دوره 21، شماره 62 - ( 7-1400 )                   جلد 21 شماره 62 صفحات 241دوره221فصل__Se | برگشت به فهرست نسخه ها

sadri A, heidari M, bangiyan tabrizi A. Urban planning and citizen participation with Healthy Cities approach (Case Study: Mashhad Emamie neighborhood). jgs 2021; 21 (62) : 11
URL: http://jgs.khu.ac.ir/article-1-3303-fa.html
صدری آرش، حیدری محمود، بانگیان تبریزی آرزو. طراحی شهری با رویکرد شهر سالم ، نمونه موردی : محله امامیه مشهد. نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی. 1400; 21 (62) :221-241

URL: http://jgs.khu.ac.ir/article-1-3303-fa.html

1- دپارتمان ساختمان و معماری، دانشکده دارالفنون، دانشگاه فنی و حرفه ای استان خراسان شمالی، ایران
2- مدرس دپارتمان ساختمان و معماری، دانشکده دارالفنون، دانشگاه فنی و حرفه ای استان خراسان شمالی، ایران ، mahmod.heidari21@yahoo.com
3- مدرس گروه هنر و معماری، دانشگاه پیام نور، ایران
منظور از شهر سالم ، محیطی اجتماعی و کالبدی است با امکاناتی که انجام تمامی فعالیت های زندگی را با سهولت و با کارآیی مطلوب امکان پذیر می سازد. گسترش شهرنشینی و به دنبال آن مشکلات خاص آن؛ مانند تخریب محیط زیست ، آلودگی آب ، هوا ، خاک ، افزایش بیماریهای روانی و ... جامعه شهری را بیش از پیش تهدید میکند. این موجب شده تا امروزه طراحی شهری و مدیریت شهری با چالشهای فراوانی در زمینه ی تراکم جمعیت، کمبود مسکن، آلودگی و تخریب محیط زیست ، تعارضهای اجتماعی و تأمین خدمات و تسهیلات زیرساختی روبرو باشد. در این خصوص اجرای طرح شهر سالم در ایجاد مشارکت مردمی در شهرها نقش مهمی ایفا میکند . در واقع شهر سالم، شهری برای تحقق انسان سالم است. هدف این طراحی شهری با رویکرد شهر سالم و مشارکت مردمی  می باشد. این تحقیق از نوع توصیفی -تحلیلی است و جمع آوری اطلاعات به دو شیوه اسنادی و پیمایشی انجام گرفته است. بر طبق نتایج این تحقیق، محله امامیه از نظر شاخص های پنج گانه سلامت (اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی، بهداشتی و فرهنگی) با وضعیت مطلوب و استانداردهای شهر سالم فاصله دارد و در برخی زمینه ها نیز نیاز به باز طراحی و مشارکت هرچه بیشتر مسئولین و مردم محله احساس می شود. در نهایت مقاله حاضر به راهکارهایی به منظور ایجاد شهر سالم با مشارکت مردمی از طریق محقق سازی شاخص ها و معیارهای شهر سالم رسیده ایم.
متن کامل [PDF 2067 kb]   (990 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: جغرافیا و برنامه ریزی شهری
دریافت: 1397/10/13 | پذیرش: 1398/3/3

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی می باشد.