دوره 2، شماره 5 - ( 7-1390 )                   سال2 شماره 5 صفحات 74-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

mojahedi moakhar M M, Dallali Esfahani R, Samadi S, Bakhshi Dastjerdi R. Developing an Overlapping Generation Model of Fractional Reserve Banking Activity with Emphasis on Maurice Allais's Approach. jemr 2011; 2 (5) :47-74
URL: http://jemr.khu.ac.ir/article-1-300-fa.html
مجاهدی موخر محمد مهدی، دلالی اصفهانی رحیم، صمدی سعید، بخشی دستجردی رسول. مدل سازی الگوی رفتار بین نسلی از عملکرد بانکداری ذخیره ی جزئی. تحقیقات مدلسازی اقتصادی. 1390; 2 (5) :47-74

URL: http://jemr.khu.ac.ir/article-1-300-fa.html

1- دانشگاه اصفهان ، m_mojahedi2004@yahoo.com
2- دانشگاه اصفهان
3- دانشگاه یزد

بررسی تاریخچه­ی بانکداری ذخیره­ی جزئی به همراه اعتبار بانکی و بررسی ساختار عملکردی این شیوه­ی بانکداری، دستاوردی جدید از شکل­گیری پول اعتباری و ساز وکارهای ایجاد و نتایج آن بر بخش واقعی اقتصاد به­وجود می­آورد.

تفاوت­های سررسیدی میان سپرده­پذیری و وام دهی، خلق پول اعتباری از هیچ و تأثیرات آن بر سطح عمومی قیمت­ها در کنار ناپایداری اقتصادی؛ از جمله مباحثی است که اندیشمندان بنام و منتقد بانکداری ذخیره جزئی به آن توجه دارند. در این مقاله ضمن بیان دیدگاه­ها و اندیشه­های بانکداری ذخیره­ی جزئی، تأثیرات این شیوه­ی بانکداری بر رفتار مصرفی و انباشت سرمایه تحلیل می­شود. ویژگی این پژوهش نوآوری و گسترش یک مدل بین نسلی از رفتار مصرفی بهینه در بسترعملکرد بانکداری ذخیره­ی جزئی با تکیه بر دیدگاه موریس آله (1947)است. بهینه­سازی مدل، اثبات­می‌کند در وضعیت پایا ­ ناپایداری مصرف و همچنین ناپایداری در انباشت سرمایه در بستر عملکرد بانکداری ذخیره­ی جزئی، امکان بروز دارد.

نوع مطالعه: بنیادی | موضوع مقاله: پولی و مالی
دریافت: 1390/7/30 | پذیرش: 1390/11/10 | انتشار: 1390/9/24

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه تحقیقات مدلسازی اقتصادی می باشد.