دوره 21، شماره 60 - ( 1-1400 )                   جلد 21 شماره 60 صفحات 484دوره465فصل__Se | برگشت به فهرست نسخه ها

Rahimi A, Nazemi N, honarvar J. Differences in the city and village in terms of power consumption(case study: poldokhtar city). jgs 2021; 21 (60) :465-484
URL: http://jgs.khu.ac.ir/article-1-4034-fa.html
رحیمی علیرضا، ناظمی نادر، هنرور جمال الدین. تفاوت شهر و روستا از نظر صرفه جویی در مصرف انرژی برق(مطالعه موردی: شهرستان پلدختر). نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی. 1400; 21 (60) :465-484

URL: http://jgs.khu.ac.ir/article-1-4034-fa.html

1- استادیار پروهشکده انرژی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران ، rahimi2@kashanu.ac.ir
2- دانشحوی دکتری شهرسازی،واحد کرمان،دانشگاه آزاد اسلامی،کرمان،ایران
3- دکتری گروه معماری، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان ، ایران
انرژی نقش اساسی در تأمین رفاه خانوارهای شهری و روستایی دارد و اصلاح الگوهای مصرف انرژی علاوه بر متعادل کننده ­های قیمت، مستلزم شناخت و اعمال متغیرهای فرهنگی و اجتماعی  موثر بر الگوی مصرف و صرفه­ جویی است. با توجه به اهمیت صرفه ­جویی در مصرف برق و ارتباط آن با رفتار مصرف­ کنندگان، در پژوهش حاضر به بررسی تفاوت جوامع شهری و روستایی از نظر عوامل موثر بر صرفه­ جویی در مصرف انرژی برق پرداخته شد. تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و روش انجام آن توصیفی- تحلیلی است. ابزار گردآوری داده­ها و اطلاعات پرسش­نامه و مصاحبه با خانوارهای شهری و روستایی شهرستان پلدختر می­ باشد. جامعه آماری شامل خانوارهای شهری و روستایی در شهرستان پل‌دختر می­باشد (30012N=). با استفاده از فرمول کوکران و به روش نمونه ­گیری تصادفی ساده، 379 خانوار (244 خانوار شهری و 135 خانوار روستایی) انتخاب گردید. در بخش تحلیل داده­ها از آزمون­های تحلیل واریانس و رگرسیون لجستیک استفاده شد. نتایج نشان داد که تفاوت قابل‌توجهی بین عوامل و شاخص­های موثر بر صرفه­ جویی در مصرف برق در مناطق روستایی و شهری وجود دارد. صرفه­ جویی در مصرف برق در مناطق شهری در درجه اول تحت تأثیر عامل فردی و عامل مدیریت رفتار و خرید می ­باشد، درحالی‌که عامل موقعیتی مهم­ترین عامل صرفه­جویی در مصرف برق خانوارهای مناطق روستایی است.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: جغرافیا و برنامه ریزی روستایی
دریافت: 1398/1/18 | پذیرش: 1399/5/14

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی می باشد.