کاربران عمومی فقط به فهرست مقالات منتشر شده دسترسی دارند.
11 نتیجه برای موضوع مقاله:
رحیم رمضانی نژاد، مهرعلی همتی نژاد، رضان اندام، صبا زارع، نعمت الله صادق پور،
دوره 1، شماره 1 - ( 6-1390 )
چکیده
هدف این تحقیق بررسی رابطه سبکهای رهبری تحولگرا، عملگرا و سبک بدون رهبری مدیران مدارس با تعهد سازمانی دبیران تربیت بدنی استان همدان است. جامعه آماری این تحقیق را مدیران (110 نفر) و دبیران تربیت بدنی مدارس استان همدان (200 نفر) تشکیل دادهاند. نمونه آماری در این تحقیق برابر با جامعه آماری بود؛ ولی 95 مدیر (86 درصد) و 164 دبیر تربیت بدنی (82 درصد) در تحقیق شرکت کردند. برای اندازهگیری سبکهای رهبری از پرسشنامه چندعاملی رهبری(MLQ) و برای اندازهگیری تعهد سازمانی از پرسشنامه استاندارد آلن و مییر (OCQ)استفاده شد. ثبات درونی این پرسشنامهها در تحقیق حاضر به ترتیب 76 /0r= و 78/0 r=محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون کالموگراف اسمیرنف، ضریب همبستگی پیرسون و ضریب کندال در سطح 05/0 p &le استفاده گردید.
نتایج نشان داد بین کلیه خردهمقیاسهای سبکهای رهبری تحولگرا و عملگرای مدیران و تعهد عاطفی، هنجاری و مستمر دبیران تربیت بدنی رابطه مثبت و معنیداری وجود دارد. بیشترین رابطه معنیدار نیز بین سبک رهبری تحولگرا با تعهد هنجاری 48/0 r= و سبک رهبری عمل گرا با تعهد مستمر 40/0= r بود. ولی بین سبک مدیریت بدون رهبری مدیران با تعهد عاطفی، هنجاری و مستمر دبیران رابطه معنیداری مشاهده نشد. بر اساس یافتههای تحقیق، مدیران مدارس با ترکیب سبکهای رهبری تحولگرا و عملگرا میتوانند میزان تعهد سازمانی دبیران را حفظ کنند و ارتقا دهند.
محسن وحدانی، رضا شیخ یوسفی، مهرداد محرم زاده، میثاق حسینی کشتان، جمشید جلیلوند،
دوره 2، شماره 3 - ( 6-1391 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه بین سبکهای رهبری مربیان و انسجام گروهی تیمهای انفرادی و گروهی حاضر در دهمین المپیاد ورزشی مؤسسات آموزش عالی کشور در تابستان 1389 است. نمونه این پژوهش 321 نفر از ورزشکاران (N=1906) حاضر در المپیاد بودند. ابزار گردآوری دادهها شامل پرسشنامه 40 سؤالی مقیاس رهبری در ورزش (LSS) (چلادورای، 1980) و پرسشنامه 18 سؤالی محیط گروهی (GEQ) (کارون و همکاران، 1985) بوده که به ترتیب ادراک ورزشکاران از سبک رهبری مربی خود و انسجام گروهی تیمها را مورد سنجش قرار میدهد. ثبات درونی پرسشنامهها در مطالعهای راهنما و با استـفاده از آزمـون آلفای کرونباخ به ترتیب 0.85 و 0.73 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل دادهها از آزمونهای کالـموگراف اسمیرنوف، tدو گـروه مستقل، ضریب همبسـتگی پیرسـون، تجزیـه و تحلیل واریانس با اندازهگیریهای مکرر و تعقیبی بونفرونی در سطح معنیداری 05/0&leP استفاده شد .نتایج نشان داد مربیان از سبک رهبری آموزش و تمرین بیشتر و از سبک آمرانه کمتر استفاده میکنند.میزان انسجام تکلیف و اجتماعی در میـان تیمهای انفرادی و گروهی تـفاوت معناداری نداشت. در پایـان، نتایج نشان داد میان سبکهای رهبری آموزش و تمرین، دموکراتیک، حمایت اجتماعی و بازخورد مثبت با انسجام گروهی ارتباط مثبت و معنادار و میان سبک رهبری آمرانه با انسجام گروهی ارتباط منفی و معناداری وجود دارد.
رحیم رمضانی نژاد، مهریه پناهی، سید جلیل میریوسفی، سید محمد نیازی،
دوره 2، شماره 3 - ( 6-1391 )
چکیده
هدف تحقیق حاضر مقایسه اولویت نیازهای آموزشی دانشآموزان دختر در درس تربیت بدنی و ورزش در سه دوره تحصیلی بود. 385 متخصص و 1370 معلم تربیت بدنی زن، 1509 دانشآموز دختر و1385 نفر ازمادران دانشآموزان ساکن شهرهای مرکزی 25 استان کشور در تحقیق شرکت کردند. از پرسشنامه محققساختهای با ضریب ثبات درونی(71/0=r) برای اولویتبندی 12 نیاز جسمانی، 10 نیاز مهارتی، 15 نیاز شناختی و 15 نیاز عاطفی استفاده شد. متخصصان و معلمان به روش انتخابی و والدین و دانشآموزان به روش تصادفی جزء نمونه آماری قرار گرفتند.دادههای تحقیق با بهرهگیری از آزمون رتبهای کروسکال والیس در سطح (05/0P&le) تجزیه و تحلیل شدند و نتایج نشان داد که از دیدگاه آزمودنیهای تحقیق، بین میانگین رتبه نیازهای آموزشی هر دوره تحصیلی تفاوت معنیداری وجود دارد (05/0 P&le). به طور کلی، در میان نیازهای جسمانی، نیاز به وضعیت بدنی هنجار، انواع حرکات، تمرینات و بازیهای ساده برای هر سه دوره تحصیلی در اولویت بالاتر و نیاز به تمرینات آمـادگی جسمانی (بجز دوره متوسطه) در اولـویت پایینتـر قرار داشت. هر گروه از آزمودنیهای تحقیق، اولویتهای متغیر و متنوعی برای مهارتهای ورزشی در دورههای تحصیلی در نظر گرفته بودند. در مورد اولویت نیازهای شناختی و عاطفی- اجتماعی توافق نظر بیشتری وجود داشت و آشنایی با مبانی علوم زیستی تربیت بدنی، حفظ لذت، سرگرمی و وضعیت ظاهری مناسب در اولویت بالاتر بودند.
معصومه کلاته سیفری، فریدون تندنویس،
دوره 2، شماره 4 - ( 10-1391 )
چکیده
این تحقیق با هدف تعیین رابطه بین فرهنگ سازمانی با کارآفرینی سازمانی در ادارۀ کل تربیتبدنی استان تهران انجام شد روش تحقیق همبستگی بود و به صورت میدانی اجرا شد. جامعه آماری این پژوهش کارشناسان و رؤسای اداره کل تربیتبدنی استان تهران بود. به علت محدودبودن جامعه تحقیق، نمونه برابر با جامعه (102n=) در نظر گرفته شد. به منظور جمعآوری اطلاعات از پرسشنامه دموگرافیک پرسشنامه فرهنگ سازمانی دنیسون (955/0&alpha=) و پرسشنامه کارآفرینی سازمانی (953/0&alpha=) استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از آمار توصیفی و استنباطی شامل آزمون کلوموگروف – اسمیرنوف و برای تعیین نرمالبودن دادهها و برای تعیین ارتباط از آزمون ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. نتایج نشان داد که بین فرهنگ سازمانی و کارآفرینی سازمانی ارتباط مثبت و معنیداری وجود دارد (05/0p<،331/0r
=). در میان مؤلفههای کارآفرینی سازمانی، ساختار (333/0r
=)، اهداف و استراتژی (430/0r
=)، حمایت مدیریت (271/0r
=) و سیستم پاداش و تشویق (256/0r
=) با فرهنگ سازمانی ارتباط مثبت و معنیداری نشان دادند (05/0p<)، اما بین سیستم آموزش و اطلاعات و فرهنگ سازمانی ارتباط معنیداری مشاهده نشد (05/0
حسین عیدی، رحیم رمضانی نژاد، بهرام یوسفی، سیدنصرا... سجادی،
دوره 2، شماره 4 - ( 10-1391 )
چکیده
سنجش اثربخشی و عملکرد سازمانی در تصمیمگیریهای استراتژیک و ارزیابی موفقیت سازمانهای ورزشی بسیار ضروری است. هدف این تحقیق، مطالعه اثربخشی سازمانی در فدراسیونهای منتخب وزشی است. در این تحقیق از رویکرد ارزشهای رقابتی برای بررسی الگوهای اثربخشی چهار فدراسیون بسکتبال، هندبال، وزنهبرداری و تکواندو استفاده شد. این فدراسیونها به طور غیر تصادفی و هدفدار انتخاب شدند و کلیه ذینفعان (هیئت رئیسه، کارکنان، ورزشکاران، مربیان و داوران) جزء جامعه آماری تحقیق قرار گرفتند (236N=) و در نهایت 167 نفر در تحقیق شرکت کردند (72 0/0 نمونهها). پرسشنامه محققساخته اثربخشی سازمانی با مطالعه مبانی نظری در فرایند اکتشافی تنظیم و با استفاده از روش تحلیل عاملی اکتشافی 62 سؤال و هشت خردهمقیاس انعطافپذیری، منابع (مدل سیستمهای باز)، برنامهریزی، بهرهوری (مدل اهداف عقلانی) تعامل سازمانی، ثبات (مدل فرایندهای درونی) و انسجام کارکنان و نیروی انسانی متخصص (مدل روابط انسانی) برمبنای رویکرد ارزشهای رقابتی شناسایی شد. همچنین، ثبات درونی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ 84 0/0 = &alpha بود. نتایج دادههای تحقیق نشان داد که از بین چهار الگوی اثربخشی در فدراسیونهای ورزشی، الگوی اهداف عقلانی (برنامهریزی، بهرهوری) در هر چهار فدراسیون غالب بود و در اولویت قرار داشت. توصیف هشت عامل اثربخشی رویکرد ارزشهای رقابتی در فدراسیونهای منتخب ورزشی نشان داد که در عامل انعطافپذیری، برنامهریزی، تعامل سازمانی و انسجام نیروی انسانی فدراسیون بسکتبال، در عامل منابع سازمانی، بهرهوری و نیروی انسانی متخصص فدراسیون تکواندو و در عامل ثبات سازمانی فدراسیون وزنهبرداری در وضعیت بهتری نسبت به دیگر فدراسیونها قرار داشتند.
آقای کیومرث رمضانلو، دکتر نوشین بنار، خانم فاطمه سعیدی،
دوره 12، شماره 23 - ( 6-1401 )
چکیده
هدف از این پژوهش بررسی نقش منابع ورودی، موقعیت در بازار و توان خلاقیت در خلق مزیت رقابتی کسبوکارهای ورزشی (مجموعههای تفریحی-ورزشی آبی شهر تهران) بود. این پژوهش از نوع توصیفی – پیمایشی و از نظر هدف کاربردی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل مدیران مجموعههای تفریحی- ورزشی آبی شهر تهران بود. برای جمعآوری اطلاعات مورد نیاز برای آزمون فرضیهها ابزار پرسشنامه بهره گرفته شد. 80 پرسشنامه به نسبت توزیع مجموعههای تفریحی-ورزشی آبی در پنج منطقه استان تهران، به صورت هدفمند در اختیار مدیران قرار گرفت که از این تعداد 75 پرسشنامه مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان داده منابع ورودی به طور مستقیم بر مزیت رقابتی اثر مثبت و معنیداری دارد (53/0 β= ،06/20t=)، موقعیت در بازار نیز به طور مستقیم بر مزیت رقابتی اثر مثبت و معنیداری (42/0 β= ،23/2t=) دارد. همچنین توان خلاقیت به طور مستقیم بر مزیت رقابتی اثر مثبت و معنیداری (63/0 β= ،43/11t=).
نتایج این مطالعه هدفمند بودن رویکرد ترکیبی بهواسطه توانایی بهکارگیری درست منابع ورودی از جمله منابع انسانی، سازمانی و مالی، توجه به سرمایه مشتری و داشتن هوشمندی رقابتی به عنوان ایجادکننده ها و تثبیتکننده موقعیت در بازار و همچنین سرمایه نوآوری، توان فناوری اطلاعات و مدیریت دانش به عنوان مهمترین منابع و عناصر در استفاده از توان خلاقیت میتوانند مزیت رقابتی را برای کسبوکارها به ارمغان آورند.
دکتر رحیم رمضانی نژاد، خانم سمانه نظری، خانم مریم بشارتی مقدم، آقای محمد جواد ضیاء،
دوره 12، شماره 23 - ( 6-1401 )
چکیده
هدف از پژوهش حاضر آسیبشناسی پیامدهای کووید-19 بر تربیتبدنی در مدارس با رویکرد بازنمایی چالشهای اساسی آن و ارائه راهکارهایی براساس برنامهها و تجارب آموزشی سایر کشورهاست. بااستفاده از روش مطالعه کتابخانهای، اسناد و پژوهشهای علمی موجود بهویژه تحقیقات خارجی، 100 مقاله موردبررسی و تحلیل قرار گرفتند و دادههای تحقیق در دو قالب چالشها و استراتژیها طبقهبندی شدند. یافتهها نشان داد چند چالش آموزشی مهم شامل چالش آموزش آنلاین(دانشآموزان، والدین و معلمان)، چالش روانشناختی و اجتماعی، شکلگیری نسل جدیدی از دانشآموزان تربیتبدنی، تغییر ماهیت کلاس تربیتبدنی، چالش دانشآموزان با نیازهای ویژه، چالش اقتصادی و درنهایت چالش تعطیل ماندن مدارس ایجادشده است. در بخش دوم یافتهها نیز استراتژیها و راهکارهای مؤثر جهت رفع این چالشها شامل ارائه برنامههای مشاورهای برای رفع مشکلات آموزش آنلاین، استراتژیهای آموزشی خاص، توسعه حرفهای معلمان تربیتبدنی، نقش خانواده، والدین، مدیران و کارکنان مدرسه، راهکارهای روانشناختی، کاهش ناسازگاری و بیثباتی روابط بینفردی، حفظ ماهیت تجربی و پویایی کلاس تربیتبدنی و راهکار فعالیتبدنی پس از بازگشایی مدارس معرفیشدهاند. درنهایت دولت و مؤسسات آموزشی درکنار خانوادهها میتوانند باتوجه به شرایط اقتضایی آموزشی، ضمن کاهش اثرات منفی کرونا و استفاده از ظرفیتهای موجود درجهت اصلاح و نوآوری برنامههای تربیتبدنی در مدارس کشور بهویژه در دوران کرونا گامهای بسیار مؤثری بردارند.
آقای حسین براخاص، دکتر جبار سیف پناهی شعبانی، آقای محمد جواد ضیاء،
دوره 13، شماره 25 - ( 6-1402 )
چکیده
هدف از این پژوهش ارائه مدلی بر ارتقای جایگاه برند در صنعت باشگاهداری ورزشی کشور بود. روش تحقیق از نوع کیفی با رویکرد اکتشافی نظام مند (تحلیل مضمون) انتخاب شد. مشارکت کنندگان شامل دو بخش منابع انسانی (مدیران و مربیان باشگاهها، صاحب نظران بازاریابی ورزشی) و منابع اطلاعاتی (علمی، کتابخانهای و رسانهای مرتبط و معتبر) بود. مشارکت کنندگان به تعداد قابل کفایت، بهصورت هدف مند و بر مبنای رسیدن به اشباع نظری انجام شد (27 نفر و 39 سند). ابزار پژوهش شامل مصاحبههای اکتشافی نیمه ساختارمند به همراه مطالعه کتابخانهای نظاممند بود. روایی ابزار براساس شایستگی علمی نمونه، روایی ابزار براساس اعتبار حقوقی و علمی نمونه، نظر خبرگان و توافق بین مصححان ارزیابی و تائید گردید. جهت تحلیل یافتهها از روش کدگذاری مفهومی چندمرحلهای (باز، گزینشی و موضوعی) با رویکرد تحلیل سیستمی استفاده شد. چارچوب مفهومی نهایی شامل 121 مؤلفه، 26 بُعد، 9 منظر و 3 سطح شناسایی شده بود. سطوح و منظرها به ترتیب اثرگذاری- اثرپذیری بین متغیرهای زیر مجموعه آنها شامل سطح زمینهای (منظرهای ساختاری، مدیریتی و ظرفیتی باشگاهداری)، سطح راهبردی (منظرهای بازاریابی، توان برند، برندسازی و نوآوری) و سطح کارکردی (منظرهای کارکردها و ارزشهای برند) بوود. براساس یافته های پژوهش میتوان گفت ارتقای برند در باشگاه داری فرایندی نظام مند است که در آن سیستم بازاریابی بایستی مبتنی بر شناخت زمینه ها و اتخاذ راهبردهای متناسب با آنها به ارزش های هدفگذاری شده دست یابد. از این به باشگاهها پیشنهاد میشود که برای ارتقای برند تنها به برخی اقدامات موردی با اثر کوتاه مدت اکتفا ننمایند بلکه پروژه برندسازی خود را براساس چارچوب علمی مانند الگوی ارائه شده این پژوهش تعریف کنند.
آقای مصطفی محمدیان، دکتر نوشین بنار، خانم فاطمه سعیدی،
دوره 13، شماره 25 - ( 6-1402 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر شناسایی روش های مناسب برای بلوک مالی به عنوان یکی از چهار بخش اصلی مدل کسب وکار استروالدر در کسب وکارهای گردشگری ورزشی بود. پژوهش حاضر بر مبنای مطالعهای کیفی و با روش تحلیل تم براون و کلارک (2006) انجام شده است. جامعۀ آماری پژوهش شامل ذینفعان و مدیران متخصص در بخش گردشگری ورزشی و همچنین افراد شاغل در بخشهای مختلف کسب وکارهای گردشگری ورزشی استان گیلان بودند. تعداد 15 نفر با استفاده از روش نمونهگیری هدفمند با تکنیک گلوله برفی و غیرتصادفی تا مرحلۀ اشباع نظری انتخاب شدند. این پژوهش با روش تحلیل مضمون و با استفاده از نرمافزار مکس کیودیای انجام شده است. یافتهها حاکی از آن است که مؤلفههای بلوک مالی برای این نوع از کسبوکارها شامل 10 بعد اصلی و 27 بعد فرعی در 2 مضمون (تم) شامل مدل درآمدی و ساختار هزینه میباشد. ساختار هزینه شامل هزینه آموزش، هزینه تسهیلات زیرساختی، هزینه برگزاری تورها و هزینه منابع انسانی و مدل درآمدی نیز شامل نیازهای مالی، صحه گذاری ورزشکاران، اجاره بهای تسهیلات، حق عضویت و استفاده از نرم افزارها و خدمات سلامتی و گردشگری ورزشی می باشد. مدلسازی مالی حاصل از تحلیل دادههای کیفی به صاحبان کسبوکارهای گردشگری ورزشی کمک میکند تا در محاسبه موقعیتها و در نتیجه با مقایسه سناریوهای مختلف، تصمیمگیری کنند.
محدثه نعیمی، مهرعلی همتی نژاد، نوشین بنار، فاطمه سعیدی،
دوره 14، شماره 27 - ( 6-1403 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر بازاریابی دیجیتال بر توان رقابتی کسبوکارهای ورزشی از طریق هوشمندی رقابتی و کارآفرینی بود. این پژوهش از نظر نوع توصیفی-همبستگی، از نظر هدف کاربردی و از نظر روش اجرا میدانی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه مدیران و مربیان باشگاههای ورزشی شهر رشت بودند. برای تعیین حداقل نمونه لازم از روشی که توسط بارکلای و همکاران (1995)، جهت تعیین حداقل نمونه در مدلسازی معادلات ساختاری ارائه شده است، استفاده گردید. برای تعمیم نمونه به جامعه پژوهش، 220 پرسشنامه در میان مدیران و مربیان باشگاههای ورزشی شهر رشت توزیع و 196 پرسشنامه تجزیهوتحلیل شد. نتایج نشان داد که بازاریابی دیجیتال به ترتیب بر توان رقابتی، هوشمندی رقابتی و کارآفرینی اثر مثبت و معنیداری داشت. هوشمندی رقابتی بر توان رقابتی و کارآفرینی و همچنین کارآفرینی نیز بر توان رقابتی اثر مثبت و معنیداری داشتند. باتوجهبه یافتههای پژوهش، مدیران باشگاهها میتوانند بهمنظور افزایش مشتریان، افزایش سوددهی و بهرهوری باشگاه، از اثرات مثبت بازاریابی دیجیتال در کنار استفاده از مزیتهای هوشمندی رقابتی و کارآفرینی برای افزایش توان رقابتی کسبوکارشان استفاده کنند.
دکتر حسین زارعیان، دکتر زهره رضایی، خانم فاطمه سعیدی، آقای سهراب همتی،
دوره 100، شماره 100 - ( 8-1399 )
چکیده
شیوع بیماری کووید-19 اثرات متعددی را بر صنعت ورزش به طور عام و ورزش قهرمانی و حرفه ای به طور خاص تحمیل نمود. یکی از این اثرات به تعویق افتادن یکساله بازیهای المپیک 2020 توکیو به عنوان بزرگترین رویداد ورزشی جهان بود. از اینرو، پرسش اصلی تحقیق حاضر این بود که آیا به تعویق افتادن المپیک توکیو 2020 برای کاروان ورزشی ایران فرصت است یا تهدید؟ به منظور پاسخگویی به این پرسش از روش پژوهش کیفی از نوع گراندد تئوری استفاده شد. گراندد تئوری شامل سبکهای متعددی است که در این پژوهش از ره یافت ظاهر شونده مربوط به اثر گلیزر (1992)، در تحلیل دادهها بهره گرفته شد. منابع مورد استفاده، شامل : ویژگی های دموگرافیکی، مصاحبههای انجام شده ورزشکاران، مربیان، پیشکسوتان و کارشناسان و صاحبنظران و مسئولین، اخبار و مستندات منتشر شده در درگاههای اینترنتی معتبر است شامل وبسایت کمیته بینالمللی المپیک، وبسایت کمیته ملی المپیک، وبسایت فدراسیونهای ورزشهای المپیکی در بازه زمانی فروردین ماه 1399 تا اسفندماه 1399 میباشد. برای تحلیل دادهها از روش استقرای منطقی در طی سه مرحله کد گذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شد. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که در مجموع کدهای استخراج شده تعداد 92 نشان اولیه مستقل ایجاد شد. سپس این نشانها به دلیل کثرت در 38 نشان طبقهبندی شدند که اساس این کار بر پایه قرابت مفهومی و معنایی بود. درنتیجه نشانهای فرعی در 12 مقوله فرعی طبقهبندی شدند. از این میان دو مقوله اصلی فرصتها و تهدیدهای تعویق المپیک توکیو 2020 پدید آمد. کدهای معرف فرصتهای شامل 6 مورد (حفظ سلامت ورزشکاران و مردم، افزایش آمادگی، کسب سهمیه، بهبود آسیبدیدگیها، برنامهریزی منسجم، افزایش تجربه جوانان) میباشد و همچنین کدهای معرف تهدیدهای تعویق المپیک توکیو 2020 نیز شامل 8 مورد (آسیبهای جسمی و روحی، اختلال در برنامه آموزشی، کاهش سطح عملکرد، آسیبدیدگی ورزشکاران، بازنشستگی ورزشکاران، بلاتکلیفی سهمیهها، قرارداد مربیان، تنگناهای مالی) بود. با توجه به نتایج، تعویق یکساله بازیهای المپیک به دلیل شیوع ویروس کرونا را میتوان فرصتی برای کسب تجربه بیشتر از سوی ورزشکاران و انجام برنامهریزی مدون از سوی فدراسیونها و کمیته بینالمللی المپیک دانست که میتواند شانس مدالآوری ورزشکاران کشور را افزایش داده، جایگاه کاروان ایران را ارتقاء بخشد.