دوره 13، شماره 29 - ( 6-1392 )                   جلد 13 شماره 29 صفحات 135دوره115فصل__Se | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

افرادی کاظم. فرآیند تعیین نظام کاربری اراضی وسیع استحصال شده ناشی از انتقال کاربری های ناسازگار مطالعه موردی؛ پادگان قلعه مرغی. نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی. 1392; 13 (29) :115-135

URL: http://jgs.khu.ac.ir/article-1-1516-fa.html


کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، پردیس هنرهای زیبا،‌ دانشگاه تهران ، kazem55@ymail.com
چکیده:   (4839 مشاهده)
یکی از موضوعات مهم سال های اخیر در حوزه شهرسازی کشور،‌ بحث انتقال کاربری های ناسازگار به خارج از بافت های مسکونی است. این کاربری ها که اغلب شامل انواع کارخانجات ،‌پادگان ها،‌ کشتارگاه ها و زندان ها می شود، در طی حضورشان در بافت های مسکونی، ‌مشکلات ایمنی،‌ زیست محیطی و اجتماعی متعددی را برای ساکنان ایجاد می کنند. مطالعات اولیه نشان می دهد در حال حاضر در کشور ما حداقل جهت تعیین نظام کاربری این اراضی سازوکاری روشن،‌ واضح و مصوب وجود ندارد و مطالعه های محدودی که در حال اجرا است بر اساس ساز­وکارهای غیر رسمی،‌ غیر واحد و غیر مصوب پیش می رود. پژوهش حاضر با مدنظر قرار دادن این نقص با هدف تعریف ساز وکاری واضح،‌ واحد و مشخص که با توجه به ویژگیهای مختص هر سایت و منطقه واقع در آن باشد، از طریق شیوه پژوهشی تحلیلی- کاربردی فرآیندی را برای تعیین نظام کاربری این گونه اراضی ارائه می نماید.  این فرآیند که در قالب پنج بخش نیاز سنجی، ‌قابلیت سنجی، ‌تعدیل سازی، ‌نظام سازی و منطبق سازی تعریف شده، بر اساس روش گردآوری اطلاعات، ‌ساختارسازی و منطبق سازی، با کمک منابع مطالعاتی محدود موجود پیشنهاد گردید. در نهایت این فرآیند در سایت پادگان قلعه مرغی واقع در منطقه 19 شهر تهران در راستای الزامات طرح جامع (1385) و طرح تفصیلی تهران پیاده شد و نظام کاربری پیشنهادی اراضی سایت پیشنهاد گردید.  
متن کامل [PDF 538 kb]   (4712 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Applied researches in Geographical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb