3 نتیجه برای یزدی
سیدابوالحسن نایینی، نعیم غلامپور، سیدعلی نجم الساداتی یزدی،
جلد 9، شماره 2 - ( انگلیسی English 1394 )
چکیده
هدف از این تحقیق ارائۀ بررسی آزمایشگاهی و عددی روی تأثیر سیکلهای تر و خشک و نشانۀ خمیری بر نسبت باربری کالیفرنیای خاکهای رسی تثبیت شده با آهک است. تحلیل عددی براساس روش اجزا محدود بهمنظور مقایسه بین نتایج بررسی عددی و آزمایشگاهی انجام میشود. سه خاک رس با نشانههای خمیری مختلف با مقادیر مختلف آهک مخلوط و در مقدار رطوبت بهینه متراکم شدند. آزمایش CBR روی خاکهای اصلی و خاکهای مخلوط پس از گذشت زمان عملآوری مشخص و تعداد سیکلهای مختلف تر و خشک، انجام شد. نتایج آزمایشگاهی نشان میدهند که افزودن آهک به خاک تا 4% باعث افزایش چشمگیری در مقادیر CBR میشود. بر این اساس، مقادیر CBR در هر سیکل تر و خشک در حین مرحلۀ تر کاهش و در حین مرحلۀ خشک افزایش مییابد و پس از 3 سیکل مقادیر CBR خاک رسی تثبیت شده با آهک افزایش مییابد. مقایسۀ نتایج تحلیلهای آزمایشگاهی و عددی تطابق خوبی داشته است.
مریم یزدی، علی کمک پناه،
جلد 9، شماره 4 - ( 10-1394 )
چکیده
از آنجاکه استفاده از سازههای خاک مسلح در مناطق لرزهخیز روز به روز در حال افزایش است، بررسی رفتار لرزهای این سازهها اهمیت مییابد. در این تحقیق، به بررسی رفتار لرزهای دیوارهای حایل خاک مسلح شده با تسمههای پلیمری میپردازیم. برای تحلیل حساسیت، تأثیر فراسنجهای طول مسلح کنندهها، نحوۀ اجرای مسلحکنندهها، بیشینۀ شتاب موج ورودی و فرکانس موج ورودی که اثر چشمگیری بر تغییر شکلها دارند بررسی میشود. مشکل عمدۀ تحلیلهای دینامیکی زمانبر بودن آنها با استفاده از نرمافزارهای عددی است. از اینرو، مناسبترین و سادهترین راه حل، تعیین ضرایبی معادل است که بهواسطۀ آن بتوان تغییر مکانهای دیوار را از دو روش شبه استاتیکی و دینامیکی به یکدیگر همگرا کرد تا با استفاده از تحلیلهای شبه استاتیکی که زمان بسیار کمتری نسبت به تحلیلهای دینامیکی میگیرند، به طراحی نسبتاً دقیقی دست یافت. بهاینمنظور با در نظر گرفتن تغییر مکان افقی دیوار بهعنوان مبنای مقایسه، ضریب شتاب افقی معادل زلزله برای مدل ارائه میشود
مهدی محمد جعفری، مریم یزدی،
جلد 14، شماره 1 - ( بهار 1399 1399 )
چکیده
استفاده از مخلوط دانههای ژئوفوم در ترکیب با خاک از موضوعات اخیر مورد توجه محققان بوده است. این امر موجب کاهش محسوس وزن مخصوص خاک شده و فشار محرک دیوارهای حائل را به شدت کاهش میدهد. همچنین استفاده از این ترکیب در مناطق لرزهخیز اهمیت دارد. در این مقاله به بررسی تأثیر اختلاط ژئوفوم و3 نوع خاک ماسهای بر وزن مخصوص و پارامترهای مقاومت برشی خاکها پرداختیم. خاکهای استفاده شده، ماسه 161 فیروزکوه، ماسه 161 فیروزکوه با 10 درصد لای و ماسه 161 فیروزکوه با 20 درصد لای است. دانههای ژئوفوم همگی ریزدانه است که از الک شمارۀ 10 عبور کردهاند و مقادیر وزنی اضافه شده آنها به خاک 0، 2/0، 4/0، 6/0 درصد وزنی خاک است. آزمایشها در دستگاه برش مستقیم 10×10 سانتیمتر تحت سه تنش قائم 50، 100، 150 کیلوپاسکال انجام شدند. نتایج بهدست آمده نشان میدهند که با افزایش درصد وزنی ژئوفوم، زاویۀ اصطکاک داخلی در ماسه کاهش و چسبندگی ظاهری در مخلوط خاک-ژئوفوم افزایش مییابد. با افزایش تنشهای قائم در مخلوط ماسه و ژئوفوم (با درصد وزنی یکسان ژئوفوم) مقاومت برشی افزایش مییابد. هرچه میزان چسبندگی طبیعی خود خاک کمتر باشد تأثیر افزودن ژئوفوم در افزایش چسبندگی خاک بیشتر است. همچنین در اختلاط حدود 4/0 درصد ژئوفوم با خاک، نرخ رشد چسبندگی خاکها با سرعت کندتری افزایش یافته و نرخ کاهش زاویۀ اصطکاک داخلی نیز کندتر میشود. با توجه به آزمایشهای انجام شده میتوان مقادیر زاویۀ اصطکاک داخلی و چسبندگی خاکهای آزمایش شده را در صورت اختلاط با درصدهای دیگر ژئوفوم با تقریب مناسبی پیشبینی کرد.