دوره 24، شماره 74 - ( 10-1403 )                   جلد 24 شماره 74 صفحات 57دوره38فصل__Se | برگشت به فهرست نسخه ها

Aftab A, Taghilo A A, Houshmand A. Analysis of the spatial distribution of Police Stations on services to vulnerable urban areas (Case Study: Urmia City). jgs 2024; 24 (74) :38-57
URL: http://jgs.khu.ac.ir/article-1-3728-fa.html
آفتاب احمد، تقیلو علی اکبر، هوشمند اکبر. تحلیل توزیع فضایی کلانتری‌ها بر خدمات رسانی به پهنه‌های آسیب پذیر شهری (مطالعه مورد: شهر ارومیه). نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی. 1403; 24 (74) :38-57

URL: http://jgs.khu.ac.ir/article-1-3728-fa.html

1- دانشگاه ارومیه ، ahmadaftab20@gmail.com
2- دانشگاه ارومیه
چکیده:   (1961 مشاهده)
حضور مستمر و فعال نیروی انتظامی نقش موثری در برقراری امنیت و آرامش در سطح شهرها دارد. بنابراین توزیع عادلانه و مکفی مراکز انتظامی در فضاهای شهری عامل مهمی جهت تحقق این نیاز اساسی می­باشد. از این رو پژوهش حاضر بر آن است تا خدمات­رسانی کلانتری­ها بر پهنه­های آسیب­پذیر شهر ارومیه را بررسی کند. روش تحقیق توصیفی ـ تحلیلی بکارگرفته شده در این پژوهش از نوع کاربردی می‌باشد. نتایج حاصل از پژوهش، پهنه­بندی آسیب­پذیری شهر ارومیه در قالب چهار طبقه از آسیب­پذیری خیلی زیاد تا آسیب­پذیری خیلی کم می­باشد که حدود km² 68 از کل محدوده شهر دارای آسیب­پذیری زیاد تا خیلی زیاد شناخته شده است. بیشتر نواحی شمالی (سکونتگاه­های غیررسمی منطقه دو) و مرکزی (محلات قدیمی منطقه چهار) شهر ارومیه به علت تراکم بالای جمعیتی و مسکونی، قرارگیری اکثر مراکز اداری­ سیاسی، حساس و تجاری در این مناطق، آسیپ­پذیرترین مناطق ارومیه هستند. نتایج حاصل از تحلیل شبکه براساس زمان استاندارد (12 دقیقه) بیانگر عدم پوشش پوشش 9/28 درصد (km2 24) از مساحت پهنه­های آسیب­پذیر ارومیه توسط کلانتریها می­باشد. در مدت زمان 12 دقیقه کلانتری‌های سطح شهر ارومیه به 55 کیلومترمربع از مساحت حدود 75 کیلومترمربع پهنه­هایی با آسیب‌پذیری زیاد دسترسی سریع داشته و حدود 20 کیلومترمربع از این پهنه هم فاقد دسترسی سریع زمانی می‌باشد. از لحاظ دسترسی کلانتری‌ها به پهنه­هایی آسیب‌پذیر کم نیز نتایج مشخص کننده این امر می‌باشند که از حدود 15 کیلومتر مربع از این مناطق به 3 کیلومتر مربع دسترسی سریع دارند که نشان از عدم دسترسی سریع به 12 کیلومترمربع از این مناطق می‌باشد.
متن کامل [PDF 1993 kb]   (111 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: جغرافیا و برنامه ریزی شهری
دریافت: 1399/1/17 | پذیرش: 1399/10/7

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی می باشد.