دوره 23، شماره 71 - ( 10-1402 )                   جلد 23 شماره 71 صفحات 410دوره391فصل__Se | برگشت به فهرست نسخه ها

Eskandary M, Taghdisi A, GHanbari Y. Feasibility study of entrepreneurship development in major parts of economic activity in rural areas (Case study: Central District of Boyer-Ahmad County). jgs 2024; 23 (71) : 22
URL: http://jgs.khu.ac.ir/article-1-3965-fa.html
اسکندری محمد، تقدیسی احمد، قنبری یوسف. امکان سنجی توسعه کارآفرینی در بخش های عمده فعالیت اقتصادی مناطق روستایی (مطالعه موردی: بخش مرکزی شهرستان بویر احمد). نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی. 1402; 23 (71) :391-410

URL: http://jgs.khu.ac.ir/article-1-3965-fa.html

1- دانشگاه اصفهان
2- دانشگاه اصفهان ، A.taghdisi@geo.ui.ac.ir
کارآفرینی می­تواند در جوامع روستایی که از یک طرف با مشکلات اقتصادی به­ویژه در زمینه اشتغال، فقر و کمبود درآمد مواجه هستند و از طرف دیگر از قابلیت­های بالای محیطی برخوردار هستند، اثرات مثبت متعددی را بر جای بگذارد. این پژوهش با تکیه بر اطلاعات گردآوری شده با شیوه اسنادی و پیمایشی و با هدف امکان­سنجی توسعه کارآفرینی در بخش­های عمده فعالیت اقتصادی در روستاهای بخش مرکزی شهرستان بویراحمد انجام شده است. نتایج پژوهش نشان داد علی­رغم انگیزه پیشرفت، سخت­کوشی و ریسک­پذیری بالای شاغلان بخش­های عمده فعالیت اقتصادی (کشاورزی، صنعت و خدمات)، وضعیت کلی برخورداری آن­ها از متغیرهای کارآفرینی با میانگین 618/2، در سطح 99 درصد اطمینان، پایین­تر از حد متوسط است. نتایج امکان­سنجی زیربخش­های فعالیت اقتصادی نشان داد چهار زیربخش اقتصادیِ گیاهان دارویی، پرورش آبزیان، منابع آب معدنی و گردشگری به­ترتیب با میانگین 548/3، 691/3، 705/3 و 419/3، از پتانسیل بالایی برای توسعه کارآفرینی برخوردار هستند. همچنین نتایج آزمون پیرسون نشان داد میزان همبستگی بین متغیرهای مستقل (تولید گیاهان دارویی، پرورش آبزیان، منابع آب معدنی و گردشگری) و وابسته پژوهش (کارآفرینی)، به­ترتیب 519/0، 179/0، 398/0 و 533/0 بوده و از نظر آماری مثبت و معنی­دار است.
شماره‌ی مقاله: 22
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: جغرافیا و برنامه ریزی روستایی
دریافت: 1399/10/11 | پذیرش: 1400/2/8

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی می باشد.