دوره 23، شماره 71 - ( 10-1402 )                   جلد 23 شماره 71 صفحات 390دوره373فصل__Se | برگشت به فهرست نسخه ها

taghvaee Z, motevalli S, janbazi ghobadi G R, azimi amoli J. Explaining the role of green space in coastal cities in attracting tourists with the approach of sustainable environmental development (Case study of Noor city). jgs 2024; 23 (71) : 21
URL: http://jgs.khu.ac.ir/article-1-3819-fa.html
تقوایی زینب، متولی صدرالدین، جانباز قبادی غلامرضا، عظیمی آملی جلال. تبیین نقش فضای سبز شهرهای ساحلی در جذب گردشگر با رویکرد توسعه پایدار زیست‌محیطی (مطالعه موردی شهر نور). نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی. 1402; 23 (71) :373-390

URL: http://jgs.khu.ac.ir/article-1-3819-fa.html

1- ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور
2- ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور ، sadr_m1970@yahoo.com
توسعه بی‌رویه و ناپایدار شهری باعث افزایش حاشیه‌نشینی، تخریب نواحی سبز شهری و بالا رفتن تقاضا برای زمین‌های شهری شده که این خود زمینه‌ساز از بین رفتن فضاهای سبز درون‌شهری و تغییر کاربری این‌گونه اراضی شده است و امکان دارد باعث مشکلات محیط زیستی جهانی خاصی مانند شکل‌گیری جزایر گرمایی شهری بشود ،چراکه فضای سبز شهری یکی از الگوهای مهم در دستیابی به پایداری در فضای شهری و تناسب فیزیکی و طبیعی شهر می‌باشد .این در حالی است که حفاظت از محیط زیست و فضای سبز شهری رکن اصلی توسعه پایدار است که از دهه‌های پیشین در کشورهای توسعه‌یافته مطرح بوده و در سال‌های اخیر نیز بسیار مورد توجه برنامه ریزان کشورهای درحال‌توسعه قرارگرفته است. پژوهش حاضر ازنظر هدف کاربردی و توسعه‌ای وبر حسب نحوه گردآوری داده‌ها، توصیفی تحلیلی و به‌صورت پیمایشی یا میدانی می‌باشد که در آن از ابزار پرسشنامه محقق ساخته و نقشه‌های موجود فضای سبز شهری استفاده می‌شود. هدف از انجام این پژوهش نیز تبیین نقش فضای سبز شهرهای ساحلی در جذب گردشگر با رویکرد توسعه پایدار زیست‌محیطی در شهر ساحلی نور می‌باشد اما علاوه بر هدف اصلی اهداف فرعی نیز مد نظر محقق بوده که علاوه بر رسیدن به نتایج حاصل از فرضیات تحقیق در سطح میدانی نیز نتایج آن موجب افزایش سرانه فضای سبز شهری، افزایش تعداد گردشگران شهری، جلوگیری از خسارت زیست محیطی و افزایش درآمد شهروندان شهر ساحلی نور می‌شود.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: جغرافیا و برنامه ریزی شهری
دریافت: 1399/3/1 | پذیرش: 1399/7/20

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی می باشد.