|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
3 نتیجه برای بهرهوری
دکتر حمید ابریشمی، دکتر محسن مهرآرا، مهدی نوری، محسن محقق، دوره 1، شماره 1 - ( 9-1389 )
چکیده
بررسی تأثیر تورم در تغییرات نرخ رشد بهرهوری کل عوامل تولیدی اقتصاد، موضوعی است که در دهههای اخیر توجه بسیاری از پژوهشگران را به خود جلب کرده است. این موضوع به ویژه در اقتصاد ایران که در سالهای گذشته همواره با تورمهای بالا روبهرو بوده است، اهمیتی ویژه دارد. تعیین جهت و میزان تأثیر این دو متغیر بر یکدیگر، بیتردید میتواند در اتخاذ سیاستهای کارآمد سودمند واقع باشد. این مقاله، با هدف کشف اطلاعات نهفته در سریهای زمانی این دو متغیر، رابطهی میان آنها را با استفاده از تجزیهی موجک تحلیل میکند و بر آن است تا افزون بر مطالعهی سریهای اصلی، رابطهی میان سریهای تجزیه شده را نیز بررسی کند. این مقاله با بهرهگیری از روشی نو در تحلیل سریهای زمانی تورم و رشد بهرهوری کل، به کشف روابطی منجر گردیده اسـت که پیـشتر مورد توجـه محـققان نبـودهاست. نتـایج بهدست آمده از بررسی سریهای زمانی نرخ تورم و نرخ رشد بهرهوری کل عوامل در دورهی زمانی سالهای 1339 تا 1385 نشان میدهد که گرچه رابطهی آماری معناداری میان سریهای اصلی برقرار نیست؛ اما، میان سریهای تجزیه شدهی متغیرها در سطوح اول و دوم، رابطهای منفی و معنادار وجود دارد. افزون براین نتایج آزمون علیت گرنجر وجود رابطهی علی میان سریهای تجزیه شده در فرکانسهای مختلف را تأیید میکند.
علی رضائی، دوره 4، شماره 13 - ( 9-1392 )
چکیده
تحلیل کارایی در وضع سیاستهای تنظیم قیمت در بخش توزیع برق نقش مهمی را بر عهده دارد . در این مطالعه کارایی و بهرهوری 38 شرکت توزیع برق کشور در دورهی زمانی 90-1387 با استفاده از مدل مازاد مبنا( SBM ) محاسبه شده است. برای رتبهبندی کامل شرکتهای دارای کارایی واحد از مدلهای اَبَرکارایی استفاده شد. بر اساس نتایج، شرکتهای توزیع برق تبریز، اهواز و خراسان جنوبی بهترین عملکرد را داشتهاند. برای آزمون اهمیت تلفات توزیع بر مقادیر کارایی هم از آزمونهای آماری استفاده شد و نتایج آن حاکی از وجود تفاوت معناداری بین مقادیر اَبَرکارایی قبل و بعد از لحاظ کردن تلفات است. طبق نتایج به دست آمده متوسط بهرهوری مجموعه شرکتهای توزیع در دوره مورد بررسی چهار درصد کاهش یافته است. برای بررسی عوامل موثر بر کارایی شرکتهای توزیع از تحلیلهای اقتصادسنجی استفاده شد و نتایج آن نشان میدهند که میزان تلفات، چگالی شبکه و ضریب بار ترانسفورماتور از عوامل مهم و اثرگذار روی اَبَر کارایی میباشند.
مینا جوادی نیا، عبدالمجید جلایی، مهدی نجاتی، دوره 5، شماره 18 - ( 12-1393 )
چکیده
یکی از مهمترین عوامل مؤثر بر اکتشاف، استخراج و تولید نفت و گاز، بهرهوری در همه بخشهای مرتبط با بخشهای نفت و گاز است. از طرف دیگر مطالعات نشان میدهد که، امروزه فرآیند آزادسازی اقتصادی امری اجتنابناپذیر بوده و بتدریج شرایط جهانی شدن در حال احیا است، بنابراین مهم است که بتوان تأثیر تکانههای خارجی را بر بزرگترین بخش اقتصادی ایران مورد توجه قرار داد. بر اساس آمار تجارت خارجی یکی از مهم ترین شرکای تجاری ایران کشورهای گروه شانگهای هستند. بر این اساس سوال اصلی مقاله این است که آیا تکانههای بهرهوری در بخش صنعت کشورهای گروه شانگهای بر استخراج بخش نفت و گاز ایران تأثیرگذار است. برای پاسخ به این سوال از رویکرد مدل تعادل عمومی قابل محاسبه برای چهار بخش اقتصادی ایران (صنعت، کشاورزی، خدمات و نفت) استفاده شده و ماتریس حسابداری اجتماعی تعدیلشده سال 1383 با در نظر گرفتن سه سناریوی 3، 5 و 7 درصدی برای تکانه بهرهوری (بر اساس روند اقتصاد جهانی) مورد توجه قرارگرفته است. نتایج حاکی از آن است که افزایش بهرهوری در سه سناریوی بخش صنعت کشورهای گروه شانگهای، استخراج بخش نفت و گاز این کشورها را کاهش می دهد، این مساله بیانگر استفاده بهینه از ذخایر موجود و وجود تکنولوژیهای برتر در سایر صنایع و همچنین تمرکز بر واردات نفت و گاز از سایر کشورهاست. بنابراین با توجه به هدف اصلی مقاله سناریوهای بهرهوری نشان داد که، افزایش بیشتر بهرهوری در بخش صنعت کشورهای گروه شانگهای، باعث افزایش استخراج نفت و گاز در ایران میشود. این مسئله علاوه بر نشان دادن ارتباط اقتصاد ایران با شرایط اقتصادی کشورهای گروه شانگهای، فرآیند جهانی شدن اقتصاد ایران را نیز توجیه میکند.
|
|
|
|
|
|