دوره 24، شماره 72 - ( 3-1403 )                   جلد 24 شماره 72 صفحات 97دوره81فصل__Se | برگشت به فهرست نسخه ها

Alimmohamadi A, Sattari Sarebangholi H, Faramarzi Asl M, Pakdel M. Sustainable urban planning patterns and techniques in historical contextsCase study (Bolaghi neighborhood of Qazvin). jgs 2024; 24 (72) : 5
URL: http://jgs.khu.ac.ir/article-1-3752-fa.html
علی محمدی امیر، ستاری ساربانقلی حسن، فرامرزی اصل مهسا، پاکدل محمدرضا. الگوها و فنون برنامه‌ریزی شهری پایدار در بافت‌های تاریخی مطالعه موردی(محله بلاغی قزوین). نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی. 1403; 24 (72) :81-97

URL: http://jgs.khu.ac.ir/article-1-3752-fa.html

1- دانشجوی دکتری شهرسازی، پردیس بین الملل، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.
2- دانشیار گروه معماری وشهرسازی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران. ، sattari@iaut.ac.ir Email:
3- استادیار گروه معماری و شهرسازی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.
4- استادیار گروه معماری و شهرسازی، واحدتبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
بافت­های تاریخی نه تنها به واسطه وجود بناها و فضاهای ارزشمند تاریخی، بلکه از آن جا که روایت واقع از زندگی و فعالیت انسان­هایی است که در طول دوران بلندی در آن زیسته می­کرده­اند، واجد منابع غنی فرهنگی و اجتماعی هستند و اهمیت بسزایی دارند. امروزه با توجه به توسعه­ شهری و محاصره تکنولوژی بافت­های تاریخی، موضوع مرمت بافت‌های فرهنگی و تاریخی و انجام پروژه‌های طراحی شهری در آن‌ها با چالش دوگانه رویکرد مداخله و نگرش حفاظتی مواجه شده است. طبق این دو رویکرد ساخت و سازهای جدید و معماری معاصر از هویت کافی جهت درج در بافت‌های با ارزش شهری برخوردار نیست و فرایند فرسودگی با سرعت بیشتری در بافت­های تاریخی نمود یافته است. لزوم توجه به بازآفرینی و حفاظت از بافت­های تاریخی با رویکردی همه‌جانبه و با درنظرگرفتن ابعاد کالبدی، حقوقی، محیطی، اقتصادی و اجتماعی از اهداف پژوهش حاضر است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و با رویکرد کیفی و با استفاده از روش تحلیل محتوا مورد بررسی قرار گرفته و برای جمع آوری اطلاعات و داده­های مورد نیاز، از بررسی­های اسنادی و مطالعات میدانی استفاده شده است. یافته­ها  نشان می­دهد که محله دچار فرسودگی گردیده و برای ایجاد تصویر مجدد از هسته­ی تاریخی شهر قزوین رهیافت تجدید حیات شهری و راهبردهای بازآفرینی شهری و راهبردی در راستای اصول توسعه­ی پایدار امری ضروری می­باشد و ساماندهی محله بلاغی قزوین موجب دستیابی به اهداف می­گردد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: جغرافیا و برنامه ریزی شهری
دریافت: 1398/11/15 | پذیرش: 1399/4/2

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی می باشد.