جستجو در مقالات منتشر شده


5 نتیجه برای فاضل

سمانه دامن پاک، محسن شفیع زاده، عباس بهرام، الهام فاضل،
دوره 1، شماره 2 - ( 9-1390 )
چکیده

هدف از این پژوهش تعیین تأثیر نوع جلب توجه بر عملکرد مهارت­های حرکتی مستلزم تولید نیروی (نزدیک به) بیشینه بود. در این آزمایش 28 دانشجوی دختر راست­دست با تجربه کم در مهارت پرتاب وزنه به صورت داوطلبانه انتخاب و بر اساس مسافت پرتاب در پیش­آزمون (شامل سه کوشش) به دو گروه توجه درونی و بیرونی تقسیم شدند. از آزمودنی­ها خواسته شده بود که با استفاده از تکنیک اوبراین وزنه را پرتاب کنند. آزمایش در سه جلسه انجام شد و هر جلسه شامل سه کوشش بود. دستورالعمل­ها مربوط به حرکات دست و بدن (توجه درونی) یا وزنه (توجه بیرونی) بودند. برای تحلیل داده­ها از روش تحلیل واریانس عاملی مرکب (جلسه)3× (گروه) 2 با اندازه­گیری مکرر عامل جلسه استفاده شد. نتایج نشان داد که عملکرد گروه توجه بیرونی در مقدار مسافت پرتاب وزنه بیشتر از گروه توجه درونی بود (05/0P<). همچنین اثر متقابل جلب توجه و جلسات تمرینی نیز معنادار بود (001/0P<). نتیجه اینکه دستورالعمل­های توجه بیرونی منجر به تولید نیروی بیشتری نسبت به دستورالعمل­های توجه درونی می­شوند این مطلب تأیید­کننده تعمیم­پذیری مزایای جلب توجه بیرونی در تکالیف تولید نیرو است که در مطالعات گذشته نشان داده شده است.
دکتر حمید رضا طاهری، اقای محمد رضا قاسمیان مقدم، اقای داود فاضلی،
دوره 6، شماره 12 - ( 9-1395 )
چکیده

هدف این تحقیق تعیین تأثیر سطح مهارت بر تغییرپذیری هماهنگی بین اندام­ها و متغیرهای کنترل حرکت در ضربۀ تاپ اسپین تنیس روی میز بود. مشارکت­کنندگان در این تحقیق 16 نفر (میانگین سنی 16 سال) بودند که به دو گروه ماهر و مبتدی تقسیم شدند. گروه ماهر کسانی بودند که در رده سنی خود درشمار 8 نفر اول کشور رتبه­بندی شده بودند و گروه مبتدی (8 نفر) افرادی بودند که به­تازگی مهارت تاپ اسپین را آموخته بودند. مشارکت­کنندگان با تأکید بر سرعت و دقت 10 ضربۀ تاپ اسپین را اجرا کردند. کینماتیک حرکت ثبت و تحلیل شد. دو گروه در تغییرپذیری هماهنگی بین اندام­ها با هم تفاوت داشتند ( 05/0>p) و گروه ماهر باثبات­تر عمل کرده بود. اما تفاوتی بین دو گروه در متغیرهای کنترل­کنندۀ حرکت دیده نشد (همه 05/0p>). در کل، نتایج این تحقیق نشان داد گروه ماهر در الگوی حرکت خود دارای ثبات بیشتری است، هر چند ممکن است در متغیرهای کنترل­کنندۀ حرکت به­دلیل قیود تکلیف با افراد مبتدی تفاوتی نداشته باشند.


دکتر حسین زارعیان، دکتر محمد صادق افروزه، دکتر محمد حسین قربانی، دکتر محمود فاضل بخششی،
دوره 10، شماره 20 - ( 9-1399 )
چکیده

مسیر گذار از قهرمانی تا رسیدن به منزلت پهلوانی، راهی بس دشوار اما امکان پذیر است، بنابراین هدف تحقیق طراحی الگوی پهلوان پروری در ورزش ایران بود. تحقیق حاضر با رویکرد اکتشافی به صورت کیفی و از نوع گراندد تئوری با رویکرد استراس و کوربین (1998) انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق  را کارشناسان و نخبگان تشکیل می دادند که با روش نمونه گیری نظری و طرح نمونه گیری غیرتصادفی هدفمند انتخاب گردیدند. ابزار جمع آوری داده ها مصاحبه نیمه ساختار یافته بود که محقق پس از انجام 19 مصاحبه به اشباع نظری رسید  و داده های حاصل از مصاحبه از طریق روش کد گذاری در سه مرحله باز، محوری و انتخابی مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته ها شامل محور زمینهای با 10 مولفه ی (بسترهای فاسد، اخلاقیات، اقتصاد سازی، فراموشی، بی قداستی، غربزدگی، ساختار معیوب، جنگ مقام، تعامل و بی اصالتی)، مداخله گر با 8 مولفه ی (ارتباطات، اشرافی گری، دینداری، قدمت، فرهنگ، ساختار، سیاست و اجتماع) و راهبردی شامل 8 مولفه ی (پایش انحرافات، فرهنگ سازی، ساختار سازی، تکریم، خود سازی و آموزش) بود. بنظر می رسد که سه عنصر جامعه، ورزش و فرد در سیر تکامل و توسعه پهلوانی ورزشکار موثر است که راهبردهای پیشنهادی این تحقیق می تواند به تحقق آن کمک نماید.

داود فاضلی کسرینه، حمیدرضا طاهری، علیرضا صابری کاخکی،
دوره 14، شماره 27 - ( 6-1403 )
چکیده

هدف این پژوهش بررسی تأثیر تغییرپذیری تمرین در تمرین جسمانی در مقایسه با تمرین مشاهده­ای در اجرای ضربه گلف بود. به این منظور 50 نفر دانشجو (7/3±25 سال) در این پژوهش شرکت کردند. شرکت­کنندگان به صورت تصادفی به 5 گروه تقسیم شدند (جسمانی مسدود، جسمانی متغیر، مشاهده­ای مسدود، مشاهده­ای متغیر و کنترل). در مرحله اکتساب، گروه جسمانی متغیر به صورت تصادفی 50 کوشش ضربه گلف را از 5 نقطه شروع متفاوت به سمت دو هدف مختلف انجام می­داد اما گروه جسمانی ثابت 50 کوشش تمرینی را از یک نقطه به سمت یک هدف از پیش تعیین شده انجام می­داد. گروه­های مشاهده­ای متغیر و ثابت فیلم عملکرد گروه­های جسمانی ثابت و متغیر را مشاهده می­کردند. گروه کنترل فقط در پیش­آزمون و پس­آزمون شرکت می­کرد. 10 دقیقه و 24 ساعت بعد از تمرین، شرکت­کنندگان آزمونی مشابه با پیش­آزمون را انجام دادند. دقت ضربه به عنوان متغیر وابسته مورد سنجش قرار گرفت. نتایج نشان داد که تغییرپذیری تمرین نسبت به تمرین ثابت هم در حالت جسمانی و هم در حالت مشاهده­ای تاثیر مثبت معنی­داری بر عملکرد داشته است. احتمالاً مکانیزم­های زیربنایی مشابه و همچنین اثر بازخوردی مشابه منجر به اثربخشی بهتر گروه متغیر نسبت به ثابت در اجرای جسمانی و مشاهده شده است.

فاطمه جوکار، داوود فاضلی،
دوره 100، شماره 100 - ( 8-1399 )
چکیده

هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تأثیر القاء کلیشه‏های مثبت بر شایستگی ادراک شده، علاقه و یادگیری حرکتی دختران نوجوان بود. بدین منظور، از میان دختران نوجوان شهر شیراز، 30 دختر با دامنه سنی 13-10 ساله به روش نمونه‏گیری در دسترس انتخاب شدند. شرکت‏کنندگان پس از انجام 10 کوشش، به‏طور تصادفی در دو گروه مساوی تجربی و کنترل جای گرفتند. شرکت‏کنندگان قبل از ورود ، دستورالعمل‏های مرتبط را دریافت کردند، سپس از آنان خواسته شد باضربه بغل پا، اهداف معینی را هدف قرار دهند. شرکت‏کنندگان 24 ساعت پس از آخرین کوشش‏ اکتساب در آزمون یادداری شرکت کردند. از شرکت‏کنندگان خواسته شد تا قبل از پیش‏آزمون، بعد از اکتساب و قبل از یادداری به سؤالات مرتبط با شایستگی ادراک شده و علاقه/لذت پاسخ دهند. برای تحلیل داده‏ها از آزمون تحلیل واریانس مرکب (بلوک‏های تمرینی)5Í(گروه‏ها)2 در مرحله اکتساب، آزمون‏های تحلیل واریانس یک‏راهه در مراحل پیش‏آزمون و یادداری و آزمون‏های تی مستقل برای پرسش‏نامه‏ها با استفاده از نرم‏افزار SPSS نسخه 21 و در سطح اطمینان 05/0P استفاده شد. نتایج نشان داد که هر دو گروه  بهبود معناداری در عملکرد در مرحله اکتساب داشته‏اند. نتایج همچنین نشان داد کلیشه‏های مثبت باعث افزایش شایستگی ادراک شده و یادگیری حرکتی دختران نوجوان در مرحله یادداری می‏شود.
 

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research in Sport Management and Motor Behavior

Designed & Developed by : Yektaweb