[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]

ACADEMIA

دریافت اطلاعات پایگاه
نظرسنجی
نظر شما در مورد عملكرد دوفصلنامه زبان و ادبيات فارسي چيست؟
عالي
خوب
متوسط
ضعيف

..
:: سال 23، شماره 79 - ( 11-1394 ) ::
بررسی و تحلیل متون مهاجرت فارسی با رویکرد روایت‌شناسی پسااستعماری
غلامعلی فلاح 1، سارا برامکی2
1- دانشگاه خوارزمی ، fallah@khu.ac.ir
2- دانشگاه خوارزمی

ادبیات مهاجرت فارسی بخش مهمی از ادبیات معاصر ایران را تشکیل می­دهد که از ژانر روایت برای بیان مسائل و دغدغه­های مهاجران در سرزمین میزبان استفاده می­کند. این پژوهش با استفاده از رویکرد ترکیبی روایت­شناسی و مطالعات پسااستعماری در تحلیل نوع ادبی رمان مهاجرت فارسی درپی پاسخ به این پرسش است که آیا می­توان متون مهاجرت فارسی را نوعی روایت پسااستعماری دانست و برای بررسی و تحلیل آن از ترکیب روایت‌شناسی با نظریه پسااستعماری، به تبیین نوع خاصی از روایت‌شناسی به نام روایت‌شناسی پسااستعماری دست زد؟ فرض پژوهش بر این است که ادبیات مهاجرت فارسی با توجه به مفاهیم متعدد پسااستعماری مطرح‌شده در آن، گونه‌ای روایت پسااستعماری است که در دفاع از گروه اقلیت و به حاشیه رانده‌شده مهاجران در سرزمین میزبان و دادن قدرت و توانایی سخن‌گفتن به آنها، با استفاده از واژگان و قالب توانمند روایت، در فضایی موسوم به فضای سوم، به دست نویسنده پسااستعماری مهاجر نوشته می­شود. نویسنده مهاجر با انتخاب موضوع "مهاجرت" در روایت خود، همه تلاش خود را برای به‌مرکزآوردن فرد به حاشیه راندهشده مهاجر، مطرحکردن خواست­ها، علایق و روایت ویژه او به‌کار می‌بندد.

واژه‌های کلیدی: روایت‌شناسی پسااستعماری، مهاجرت، هویت، گفتمان، حاشیه‌ای‌بودن

نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

Fallah Q A, Baramaki S. A Postcolonial Narratological Reading of Immigration Persian Literature. Persian Language and Literature 2016; 23 (79) :169-191
URL: http://jpll.khu.ac.ir/article-1-2391-fa.html

فلاح غلامعلی، برامکی سارا. بررسی و تحلیل متون مهاجرت فارسی با رویکرد روایت‌شناسی پسااستعماری. زبان و ادبيات فارسی. 1394; 23 (79) :169-191

URL: http://jpll.khu.ac.ir/article-1-2391-fa.html

سال 23، شماره 79 - ( 11-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصلنامه  زبان و ادبیات فارسی دانشگاه خوارزمی Half-Yearly Persian Language and Literature
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4642