4 نتیجه برای سنگدانه
جواد شریفی، محمدرضا نیکودل،
جلد 9، شماره 3 - ( 7-1394 )
چکیده
در این تحقیق از طریق مدلسازی در شبکههای عصبی مصنوعی، پیشبینی مقاومت بتن حاوی سنگدانههای مختلف با استفاده از آزمونهای غیرمخرب (آلتراسونیک) انجام شد. بدین منظور ابتدا مصالحی با ویژگیهای متفاوت گردآوری و خواص آنها در آزمایشگاه بهروشهای مخرب و غیرمخرب تعیین شده است. نکتۀ مهم این تحقیق، استفاده از سنگدانههای مختلف با خواص فیزیکی، مکانیکی و شیمیایی متفاوت و همچنین استفاده از دو آزمون غیرمخرب استاتیکی و دینامیکی است که بهترتیب مقاومت تکمحوری و سرعت موج فشاری است. بنابراین مدلسازی شامل نمونههای مختلفی است و فضای پیشبینی نیز در برگیرنده روشهای ایستا و پویا است. نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از شبکههای عصبی مصنوعی نه تنها سبب افزایش دقت میشود بلکه باعث کاهش حجم محاسبات و همچنین تأثیر زیادی در کاهش زمان محاسبه خواهد شد.
نیلوفر باباآدم، علی ارومیه ای، محمدرضا نیکودل،
جلد 12، شماره 3 - ( 9-1397 )
چکیده
سنگ مصنوعی ترکیبی از سنگدانههای طبیعی و مادهای چسباننده مانند رزینهای پلیمری و یا سیمان است. از آنجاکه این سنگها بهطور مهندسی ساخته میشوند بنابراین خصوصیات آنها از نظر رنگ، استقامت و ابعاد هندسی متناسب با نیاز بازار مصرف تعیین میشود. مصالح استفاده شده در تهیۀ سنگهای مصنوعی باطلههای معادن و دورریز کارگاههای سنگبری است درنتیجه ارزش افزوده آنها از نظر اقتصادی چشمگیر است. در این مقاله تأثیر نوع سنگدانههای سیلیکاته بر تغییر خصوصیات زمینشناسی مهندسی سنگهای مصنوعی نسبت به سنگ طبیعی بررسی شده است. در این راستا سه نوع سنگ آذرین شامل توف، گرانیت و آندزیت انتخاب شدند و سنگدانههای مورد نیاز برای تهیۀ سنگ مصنوعی از آنها تهیه شد. مادۀ چسباننده استفاده شده رزین پلیمری است و از آن بهمیزان 15% وزنی در تهیۀ سنگ مصنوعی بهکار گرفته شد. نمونهها در قالب فولادی ریخته شده و بهمدت 24 ساعت تحت فشاری معادل 12 مگاپاسکال قرار گرفتند. مغزههایی از نمونهها برای انجام آزمایشهای مختلف از جمله مقاومت فشاری تکمحوری تهیه شدند. نتایج بررسیها از وجود تفاوتهایی در خصوصیات زمینشناسی مهندسی و فیزیکی سنگهای تهیه شده از سنگدانههای مختلف نسبت به خصوصیات سنگ اولیه نشان میدهند. بدینترتیب که سنگهای مصنوعی تولید شده از سنگدانههای گرانیتی دارای 86% کاهش جذبآب و 24% افزایش مقاومت را نسبت به نمونههای گرانیت طبیعی نشان دادند. درمقابل دو سنگ مصنوعی دیگر تولید شده از سنگدانههای توف و آندزیت دارای کاهش شاخصهای مقاومتی 56% و 59% ، افزایش 137% و 527% جذب آب سنگهای اولیه بودهاند.
خانم فائزه سادات خندانی، آقای هادی عطاپور، آقای مصطفی یوسفی راد، آقای بهزاد خوش،
جلد 17، شماره 3 - ( 9-1402 )
چکیده
مواد پرکننده فضاهای زیرزمینی معدنی از انواع مصالح مهندسی است که مشخصات دانهبندی سنگدانه آنها تأثیر مستقیمی بر خواص مکانیکی و فیزیکی این مواد دارد. بر اساس بررسیهای صورت گرفته، معیار جامعی در مورد مشخصات دانهبندی سنگدانههای مواد پرکننده معادن زیرزمینی ارائه نشده است. در مقاله حاضر محدودههای اندازه دانهها و مشخصات دانهبندی سنگدانههای مورد استفاده در انواع پرکنندههای معدنی شامل پرکننده هیدرولیکی، پرکننده خمیری و پرکننده سنگی مورد بررسی قرار گرفته است. در این راستا، منابع موجود در زمینه انواع مواد پرکننده جمعآوری شد. بر اساس دادههای جمعآوری شده، محدوده ابعادی دانهها در هر یک از پرکنندهها تعیین شد. سپس مشخصات دانهبندی هر یک از مواد پرکننده معادن از جمله میانگین قطر دانهها (D50)، ضریب یکنواختی (Cu) و ضریب انحنا (Cc) محاسبه گردید. نتایج حاصل از بررسی منحنیهای دانهبندی پرکنندههای خمیری، هیدرولیکی و سنگی نشان داد که دانهها در پرکننده سنگی، هیدرولیکی و خمیری به ترتیب دارای درشتترین تا ریزترین محدوده ابعادی میباشند. در نهایت مشخصات دانهبندی پرکننده تهیه شده از نخالههای ساختمانی به عنوان یک پرکننده جدید ارائه و با دانهبندی هر یک از پرکنندهها مقایسه شد. نتایج نشان داد منحنی دانهبندی پرکننده تهیه شده از نخاله ساختمانی در مرز بالایی محدوده ابعادی پرکننده هیدرولیکی و مرز پایینی محدوده ابعادی پرکننده سنگی قرار دارد.
خانم فائزه مجیدی، دکتر محمد فتح اللهی، مهندس حبیب رحیمی منبر،
جلد 17، شماره 3 - ( 9-1402 )
چکیده
سنگدانه، اصلیترین بخش سازنده بتن است که نقش اساسی در کیفیت بتن ایفا میکند. واکنشزایی قلیایی سیلیکاته(ASR) یکی از واکنشهای مهم در بتن است که میتواند تخریب بتن را به دنبال داشته باشد. سنگدانههای حاوی سیلیس فعال عامل این واکنش هستند و هرچه مقدار آن بیشتر باشد انتظار میرود حجم واکنشها هم بیشتر باشد. اینکه میزان افزایش واکنشها، با تغییرات مقدار سنگدانههای سیلیسی به چه صورت است، بخشی از موضوع این تحقیق میباشد. در این راستا مصالحی به عنوان مصالح پایه از معدن شن و ماسه کوهی انتخاب و آزمایشهای لازم بر روی آن انجام و سپس با افزودن سنگدانههای سیلیسی به میزان 5، 10، 15 و 20 درصد آزمایش ASR مطابق استاندارد ASTM C1260 بر روی آنها انجام شد؛ نتایج نشان داد که انبساط نمونهها به ترتیب 0/01، 0.02، 0.04 و 0.06 درصد افزایش خواهد یافت. در ادامه به منظور کنترل واکنش با میکروسیلیس، مقادیر مختلفی از آن به میزان، 5 ،10، 15 و 20 درصد به مصالح اضافه شد. نتایج بیانگر آن بود که میکروسیلیس باعث کاهش انبساط نمونهها به ترتیب به میزان 0.009، 0.014، 0.022 و 0.032 خواهد شد و افزایش 20 درصد میکروسیلیس باعث کاهش 50 درصدی انبساط نمونهها شده است.