1- دانشگاه شیراز ، f1393j@gmail.com
2- دانشگاه شیراز
هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تأثیر القاء کلیشه‏های مثبت بر شایستگی ادراک شده، علاقه و یادگیری حرکتی دختران نوجوان بود. بدین منظور، از میان دختران نوجوان شهر شیراز، 30 دختر با دامنه سنی 13-10 ساله به روش نمونه‏گیری در دسترس انتخاب شدند. شرکت‏کنندگان پس از انجام 10 کوشش، به‏طور تصادفی در دو گروه مساوی تجربی و کنترل جای گرفتند. شرکت‏کنندگان قبل از ورود ، دستورالعمل‏های مرتبط را دریافت کردند، سپس از آنان خواسته شد باضربه بغل پا، اهداف معینی را هدف قرار دهند. شرکت‏کنندگان 24 ساعت پس از آخرین کوشش‏ اکتساب در آزمون یادداری شرکت کردند. از شرکت‏کنندگان خواسته شد تا قبل از پیش‏آزمون، بعد از اکتساب و قبل از یادداری به سؤالات مرتبط با شایستگی ادراک شده و علاقه/لذت پاسخ دهند. برای تحلیل داده‏ها از آزمون تحلیل واریانس مرکب (بلوک‏های تمرینی)5Í(گروه‏ها)2 در مرحله اکتساب، آزمون‏های تحلیل واریانس یک‏راهه در مراحل پیش‏آزمون و یادداری و آزمون‏های تی مستقل برای پرسش‏نامه‏ها با استفاده از نرم‏افزار SPSS نسخه 21 و در سطح اطمینان 05/0P استفاده شد. نتایج نشان داد که هر دو گروه  بهبود معناداری در عملکرد در مرحله اکتساب داشته‏اند. نتایج همچنین نشان داد کلیشه‏های مثبت باعث افزایش شایستگی ادراک شده و یادگیری حرکتی دختران نوجوان در مرحله یادداری می‏شود.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: رفتار حرکتی
دریافت: 1402/5/24 | پذیرش: 1403/4/18 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1403/4/18

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی می باشد.