دوره 22، شماره 65 - ( 4-1401 )                   جلد 22 شماره 65 صفحات 264دوره247فصل__Se | برگشت به فهرست نسخه ها

Safaei M, Rezayan H, Zeaiean Firouzabadi P, Torahi A A. Modelling potential impacts of climate change on the oak spatial distribution (Case study: Ilam and Lorestan provinces). jgs 2022; 22 (65) :247-264
URL: http://jgs.khu.ac.ir/article-1-3448-fa.html
صفائی محمد، رضائیان هانی، ضیائیان فیروزآبادی پرویز، تراهی علی اصغر. مدل‌سازی اثرات بالقوه تغییر اقلیم بر توزیع مکانی بلوط (مطالعه موردی: استان‌های ایلام و لرستان). نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی. 1401; 22 (65) :247-264

URL: http://jgs.khu.ac.ir/article-1-3448-fa.html

1- دانشگاه خوارزمی
2- گروه سنجش‌ازدور و سیستم اطلاعات جغرافیایی، دانشکده علوم جغرافیایی،دانشگاه خوارزمی،تهران،ایران ، hani.rezayan@khu.ac.ir
بررسی اثرات تغییر اقلیم بر توزیع مکانی بلوط، به‌عنوان گونه اصلی جنگل­های زاگرس و ارزش اکولوژیکی و اقتصادی آن از اهمیت بسزایی برخوردار است. هدف از انجام این تحقیق استفاده از مدل­های توزیع گونه­ها برای شبیه­سازی محدوده­های اقلیمی مناسب برای زیست بلوط در حال حاضر و تغییرات بالقوه آن در سال­های 2050 و 2070 است. برای این کار از پنج الگوریتم مدل­سازی رگرسیونی و یادگیری ماشین، چهار متغیر اقلیمی وابسته به دما و بارندگی و دو سناریوی انتشار گاز گلخانه‌ای خوش‌بینانه و بدبینانه استفاده شد. نتایج ارزیابی صحت مدل­ها با معیار AUC نشان‌دهنده عملکرد خوب الگوریتم­های استفاده‌شده است و دراین‌بین الگوریتم Random Forest بالاترین صحت (AUC = 0.95) را در میان الگوریتم­ها دارا بود. نتایج نشان داد که در هر دو دوره زمانی و تحت هر دو سناریوی تغییر اقلیم، تغییراتی در توزیع مکانی بلوط رخ خواهد داد که شدیدترین آن کاهش 42.9 درصدی محدوده اقلیمی مناسب بلوط تا سال 2070 در سناریوی بدبینانه (RCP 8.5) است.

متن کامل [PDF 1949 kb]   (961 دریافت)
نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: 1398/4/1 | پذیرش: 1398/8/1

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی می باشد.