395/7/14 | انتشار: 1395/7/14

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه زمین شناسی مهندسی می باشد.