1- واحد دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی ، zahra.nezakat@gmail.com
2- پژوهشگاه تربیت بدنی
3- دانشگاه شهید رجایی
چکیده:   (1941 مشاهده)
هدف این پژوهش اثر تمرین مشاهده ای بر پیش بینی و رفتارجستجوی بینایی در بازیکنان هندبال، در موقعیت های دفاع هندبال، بود. شرکت کنندگان 23 بازیکن مرد هندبالیست با دامنه سنی 19- 16 عضو تیم های ملی جوانان و پیشگامان اصفهان بودند. بازیکنان کلیپ­هایی از موقعیت­های دفاع هندبال، با استفاده از عینک ردیاب بینایی مشاهده کردند. پیش بینی خود را در مورد نتیجه موقعیت­ توپ طی پیش آزمون بصورت شفاهی بیان کردند. بازیکنان، در دو گروه رفتار خیرگی که تحت تمرین مشاهده ای (مشاهده کلیپ های خروجی عینک ردیاب بینایی) و گروه مشاهده که تنها کلیپ های هندبال را مشاهده کردند، قرار گرفتند. سپس از دو گروه بعد از 10 جلسه 45 دقیقه ای پس آزمون گرفته شد. نتایج حاصل از تحلیل واریانس مرکب عاملی با فرض کرویت موخلی نشان داد که ،دقت پیش بینی و رفتار جستجوی بینایی گروه رفتارخیرگی در پس آزمون بطور معنی داری بهتر از گروه مشاهده بود. هندبالیست های مدافع در موقعیت دفاع 3×3 نسبت به دو موقعیت دیگر(2×2، 1×1)، برای پیش بینی و تشخیص الگوی بازیکن مهاجم بر اطلاعات زمینه ایِ و کینماتیک بازیکن مهاجم، تمرکز کردند.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: رفتار حرکتی
دریافت: 1399/6/13 | پذیرش: 1400/12/11 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1400/12/11

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی می باشد.