20 نتیجه برای محمدی
وحید شجاعی، فرشاد تجاری، بهاره سلیمانی تپه سری، عسگری محمدیان،
دوره 1، شماره 2 - ( 9-1390 )
چکیده
هدف این تحقیق بررسی ارتباط بین سبکهای مختلف مدیریت تعارض و کیفیت ارتباط دوطرفه بین مدیر و کارمند با تأکید بر ویژگیهای دموگرافیک بود. 100 نفر آزمودنی (32 مدیر و 68 کارمند) شامل مدیران و کارمندان سطوح مختلف در اداره کل تربیت بدنی استان مازندران و هیئتهای مختلف ورزشی دو پرسشنامه LMX-7 و ROCI-П را داوطلبانه تکمیل کردند. یافتههای حاصل از تحقیق نشان داد از نظر کارمندان، تأثیر سبکهای مختلف مدیریت تعارض بر کیفیت ارتباط میان مدیر- کارمند معنیدار است، همچنین تأثیر سبک سازش بر متغیر وابسته معنیدار بوده است. البته با توجه به بتای به دست آمده تأثیر سبک همکاری نیز مثبت است، اما معنیداری آن مورد تأیید قرار نمیگیرد. همچنین از نظر مدیران تأثیر سبک سازش و انسجام بر متغیر وابسته معنیدار است. البته با توجه به بتای به دست آمده تأثیر سبک همکاری و رقابت نیز مثبت است، ولی تأثیر سبک رقابت و اجبار بیشتر از سبک همـکاری است، اما هیچکدام از اینها به طــور معنیدار مورد تأیید قرار نمیگیرند. نتیجه کلی نشان میدهد از میان سبکهای مختلف مدیریت تعارض، سبکهای سازش و همکاری بیشترین تأثیر را بر کیفیت ارتباط میان مدیر- کارمند از نظر کارمندان دارند، اما فقط تأثیر سبک سازش معنیدار است، لذا باید مدیران و کارمندان را تشویق کرد تا با اتخاذ سبک انسجام و همکاری در برخورد با تعارض، باعث افزایش اثربخشی سازمانی گردند.
سردار محمدی، بتول مشرف جوادی، سید امیر احمد مظفری،
دوره 2، شماره 3 - ( 6-1391 )
چکیده
هدف این تحقیق تعیین رابطه نگرش، ساختار سازمانی و جو سازمانی با انتشار فنآوری اطلاعات در سازمانهای منتخب ورزشی ایران بود. 176 نفر مدیر و 194 نفر کارشناس با استفاده از شیوۀ نمونهگیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار اندازهگیری پرسشنامههای نگرش، ساختار سازمانی، جـو سازمـانی و انتشار فنآوری اطلاعات بود. برای تعیین روایی صوری و محتوایی (از نظرات متخصصان)، روایی سازه (از تحلیل عاملی اکتشافی و تأییدی) و پایایی (از آلفای کرونباخ) استفاده شد. از آمار توصیفی و استنباطی (آزمون همبستگی چندگانه و رگرسیون چندمتغیری) مناسب نرمافزار «LISREL » (نسخه52/8) و «SPSS» (نسخه16) استفاده گردید. یافتهها ارتباط مثبت و معنیداری بین نگرش، ساختار سازمانی، جو سازمانی و مؤلـفههای آن از دیدگاه مدیـران و کارشناسان سازمان تربیـتبدنی، فـدراسیونهای ورزشی و ادارهکل تربیتبدنی مدارس با انتشار فنآوری اطلاعات نشان دادند. با توجه به یافتههای تحقیق میتوان گفت در شرایط کنونی داشتن رویکرد منطقی به مسائل، مشکلات، نواقص و موانع موجود در نیل به انتشار فنآوری اطلاعات انکارناپذیر است.
حسین علی محمدی، فریدون تندنویس، فریده هادوی،
دوره 3، شماره 5 - ( 6-1392 )
چکیده
هدف این مطالعه مقایسه عوامل مؤثر بر حضور تماشاگران ورزشی لیگهای برتر فوتبال، بسکتبال و والیبال بود. نمونه مطالعه 500 نفر تماشاگر از هر لیگ بود که به طور تصادفی از میان تماشاگران حاضر در ورزشگاهها انتخاب شدند. این پژوهش مطالعهای کاربردی است که به صورت پیمایشی انجام شد. به منظور تجزیه و تحلیل آماری دادهها از آمار توصیفی شامل شاخصهای گرایش مرکزی و شاخصهای پراکندگی و آمار استنباطی آزمون تحلیل عامل تأییدی، آزمون لوین جهت تعیین تجانس واریانس، آزمون تحلیل واریانس یکراهه و آزمون ولچ برای مقایسه میانگینها در عوامل شناساییشده و آزمونهای تعقیبی LSD و TAMHANE `S بودند که با به کارگیری نرمافزارهای SPSS و AMOS استفاده شدند. نتایج 8 عامل را، که مجموعاً 75/53 درصد از واریانس عوامل موثر بر حضور تماشاگران را تبیین میکند، نشان داد. این عوامل شامل تأسیسات، اطلاعات و جذابیت، عملکرد و قدمت تیمها، زمانبندی و اطلاعرسانی، پیروزی نیابتی، تعامل و گریز و هیجان بودند. نتایج در بخش آزمون فرضیات نشان داد بهجز عامل تأسیسات و عامل زمانبندی و اطلاعرسانی، هر سه گروه تماشاگران فوتبال، بسکتبال و والیبال لیگ برتر، در سایر عوامل تفاوت معنیداری با یکدیگر دارند. یافتههای این مطالعه نشان داد درکنار اینکه میانگین عوامل مختلف مؤثر در حضور تماشاگران لیگهای برتر فوتبال، بسکتبال و والیبال با یکدیگر متفاوتاند، از اولویتبندی متفاوتی نیز برخوردارند.
دکتر مهرداد محرم زاده، خانم میترا محمدی، اقای محمد امین صیادی، اقای محسن وحدانی،
دوره 5، شماره 10 - ( 9-1394 )
چکیده
ورزش، تحرک و فعالیت بدنی؛ عاملی مهم در تامین سلامت جسمانی روانی، غنی سازی اوقات فراغت، گسترش روابط اجتماعی، دور شدن از زندگی ماشینی و بازگشت به طبیعت و راهی برای کاهش استرس و عوامل خطرزای تندرستی عمومی است. هدف از این تحقیق، تحلیل اکتشافی عوامل موثر بر کاربری مسیرهای تندرستی نقاط مختلف شهر ارومیه با تأکید بر استفاده از دستگاه های بدنسازی پارکها میباشد.تحقیق حاضر، توصیفی پیمایشی ، به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ جمع آوری اطلاعات به صورت میدانی بوده است. جامعه آماری شامل کلیه شهروندان بالای 20 سال شهرارومیه بوده و نمونه تحقیق براساس جدول مورگان 400 نفر انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه محقق ساخته با پایایی 91% و در مقیاس پنج ارزشی لیکرت میباشد. دادهها به وسیله آزمون تحلیل عاملی آنالیز شد.نتایج نشان داد که 5 عامل از چرخش تحلیل عاملی استخراج شده است که بیانگر وجود 5 بعد موثر بر کاربری مسیرهای تندرستی است که عبارتند از: کیفیت تاسیسات و تجهیزات(21.83% از واریانس)، عوامل فرهنگی – آموزشی(17.28% از واریانس)، عوامل اجتماعی(11.99% از واریانس)، عوامل زیرساختی(5.25% از واریانس) و عوامل زیست محیطی(2.74% از واریانس).بنابر نتایج، تمامی عوامل تحقیق حاضر تاثیر به سزایی در کاربری مسیرهای تندرستی دارند و نیز شاخص عوامل کیفیت تاسیسات و تجهیزات مهمترین عامل براورد شده که نیاز است راهکارهای موثری در این زمینه از طرف مسئولین عملی گردد
دکتر وجه الله قربانی زاده، اقای حسین علیزاده، اقای سجاد خانی پردنجانی، اقای علی محمدی مهمویی،
دوره 5، شماره 10 - ( 9-1394 )
چکیده
پژوهش حاضر، با هدف تعیین تأثیر سرمایه روانشناختی بر رفتار شهروندی سازمانی انجام شد. این مطالعه از نوع موردی با طرح تحقیق مقطعی و روش تحقیق پرسشنامه ایی می باشد.جامعه آماری پژوهش کارکنان رسمی و پیمانی وزارت ورزش و جوانان بودند (210=N). جهت جمع آوری دادهها از پرسشنامه های استاندارد سرمایه روانشناختی لوتانز و همکاران (2007)و رفتار شهروندی سازمانی پودساکوف و همکاران(1994) استفاده گردید که پس از اطمینان از روایی و پایایی پرسشنامه به کمک آزمونهای تحلیل عاملی تأییدی، پایایی مرکب و واریانس استخراج شده ، به صورت تصادفی در میان 160 نفر از کارکنان توزیع گردید. تجزیه و تحلیل دادهها به روش حداقل مربعات جزئی (PLS) به کمک نرم افزارهای Smart PLS و XLSTAT صورت پذیرفت. نتایج تحقیق نشان داد سرمایه روانشناختی تأثیر مثبت و معناداری بر رفتار شهروندی سازمانی و ابعاد آن دارد و همچنین در مورد تأثیر سرمایه روانشناختی بر ابعاد رفتار شهروندی سازمانی باید بیان نمود که بیشترین تأثیر در میان همه ابعاد بر بعد نوع دوستی(35/0r2=) مشاهده شد
آقای بهزاد محمدی اورنگی، دکتر ندا شهرزاد، دکتر رسول یاعلی،
دوره 7، شماره 14 - ( 9-1396 )
چکیده
قیود فردی از عواملی است که میتواند بر رشد حرکتی تأثیر بگذارد. هدف از این تحقیق بررسی تأثیر شاخصهای توده بدن و وضعیت تغذیه بر تبحر حرکتی پسران 14-10 سال شهر تهران بود. نمونه آماری 120 کودک برای شاخص توده بدن و 90 کودک برای وضعیت تغذیه بود. شاخص توده بدن به گروهای لاغر، نرمال، دارای اضافهوزن و چاق، وضعیت تغذیه به گروهای سوءتغذیه، تغذیه معمولی و تغذیه مناسب تقسیم شد؛ که به روش خوشهای هدفمند انتخاب و تبحر حرکتی آنها با آزمون برونینکس- اوزرتسکی-2بررسی شد. نتایج نشان داد بین شرایط، لاغر و نرمال، نرمال و چاق و اضافهوزن و چاق، در تبحر حرکتی تفاوت معناداری وجود داشت. همچنین بین شرایط سوءتغذیه و تغذیه معمولی، تغذیه معمولی و تغذیه مناسب و تغذیه مناسب و سوءتغذیه، در تبحر حرکتی تفاوت معناداری وجود داشت. با توجه به این نتایج میتواند گفت شاخص توده بدن و وضعیت تغذیه بر تبحر حرکتی پسران در این سن تأثیر دارد؛ که احتمالاً ناشی از هندسه و جرم بخشهای مختلف بدن و عوامل مکانیکی میباشد و تفاوت در گروههای وضعیت تغذیه به تأثیر وضعیت غذایی بر رشد مغز و نمو جسمانی مرتبط است.
دکتر وحید ساعتچیان، اقای بهادر عزیزی، دکتر حسین علیمحمدی،
دوره 8، شماره 15 - ( 5-1397 )
چکیده
هدف از پژوهش حاضر "بررسی منش ورزشی هندبالیست های لیگ برتر کشور" بود. این تحقیق، بر حسب هدف کاربردی، از حیث نوع، جز مطالعات توصیفی از طبقه همبستگی بوده که بر مبنای تحلیل ماتریس کوواریانس تحلیل عاملی به اجرا درآمد. جامعه آماری پژوهش را کلیه هندبالیست های حرفه ای مرد حاضر در مسابقات لیگ برتر کشور (1391-1392)، تشکیل دادند. بنابراین، از بین جامعه آماری طبق جدول تعیین حجم نمونه تعداد 95 نفر مرد به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. همچنین برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استاندارد منش ورزشی نورتز (2009) (MSOS) بهره گرفته شد. در ادامه با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی (آزمون k-S، آزمون رتبه ای فریدمن، آزمون های تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی انجام پذیرفت. با توجه به طبیعی بودن توزیع داده ها (05/0< P)، نتایج نشان داد که تفاوت بین میانگین رتبه های مشاهده شده در 5 مؤلفه تعهد به ورزش (21/4 = )، احترام به روابط اجتماعی( 83/3= )، احترام به قوانین و مسئولین ( 84/3 = )، احترام به حریف (28/3 = )، و عدم رویکرد منفی در جهت عملکرد ورزشی (89/2 = )، معنادار است. یافته های آزمون تحلیل عاملی نشان داد که منش ورزشی از جایگاه ارزشمندی در بین هندبالیست های مرد لیگ برتر ایران برخوردار است. با توجه به نتایج و بنا به ضرورت توجه به ابعاد اخلاقی در رشته های ورزشی و ورزشهای تیمی پر برخورد همانند هندبال، میتوان پیشنهاد نمود، تا با رعایت اصول روابط اجتماعی به سبک رهبری مراوده ای در تیم، تاکید بر حریم قانون در انسجام تیمی، احترام به جایگاه داور به عنوان تنها مرجع قضاوت در یک رقابت و همچنین ارائه اصول حرفه ای بازیکنان در زمین مسابقه به تببین اخلاق محوری و منش ورزشی تاکید شود.
دکتر فریده اشرف گنجویی، سمانه یارمحمدی، دکتر علی زارعی،
دوره 9، شماره 18 - ( 9-1398 )
چکیده
هدف از تحقیق حاضر پیشبینی مدیریت تغییر از طریق مؤلفههای کاربرد فناوری اطلاعات در وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران است. جهت گردآوری دادهها از پرسشنامه تم برای بررسی میزان پذیرش و استفاده از فناوری اطلاعات در محیط کار (دیویس،1989) در چهار بخش سودمندی ادراکی با 6 سؤال، سهولت ادراکی با 6 سؤال، نگرش نسبت به کاربرد فناوری اطلاعات با 5 سؤال و تمایل به استفاده از فناوری اطلاعات با 4 سؤال و درمجموع 21 سؤال پنج ارزشی (لیکرت عدد 1 خیلی کم تا عدد 5 خیلی زیاد) مورداستفاده قرار گرفت و پرسشنامه ادکاریا مدیریت تغییر برای بررسی میزان و موارد مقاومت کارکنان در برابر تغییر در محیط کار برای سنجش مؤلفههای آگاهی، تمایل، دانش، توانایی و تقویت (پرسشنامه پنج ارزشی لیکرت) است. پرسشنامه موردنظر از برگرفته ترجمهشده مقاله پژوهشی برای بررسی میزان و موارد مقاومت کارکنان در برابر تغییر میباشد (بوهنه،2012) لازم به ذکر است، پرسشنامه فوق استاندارد و بینالمللی میباشد و با تأیید استادان مجدداً روایی لازم را کسب کرده است. پایایی آن نیز در سطح بین المللی آلفای 96/0 کسبکرده و مورد تأیید قرارگرفته است. روش شناسی این تحقیق از نوع توصیفی- پیمایشی است. نتایح پژوهش از طریق آمار توصیفی و استنباطی مانند کالموگروف- اسمیرنف (جهت تعیین نرمال بودن دادهها)، آزمون t تک نمونه ای (جهت تعیین وضعیت متغیرهای اصلی)، ضریب همبستگی پیرسون (برای تعیین روابط بین متغیرها)، آزمون رگرسیون چندگانه (جهت پیش بینی متغیرها) با استفاده از نرم افزار spss مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که ارتباط معنیداری بین «مدیریت تغییر» و «کاربرد فناوری اطلاعات» مشاهده میشود. همچنین ارتباط مثبت معنیداری بین «سودمندی ادراک شده»، «سهولت درک شده»، «نگرش نسبت به کاربرد» و «تمایل به استفاده» با «مدیریت تغییر» مشاهده میشود (05/0>P)؛ بنابراین می توان اینگونه استنباط کرد که از طریق مؤلفه فناوری اطلاعات می توان مدیریت تغییر را پیش بینی نمود. در این تحقیق مدیریت تغییر به صورت متغیر ملاک مد نظر قرار گرفته و از طریق مؤلفه های کاربرد فناوری اطلاعات مورد پیش بینی قرار گرفته است.
دکتر سردار محمدی، آقای مجتبی قاسمی سیانی،
دوره 9، شماره 18 - ( 9-1398 )
چکیده
هدف از تحقیق حاضر بررسی نقش اطلاعات منفی بر نگرش هواداران نسبت به بازیکنان و تیم فوتبال پرسپولیس بود. جامعهی آماری تحقیق، کلیه دانشجویان پسر هوادار تیم فوتبال پرسپولیس در دانشگاه کردستان بودند که نمونهی آماری 200 نفر انتخاب شد و از روش نمونه گیری تصادفی ساده برای جمع آوری داده ها استفاده شد. روش پژوهش، نیمه تجربی و از نوع طرح فاکتوریل 2*2*2 بود. به منظور اندازه گیری هویت و نگرش نسبت به تیم پرسپولیس از پرسشنامه استفاده شد. سوالات پرسشنامه برگرفته از سوالات تحقیقات قبلی بود و صرفا تغییراتی در مقیاس اندازهگیری بعضی از مولفهها داده شد. برای تحلیل دادهها از روشهای آمار توصیفی(فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار) و استنباطی(لامبدای ویلکس، t مستقل، تحلیل کوواریانس یک راهه) استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد اطلاعات منفی غیراخلاقی بیشتر از اطلاعات منفی بیکفایتی باعث میشود هواداران نسبت به بازیکنان و تیم پرسپولیس نگرش منفیتری داشته باشند. همچنین نگرش منفی به بازیکنان و تیم پرسپولیس در هواداران با هویت بالا و پایین و در اطلاعات منفی بیکفایتی مرتبط و غیرمرتبط با ورزش متفاوت، ولی در اطلاعات منفی غیراخلاقی مرتبط و غیرمرتبط با ورزش تفاوتی نداشت. باشگاه پرسپولیس میتواند با کنترل و زیرنظر داشتن بازیکنان سرشناس و محبوب تیم، از بوجود آمدن مسائل غیراخلاقی و بیکفایتی آنها جلوگیری کند. همچنین با جلوگیری از انتشار اطلاعات کذب و منفی از سایر منابع خبری، مانع از ایجاد نگرش منفی هواداران به تیم شود.
زهرا محمدی، زهره مشکاتی، مهدی ژیان پور،
دوره 9، شماره 18 - ( 9-1398 )
چکیده
هدف تحقیق حاضر شناسایی منابع کارآمدی فردی از تجارب ورزشکاران تیم ملی هندبال بود. در این مطالعه با رویکردی کیفی از روش پدیدارشناسی استفاده شد. جامعهی مورد پژوهش، ورزشکاران عضو تیم ملی رشته هندبال در سال1393(2014) بوده که به صورت هدفمند و با شیوهی گلوله برفی انتخاب شدند. مشارکتکنندگان(8 مرد و 4 زن) بطور داوطلبانه در این مطالعه شرکت کردند. برای گردآوری اطلاعات، از مصاحبههای نیمه ساختاریافته استفاده شد. دادهها با استفاده از روش تحلیل مضمون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. تلاش شد نتایج این مطالعه بواسطهی معیارهای باورپذیری، اطمینانپذیری، تأییدپذیری و انتقالپذیری قابل اعتماد گردد. طبق یافتههای بدست آمده از مصاحبهها، منابع کارآمدی فردی مشارکتکنندگان، در قالب 4 کد تبیینی «تجارب ورزشی»، «تجارب تمرینی»، «تجارب روانی» و «تجارب اجتماعی»، شناسایی و تدوین گردید. نتایج این پژوهش از جنبهای مشابه دیگر نظریههای موجود و از جنبهای مکمل و خاص است. بر اساس یافتهها، پژوهش حاضر اهمیت دادن به موضوع کارآمدی فردی برای رسیدن به موفقیتهای بیشتر ورزشی در عرصههای بینالمللی بویژه در ورزشهای تیمی را پیشنهاد میکند.
دکتر هادی باقری، خانم شریعت زارع، دکتر حسین علی محمدی،
دوره 11، شماره 21 - ( 4-1400 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر مطالعه راهبردهای جذب حامیان در لیگ برتر فوتبال زنان ایران بود. پژوهش به شیوه دلفی انجام شد. در گام اول، چهار دسته راهبردهای قانون گذاری، پخش رسانه ای، برنامه های سازمان لیگ فدراسیون و برنامه های باشگاه ها فهرست شدند. سپس، نظرات خبرگان دربارۀ این راهبردها طیِ سه مرحله، جمع آوری شد. جامعۀ پژوهش متشکل از دو گروه بود: 1) صاحب نظران دانشگاهی؛ 2) مربیان و سرپرستان تیم های لیگ برتر فوتبال زنان. 21 نفر به روش قضاوتی به عنوان گروه دلفی انتخاب شدند. اعضای دلفی دربارۀ 25 گزارۀ پژوهش، به اجماع رسیدند. «پخش تلویزیونی بازی ها؛ توجه برنامه های پرمخاطب ورزشی؛ و مجوز شبکههای تلویزیونی اختصاصی» بیشترین و «دولتی کردن تیم های بانوان» کمترین میزان توافق را کسب کردند. چهار دسته راهبردهای ارائه شده به صورت راهبردهای رسانه ای، فعالیت های باشگاه ها، فعالیت های سازمان لیگ فدراسیون و تصمیمات قانونگذاری، اولویت بندی شدند. در کل، مهم ترین راهبردها به رسانه مربوط می شود که نشان می دهد حامیان از پیوند با فوتبال زنان، به دنبال دیده شدن هستند تا به جامعه هدف گسترده تر یا وفادارتری دست یابند. بنابراین، با توجه به حساسیت های مذهبی و اجتماعی نسبت به زنان، برای رفع چالش های رسانه ای، نیاز به رایزنی با گروه های صاحب نفوذ اجتماعی و سیاسی دارد. همچنین، عملکرد باشگاه ها می بایست با هدف افزایش ارزش تجاری لیگ و جذابیت آن ارتقا یابد.
دکتر مژگان معمارمقدم، دکتر معصومه علی اصغری تویه، خانم میترا محمدی،
دوره 12، شماره 23 - ( 6-1401 )
چکیده
مطالعه حاضر با هدف، تعیین تاثیر متمرکز کردن توجه بر رفتار چشم ساکن و دقت اجرا در مهارت پرتاب دارت می باشد. بدین منظور 20 دانشجوی پسر مبتدی در دارت (دامنه سنی 22-19 سال) بهطور داوطلبانه انتخاب شدند.تمام شرکت کنندگان بهصورت کانتربالانس دستورالعمل های توجه بیرونی و درونی را اجرا کردند. بدین صورت که، ابتدا شرکتکنندگان 10 کوشش را در حالت پایه (بدون دستورالعمل توجهی) انجام دادند. سپس بصورت کانتربالانس در مجموع 20 کوشش تمرینی را در دو شرایط راهبردهای توجه بیرونی و درونی اجرا نمودند. در تمامی کوششها اطلاعات سیستم بینایی با استفاده از دستگاه ردیابی چشم ثبت گردید و برای اندازهگیری دقت از فرمول خطای شعاعی استفاده شد. دادهها به وسیله آزمون تحلیل واریانس درون گروهی با اندازهگیری تکراری تحلیل شد (05/0 (P=. یافته ها نشان داد که دقت پرتاب در شرایط توجه بیرونی نسبت به شرایط پایه و درونی بهبود معنیداری یافت (001/0 P=). همچنین نتایج حاکی از آن بود که، دوره چشم ساکن در شرایط کانون توجه بیرونی نسبت به شرایط توجه درونی طولانی تر بود (001/0 P=). با توجه به نتایج بدست آمده از این تحقیق می توان اینطور فرض کرد که، طول دوره چشم ساکن، یکی از مکانیسم های اساسی در دقت اجرای مهارت هدف گیری در مبتدیان می باشد و متمرکزکردن توجه علاوه بر دقت اجرا بر طول دوره چشم ساکن نیز تاثیرگذار است.
آقای بهزاد محمدی اورنگی، دکتر فرهاد قدیری، دکتر محمد تقی اقدسی،
دوره 13، شماره 25 - ( 6-1402 )
چکیده
تأثیر بهره هوشی بر پیشرفت تحصیلی تأییدشده است؛ اما تأثیر آن بر کارایی مداخلات حرکتی ناشناخته است. مطالعه حاضر به بررسی اثر بازیهای بومی محلهای بر تبحر حرکتی کودکان با بهره هوشی بالا و پایین میپردازد؛ بنابراین با استفاده از پرسشنامه هوش ریون از بین کودکان 10-13 ساله شهر تهران تعداد 15 کودک با بهره هوشی بالا و 15 کودک با بهره هوشی پایین انتخاب و طی هشت هفته بازیهای بومی محلهای را تمرین کردند. آزمون برونینکس-اوزرتسکی 2 قبل و بعد از تمرین جهت ارزیابی تبحر حرکتی کودکان استفاده شد. نتایج نشان داد اگرچه هردو گروه از مداخله موردنظر سود بردند، اما تأثیر مداخله بر کودکان با بهره هوشی بالا بیشتر بود. نتایج این پژوهش با تأکید بر استفاده از بازیهای بومی محلهای در مدارس جهت رشد حرکتی، به متخصصین استعدادیابی ورزشی نیز پیشنهاد میکند از هوش بهعنوان یک شاخص در کشف استعدادها بهره بگیرند.
آقای مصطفی محمدیان، دکتر نوشین بنار، خانم فاطمه سعیدی،
دوره 13، شماره 25 - ( 6-1402 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر شناسایی روش های مناسب برای بلوک مالی به عنوان یکی از چهار بخش اصلی مدل کسب وکار استروالدر در کسب وکارهای گردشگری ورزشی بود. پژوهش حاضر بر مبنای مطالعهای کیفی و با روش تحلیل تم براون و کلارک (2006) انجام شده است. جامعۀ آماری پژوهش شامل ذینفعان و مدیران متخصص در بخش گردشگری ورزشی و همچنین افراد شاغل در بخشهای مختلف کسب وکارهای گردشگری ورزشی استان گیلان بودند. تعداد 15 نفر با استفاده از روش نمونهگیری هدفمند با تکنیک گلوله برفی و غیرتصادفی تا مرحلۀ اشباع نظری انتخاب شدند. این پژوهش با روش تحلیل مضمون و با استفاده از نرمافزار مکس کیودیای انجام شده است. یافتهها حاکی از آن است که مؤلفههای بلوک مالی برای این نوع از کسبوکارها شامل 10 بعد اصلی و 27 بعد فرعی در 2 مضمون (تم) شامل مدل درآمدی و ساختار هزینه میباشد. ساختار هزینه شامل هزینه آموزش، هزینه تسهیلات زیرساختی، هزینه برگزاری تورها و هزینه منابع انسانی و مدل درآمدی نیز شامل نیازهای مالی، صحه گذاری ورزشکاران، اجاره بهای تسهیلات، حق عضویت و استفاده از نرم افزارها و خدمات سلامتی و گردشگری ورزشی می باشد. مدلسازی مالی حاصل از تحلیل دادههای کیفی به صاحبان کسبوکارهای گردشگری ورزشی کمک میکند تا در محاسبه موقعیتها و در نتیجه با مقایسه سناریوهای مختلف، تصمیمگیری کنند.
بهزاد محمدی اورنگی، رسول یاعلی، محمد تقی اقدسی،
دوره 100، شماره 100 - ( 8-1399 )
چکیده
هدف از تحقیق حاضر مقایسه تأثیرپذیری تبحر حرکتی از وضعیت تغذیه در ردههای سنی مختلف مردان ((کودکان، نوجوانان و جوانان)) بود. جامعه آماری تحقیق برای کودکان کلیه دانشآموزان سنین 10-7 سال، برای نوجوانان کلیه دانشآموزان 15-12 سال و برای جوانان کلیه دانشجویان 20-18 سال دانشگاه تهران بهغیراز دانشجویان تربیتبدنی بود. نمونه تحقیق در هر یک از گروههای سنی 90 نفر بود؛ که از 4 مدرسه ابتدایی و 4 مدرسه دبیرستان شهر تهران و دانشجویان پسر دانشگاه تهران به روش خوشهای هدفمند انتخاب شدند. پژوهش حاضر توصیفی از نوع پیمایشی و مقایسهای بود و ابزار اندازهگیری تنسنجی و آزمون برونینکس- اوزرتسکی بود. نتایج تحقیق نشان داد بین گروههای سوءتغذیه، تغذیه متوسط و تغذیه مناسب در تبحر حرکتی سنین نوجوانانی و بزرگسالی تفاوت معناداری وجود نداشت اما بین گروههای تبحر حرکتی سنین کودکان تفاوت معنادار بود. علاوه بر این بین تبحر حرکتی گروههای سنی مختلف تفاوت معناداری نبود. با توجه به این نتایج به نظر میرسد وضعیت تغذیه بر تبحر حرکتی تأثیر دارد و این مسئله در تحقیق حاضر در سنین کودکی مشاهده شد؛ بنابراین کودکان آسیبپذیرترین قشر در این زمینه محسوب میشوند و توجه به وضعیت تغذیه کودکان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
آقای محسن محمدی، دکتر عباس بهرام، دکتر سعید ارشم، ،
دوره 100، شماره 100 - ( 8-1399 )
چکیده
هدف از پژوهش حاضر بررسی ساختار تغییرپذیری الگوهای رفتاری توپ در تیم های فوتسال در فاز هجومی بود. راهبرد پزوهش مشاهده ای بود و داده های استخراج شده از 12 بازی درون تمرینی بازیکنان تیم فوتسال مقاومت حاضر در مسابقات لیگ برتر 97-98 ضبط گردید و مورد تحلیل قرار گرفت. با استفاده از نرم افزار ساکنت (SOCNET ) مقادیر ضریب کلاستر و با استفاده از نرم افزار متلب مقادیر انتروپی شانون برای هر یک از تیم ها مورد محاسبه قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش تعداد جلسات تمرینی مقادیر ضریب کلاستر و انتروپی شانون در هر دو تیم افزایش یافت و همبستگی متوسطی بین مقادیر ضریب کلاستر و انتروپی شانون با تعداد جلسات تمرینی مشاهده شد. به طور کلی و با توجه به نتایج تحقیق حاضر تغییرپذیری کارکردی الگوهای رفتار توپ با افزایش تمرین و تجربه تیمی افزایش یافت و میزان پیچیدگی و پیش بینی ناپذیری شبکه تیمی بیشتر شد. با توجه حساسیت الگوهای رفتاری توپ به آثار تمرین، آنالیزور های ورزشی می توانند از اطلاعات حاصل از این سطح تحلیل در توضیح رفتارهای سینرژیک تیمی در تیم های فوتسال استفاده کرد.
خانم فاطمه نخستین شام اسبی، دکتر فرهاد قدیری، دکتر رسول یاعلی، بهزاد محمدی اورنگی،
دوره 100، شماره 100 - ( 8-1399 )
چکیده
چاقی با بیماریهای گوناگونی مرتبط است و تلاش برای کاهش مشکلات آن اهمیت دارد. هدف این پژوهش مقایسه
تأثیر بازیهای بومی محلی (مداخلات بازی محور) و مداخلات منتخب حرکتی (مداخلات مهارت محور) بر مهارتهای حرکتی بنیادی دختران چاق سنین پیشدبستان شهر تهران بود. این تحقیق از نوع نیمه تجربی با طرح پیشآزمون پسآزمون بود. 30 دختر چاق به روش هدفمند انتخاب و به گروههای کنترل، مداخله بازی محور و مهارت محور تقسیم شدند. برای تعیین چاقی از نمودارهای سازمان بهداشت جهانی و برای سنجش مهارتهای حرکتی بنیادی از آزمون اولریخ 3 استفاده شد. گروههای آزمایش به مدت نه هفته هر هفته دو جلسه و هر جلسه یک ساعت تمرین کردند. گروه کنترل در این مدت فعالیتهای معمول خود را انجام داد. دادهها با آزمون آماری تحلیل کوواریانس تجزیهوتحلیل شدند. نتایج حاصل از این آزمون نشان داد تفاوت معناداری بین گروهها در پسآزمون وجود دارد (000/0=
p)؛ برای تعیین اینکه کدام گروه عملکرد بهتری داشته است، از آزمون تحلیل واریانس و آزمون تعقیبی ال اس دی استفاده شد. نتایج نشان داد تفاوت معناداری بین گروه مداخله مهارت محور و بازی محور در نمرات جابجایی آزمون اولریخ 3 وجود دارد. بهطوریکه مداخله مهارت محور تأثیر بیشتری نسبت به مداخله بازی محور داشته است (04/0=
P)، اما تأثیر دو روش تمرینی برای مهارت توپی در آزمون اولریخ 3 تفاوت معناداری باهم نداشت (71/0=
P). همچنین هر دو گروه تمرینی نسبت به گروه کنترل پیشرفت بیشتری در متغیرهای وابسته داشتهاند (05/0>
p). با استناد به نتایج تحقیق حاضر به نظر میرسد هم مداخلات منتخب حرکتی و همبازیهای بومی محلی بر کاهش مشکلات حرکتی کودکان چاق مؤثر است چون هر دو گروه تمرینی در پسآزمون نسبت به گروه کنترل عملکرد بهتری داشتهاند. این موضوع تأییدی بر نقش فعالیت بدنی بر کاهش مشکلات افراد چاق میباشد. بااینحال متناسب با نتایج این مطالعه برای مهارتهای جابجایی بهتر است از مداخلات منتخب حرکتی استفاده شود.
پروفسور محمد تقی اقدسی، بهزاد محمدی اورنگی، دکتر رسول یاعلی،
دوره 100، شماره 100 - ( 8-1399 )
چکیده
آموزش فراگیر به جایگیری افراد اختلالی در کنار همسالان عادی اشاره دارد. مطالعات اخیر این روش را زمانی مؤثر میدانند که با دستکاری و سازگاری محیط همراه باشد. این مطالعه اثر روش آموزش فراگیر در یک کلاس فوقبرنامه تربیتبدنی برای ارتقا عزتنفس و تبحر حرکتی در یک کودک با اختلال هماهنگی رشدی را بررسی میکند. پژوهش حاضر یک مطالعه موردی است که شامل یک پسر چاق مبتلابه اختلال هماهنگی رشدی (سن = 8 سال، قد = 127 سانتیمتر و وزن = 33 کیلوگرم) است که با 14 کودک سالم در طی یک دوره 9 هفتهای در فعالیتهای تربیتبدنی شرکت کردهاند. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامه عزتنفس کوپر اسمیت، پرسشنامه اختلال هماهنگی رشد و آزمون برونینکس اوزرتسکی -2 و مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد. نتایج مصاحبههای نیمه ساختاریافته نشان داد که استقلال، باور، لذت، روابط خانوادگی، روابط تحصیلی و روابط اجتماعی در شرکتکننده بهبودیافته است. همچنین نتایج کمی پرسشنامه کوپر اسمیت نشان داد که عزتنفس عمومی (10 نمره)، خانوادگی (5 نمره)، اجتماعی (4 نمره) و تحصیلی (6 نمره) افزایشیافته است. همچنین تبحر حرکتی (9 نمره) افزایش و شاخص توده بدنی (24/1) کاهشیافته است. نتایج بر اهمیت استفاده از آموزش غیرخطی در تربیتبدنی با دستکاری محیط و تکلیف بدون دستورالعمل مستقیم و بازخورد در محیط فراگیر تأکید دارد.
بهزاد محمدی اورنگی، دکتر رسول یاعلی، پروفسور عباس بهرام، پروفسور محمد تقی اقدسی،
دوره 100، شماره 100 - ( 8-1399 )
چکیده
هدف مطالعه حاضر بررسی نقش استراتژیهای یادگیری حرکتی (خطی، غیرخطی و افتراقی) در تجربه غوطهوری و کلاچ در فوتبالیستهای مبتدی بود. شرکتکنندگان (66 نفر، میانگین سن =49/27 و انحراف استاندارد= 68/2) بهصورت داوطلبانه در این مطالعه شرکت کردند. شرکتکنندگان بهصورت تصادفی در سه گروه خطی، غیرخطی و افتراقی برای مدت سه ماه، دو جلسه در هفته و هر جلسه یک و نیم ساعت تمرین کردند. روش مطالعه کمی و کیفی بود که در بخش کمی از پرسشنامه غوطهوری و کلاچ و در بخش کیفی از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد. نتایج آزمون توکی مؤثر بودن روش غیرخطی در تجربه غوطهوری و روش خطی در تجربه کلاچ را نمایان کرد (05/0>p). درروش افتراقی غوطهوری بیشتر از روش خطی (05/0>p) و کمتر از روش غیرخطی تجربه شد (05/0<p). در بخش کیفی چهار عامل هدف، لذت، تلاش و اکتشاف شناسایی شد که نتایج بخش کمی را پشتیبانی میکند. بر اساس نتایج این مطالعه روشهای غیرخطی و افتراقی در تجربه غوطهوری و روش خطی در تجربه کلاچ مؤثر است.
حسین علی محمدی، جواد ادبی فیروزجاه، طاهره غلامی، سمیرا اکبری،
دوره 100، شماره 100 - ( 8-1399 )
چکیده
هدف از انجام این پژوهش بررسی رفتار دوستدار محیط زیست گردشگران ورزشی فعال بود که به مقاصد گردشگری ورزشی ساحلی بوشهر جهت انجام ورزشهای ساحلی و آبی مراجعه کردند. نمونه پژوهش شامل102 گردشگر ورزشی فعال بود که به روش در دسترس انتخاب شدند و پرسشنامه پژوهش را تکمیل کردند. ابزار پژوهش پرسشنامههای انطباق با محیط زیست، خط مشی زیست محیطی، تمایل زیست محیطی و تبلیغ دهان به دهان کونتوجیانی و کوتوریس (2014) بود. در بخش آمار توصیفی از شاخصهای فراوانی و درصد استفاده شد و در قسمت آمار استنباطی مدل سازی معادلات ساختاری با به کارگیری نرم افزار PLS3 انجام شد. نتایج نشان داد که انطباق خدمات مراکز تفریحی ورزشی ارائه کننده خدمات گردشگری ورزشی ساحلی با محیط زیست بر تبلیغ دهان به دهان گردشگران ورزشی فعال تأثیر معنی دار دارد و همچنین خط مشی دوستدار حفظ محیط زیست در بین گردشگران ورزشی تأثیر معنی داری در تمایل آنها به حفظ، مراقبت و نگهداری از محیط زیست دارد. تمایل به حفظ محیط زیست رابطه علی با تبلیغ دهان به دهان گردشگران ورزشی نداشت. انطباق مراکز ارائه کننده خدمات گردشگری ورزشی با شاخصهای حفظ محیط زیست تأثیر معنی داری برتمایل به حفظ محیط زیست نداشت و این امر نشان دهنده این موضوع است که آن دسته از گردشگران ورزشی که دارای خط مشی دوستدار محیط زیست هستند در هر شرایطی تمایل خود به حفظ محیط زیست را نشان میدهند. با توجه تأثیرگذاری خط مشی زیست محیطی بر تمایل گردشگران ورزشی به حفظ محیط زیست پیشنهاد می گردد دورهها و برنامه های آموزشی در بسترهای مختلف برای گردشگران ورزشی در جهت آشنایی با مسائل زیست محیطی و اصلاح شیوه و نگرش زیست محیطی آنان انجام شود.