[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]

ACADEMIA

دریافت اطلاعات پایگاه
نظرسنجی
نظر شما در مورد عملكرد دوفصلنامه زبان و ادبيات فارسي چيست؟
عالي
خوب
متوسط
ضعيف

..
:: سال 12، شماره 45 - ( 8-1383 ) ::
جلد 12 شماره 45 صفحات 79-47 برگشت به فهرست نسخه ها
حبیب‌الله عباسی
تهران، دانشگاه تربیت معلم تهران

در این مقاله جریان شعر عرفانی به سه دوره حال، قال و احتیال تقسیم شده‌است، برای ورود به بحث اصلی که بررسی شعر عرفانی دوره قال است، اشاراتی اجمالی به دوره تکوین شعر عرفانی و دوره حال شده است و پس از آن که با تکیه بر شعر و شخصیت صوفیانه سه شاعر برجسته عصر فترت یعنی شاه نعمت الله ولی، محمد شیرین مغربی و شاه قاسم انوار به طرح این پرسش پرداخته شده است که علت عدم ماندگاری این شعر چیست حال آن‌که این جریان شعری در روزگار حیات شاعران خود، پررونق و پرطرفدار بوده است؟ در ادامه سخن تلاش شده است که علل عدم ماندگاری این جریان شعری برشمرده شود و به علل مقبولیت آن، در روزگار حیات هر شاعر اشارتی رود. در پایان برای عینی‌تر شدن موضوع، ده غزل از دیوان هر شاعر در سه سطح زبانی، بلاغی و موسیقایی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

واژه‌های کلیدی: شعر عرفانی، موسیقی شعر، بلاغت، زبان، تصوف

نوع مطالعه: پژوهشي |
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

Abbasi H. An Overview of Mystic Poetry after Rumi. Persian Language and Literature 2004; 12 (45) :47-79
URL: http://jpll.khu.ac.ir/article-1-902-fa.html

عباسی حبیب‌الله. قاصر از معنی نو، حرف کهن بررسی اجمالی شعر عرفانی پس از مولوی (نیمه دوم قرن هشتم و نیمه نخست قرن نهم). زبان و ادبيات فارسی. 1383; 12 (45) :47-79

URL: http://jpll.khu.ac.ir/article-1-902-fa.html

سال 12، شماره 45 - ( 8-1383 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصلنامه  زبان و ادبیات فارسی دانشگاه خوارزمی Half-Yearly Persian Language and Literature
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4642