دوره 23، شماره 70 - ( 7-1402 )                   جلد 23 شماره 70 صفحات 107دوره91فصل__Se | برگشت به فهرست نسخه ها

Mehrdoust Shahrestani M, Asgharzadeh A, Golamalizadeh H. Measurement of social sustainability indicators in Guilan architecture. jgs 2023; 23 (70) : 6
URL: http://jgs.khu.ac.ir/article-1-3654-fa.html
مهردوست شهرستانی مهران، اصغرزاده علی، غلامعلی زاده حمزه. سنجش شاخص های پایداری اجتماعی در معماری گیلان. نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی. 1402; 23 (70) :91-107

URL: http://jgs.khu.ac.ir/article-1-3654-fa.html

1- دانشجوی دکتری، گروه معماری، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران
2- استادیار گروه معماری، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران ، Ali.asgharzadeh@iauc.ac.ir
3- استادیار گروه معماری، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران
در بین ابعاد توسعه پایدار، پایداری اجتماعی به عنوان یکی از ابعاد اصلی شناخته می شود که بیش تر با ابعاد زندگی مردم همگام است. هدف اصلی از پژوهش حاضر، بررسی و ارزیابی شاخص های پایداری اجتماعی برگرفته از اهداف جهانی توسعه پایدار (SDGs) در زندگی مردم و بازخوردهای آن در معماری جغرافیای منطقه گیلان است. روش ارزیابی رتبه گزینه­های این پژوهش، تکنیک ویکور می باشد و  روش تحقیق پژوهش توصیفی- پیمایشی است و جامعه آماری مورد بررسی در این پژوهش، اعضای 6 گروه مرتبط با موضوع تحقیق شامل: روستاهای 16 شهرستان استان گیلان، دانشکده معماری دانشگاه گیلان، معماران محلی، ادارات کل بنیاد مسکن و منابع طبیعی و جنگلداری گیلان و سازمان های مردم نهاد (NGO) دوست دار محیط زیست می باشند که از میان آن ها انتخاب جامعه نمونه به روش نمونه برداری غیر احتمالی در دسترس انجام گرفت. یافته های پژوهش نشان می دهد که «عدالت اجتماعی» با بالاترین مقدار ارزش شاخص های پایداری (083/0) حائز بالاترین اولویت و « پیشرفت اجتماعی و رفاه» با (034/0) کم ترین اولویت را دارا می باشند و از بین 6 شاخص پایداری اجتماعی، دو شاخص همبستگی و مصرف مسئولانه و تولید متوسط ارزیابی شده اند و برای گروه های مرتبط با معماری منطقه گیلان اهمیت نسبی دارند.

شماره‌ی مقاله: 6
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: جغرافیا و برنامه ریزی روستایی
دریافت: 1398/10/20 | پذیرش: 1399/2/4

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی می باشد.