دوره 13، شماره 30 - ( 9-1392 )                   جلد 13 شماره 30 صفحات 150دوره131فصل__Se | برگشت به فهرست نسخه ها

حیاتی عقیل، غلامی محمد. بررسی تاثیر هویت کالبدی بر انسجام اجتماعی مطالعه موردی؛ محله اوین شهر تهران. نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی. 1392; 13 (30) :131-150

URL: http://jgs.khu.ac.ir/article-1-1626-fa.html

1- کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری از دانشگاه تربیت مدرس
2- کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری و مربی جغرافیای دانشگاه پیام نور ، mohammad_gholami52@yahoo.com
هویت کالبدی از نظر مفهومی با اصطلاحات" شخصیت" و "حس مکان" مترادف بوده و درارتباط با محله، با موضوعات بسیاری از جمله ساکنین محله، باورها، شیوه زیست، آرمانها، فرهنگ، جهان بینی و... مرتبط و غیر قابل تفکیک است. هدف اصلی این پژوهش سنجش وابستگی هویت کالبدی محله اوین شهر تهران با میزان انسجام اجتماعی موجود در محله است. این تحقیق از نوع توصیفی-تحلیلی می­باشد که به صورت پیمایشی در جامعه نمونه­ای به حجم 95 نفر انجام شده است.محله اوین با قدمتی بیش از هزار سال و تمدنی اصیل در پهنه یک محیط شهری، تحت تاثیر شرایطی، هویت کالبدی و میزان تعلقات مکانی ساکنین آن دچار تحول گردیده است. در این پژوهش جهت سنجش میزان وابستگی هویت کالبدی و انسجام اجتماعی از روشهای تی- تست و آزمون اسپیرمن استفاده شده که نتیجه تحقیق، کاهش هویت کالبدی در محله اوین و متعاقبا گسستگی و سردی روابط اجتماعی و انسجام محله ای، در محیط محله را نشان می دهد. بنابراین رابطه تنگاتنگی بین دو متغیر هویت کالبدی و انسجام اجتماعی وجود دارد.

پذیرش: 1395/4/15

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی می باشد.