1- دانشگاه خوارزمی
2- دانشگاه خوارزمی ، bahmani_moslem@yahoo.com
هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی نقش توجه بر عملکرد جودوکاران خبره در شرایط واقعی و در قالب یک پژوهش تلفیقی بود. 14 جودوکار عضو تیم ملی بزرگسالان کشور در مطالعه شرکت کردند. در بخش کیفی پژوهش، توجه ورزشکاران در شرایط رقابت از طریق روش فراخوانی تحریک شده مورد شناسایی قرار گرفت. در بخش کمی، ارتباط بین تعداد نشانه­های توجه و همچنین درصد توجه در مراحل آماده­سازی، اجرا و مجموع (آماده­سازی و اجرا) با مدت زمان اجرا ارزیابی گردید. یافته­ها نشان داد درحالی­که توجه در مرحلۀ اجرا ارتباط معناداری با مدت زمان حرکت نداشت، توجه در مرحلۀ آماده­سازی با سرعت اجرای فن در ارتباط بود بنحوی­که کاهش تعداد نشانه­های توجه در مرحلۀ آماده­سازی و درعین حال افزایش درصد تمرکز روی حریف  با سرعت بالاتر در اجرای فنون همراه بود. نتایج این پژوهش بطور کلی نشان می­دهد تمرکز روی حریف در مرحلۀ آماده­سازی با سرعت اجرای بیشتر در اجرای تکنیک در رقابت­های واقعی همراه است.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: رفتار حرکتی
دریافت: 1397/12/4 | پذیرش: 1398/6/20 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1399/8/3

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی می باشد.