دوره 23، شماره 68 - ( 1-1402 )                   جلد 23 شماره 68 صفحات 382دوره365فصل__Se | برگشت به فهرست نسخه ها

Azimi E, Mobara H, farzadmanesh M. Investigating the Impact of Spatial Habitat and Environmental Quality on Improving Satisfaction of Citizens from Localities (Case study: Keshavarz District 6th District of Tehran). jgs 2023; 23 (68) : 21
URL: http://jgs.khu.ac.ir/article-1-3468-fa.html
عظیمی مهرورز المیرا، مبری حسین، فرزادمنش مریم. بررسی تاثیر تعلق مکانی و کیفیت محیطی برارتقاء رضایتمندی شهروندان از محلات (مطالعه موردی: محله کشاورز منطقه 6تهران. نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی. 1402; 23 (68) :365-382

URL: http://jgs.khu.ac.ir/article-1-3468-fa.html

1- دانشجوی دکتری تخصصی شهرسازی ، دانشگاه ازاد اسلامی واحد تبریز- ایران ، elmira_azimi_m@yahoo.com
2- دانشجوی دکتری تخصصی شهرسازی ، دانشگاه ازاد اسلامی واحد تبریز - ایران
3- کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری , دانشگاه ازاد اسلامی واحد ساری
بروز انواع نابرابری‌ها،فقر گسترده، سو تغذیه و... نمونه‌هایی از آثار سو رشد شهرنشینی بود.  به همین دلیل توجه بسیاری از دانشمندان و صاحب نظران به مفهوم کیفیت زندگی معطوف شد تا از این طریق تلاش هایی در راستای ارتقای شرایط زندگی و بهبود بخشیدن به بعد کیفی زندگی بشر صورت گیرد. بسیاری از مطالعات نشان می­دهد، رضایت مندی از ابعاد و ویژگی­های مختلف محله، بر کیفیت زندگی ساکنان تاثیرگذار است. با توجه به این که رضایتمندی از زندگی، یعنی رضایتمندی همه جانبه از تمامی بخش های زندگی، چنانچه این نوع از رضایتمندی در میان ساکنین شکل نگیرد، معضلات جدی تری نظیر مهاجرت های درون شهری، تضاد های شدید طبقاتی و مسأله بالاشهر و پایین شهری صورت می پذیرد. بنابراین شناسایی عوامل موثر بر رضایتمندی سکونتی در هر محله که مطابق با خواسته های ساکنین آن محله نیز باشد، یکی از اصلی ترین اهداف برنامه ریزان شهری به منظور افزایش رضایتمندی سکونتی است. این پژوهش با هدف بررسی  تاثیر تعلق مکانی و کیفیت محیطی در ارتقا رضایتمندی شهروندان از محلات به رشته تحریر درآمده است. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی- تحلیلی بوده، روش جمع­ آوری اطلاعات، کتابخانه ای و پیمایشی،حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران، 315 نفر برآورد گردید. به منظور آزمون فرضیات مطرح شده در این پژوهش از مدل سازی معادلات ساختاری در محیط نرم افزار لیزرل استفاده شد. نتایج پژوهش بیانگر این مطلب است حس تعلق مکانی و کیفیت محیط بر میزان رضایتمندی ساکنان از محله تاثیر معناداری دارد.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: جغرافیا و برنامه ریزی شهری
دریافت: 1398/5/19 | پذیرش: 1399/2/30

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی می باشد.