دوره 2، شماره 3 - ( 1-1390 )                   سال2 شماره 3 صفحات 121-99 | برگشت به فهرست نسخه ها

Asgharpur H, salmani B, feshari M, dehghani A. The Effect of Administrative Corruption on the Gross National Saving In MENA Countries (Dynamic Panel Data Approach). jemr 2011; 2 (3) :99-121
URL: http://jemr.khu.ac.ir/article-1-45-fa.html
اصغرپور حسین، سلمانی بهزاد، فشاری مجید، دهقانی علی. تأثیر فساد اداری بر نرخ پس‌انداز ناخالص ملی کشورهای منطقه‌ی MENA (رهیافت داده‌های تابلویی پویا). تحقیقات مدلسازی اقتصادی. 1390; 2 (3) :99-121

URL: http://jemr.khu.ac.ir/article-1-45-fa.html

1- دانشگاه تبریز ، asgharpurh@gmail.com
2- دانشگاه تبریز
پس انداز در اقتصاد اثری تعیین‌کننده‌ داشته و در این راستا چگونگی اثرات عوامل تعیین‌کننده‌ی پس انداز، به‌ویژه تأثیر فساد اداری به عنوان یکی از متغیرهای مهم و مؤثر بر پس‌انداز ، پرسش اصلی تحقیق بوده و بررسی آن دارای اهمیت است. برای این منظور در مطالعه‌ی حاضر با بهره‌گیری از رهیافت داده‌های تابلویی پویا (روش آرلانو و باند) درباره‌ی تأثیر شاخـص ادراک فسـاد (متغـیر جایـگزین فساد اداری) بـر نرخ پس‌انداز ناخالص ملی در کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا به تفکیک دو گروه کشورهای نفتی و غیرنفتی طی سال‌های 2009-2003، بحث می‌شود. نتایج تجربی تحقیق دلالت بر تأثیر مثبت و معنی‌دار شاخص ادراک فساد (کاهش فساد اداری) بر نرخ پس‌انداز ملی دارد. به طوری که یافته‌های تحقیق بیانگر این است که کشش نرخ پس‌انداز ناخالص ملی نسبت به شاخص ادراک فساد در گروه کشورهای نفتی نسبت به کشورهای غیرنفتی بیشتر بوده؛ بنابراین؛ افزایش شاخص فساد (کاهش فساد اداری) در کشورهای نفتی نرخ پس‌انداز ناخالص ملی را به میزان بیشتری در مقایسه با کشورهای غیرنفتی افزایش می‌دهد. افزون بر این، یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که متغیر نرخ تورم تأثیر منفی و متغیرهای درامـد سـرانه و رابطه‌ی مبـادله تأثیر مثبت و معنی‌دار بر نرخ پس‌انداز ملی در این کشورها دارند.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: سایر
دریافت: 1389/5/1 | پذیرش: 1390/4/5 | انتشار: 1390/3/25

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه تحقیقات مدلسازی اقتصادی می باشد.