کاربران عمومی فقط به فهرست مقالات منتشر شده دسترسی دارند.
4 نتیجه برای موضوع مقاله:
زینب مندعلی زاده، حبیب هنری، جواد شهلایی،
دوره 2، شماره 3 - ( 6-1391 )
چکیده
هدف این پژوهش تعیین موقعیت استراتژیک و وضعیت موجود و مطلوب کارآفرینی در ورزش کشور بوده است. روش تحقیق توصیفی_تحلیلی از نوع کاربردی است. نمونه آماری این پژوهش را 64 نفر از مدیران ستادی سازمان تربیتبدنی و استادان مدیریت ورزشی، کارآفرینی و استراتژیک تشکیل داد. ابزار جمعآوری دادهها، مصاحبه و پرسشنامه محققساخته بود که پس از تأیید روایی (توسط استادان) پایایی آن96/0=&alpha به دست آمد. از آزمونهای کلموگروفاسمیرنوف و تیاستودنت زوجی، مجذور کای و فریدمن استفاده شد. نتایج نشان داد تفاوت معنیداری بین وضع موجود و مطلوب کارآفرینی در ورزش کشورشامل قوتها (001/0&gep، 469/11=t)، ضعفها (001/0&gep، 554/11-=t)، فرصتها (001/0&gep، 073/14-=t) و تهدیدها (001/0&gep، 231/11-=t) وجود دارد. همچنین جایگاه کارآفرینی در موقعیت مخاطرهآمیز قرار گرفت که باید استراتژیWT برای کارآفرینی در ورزش کشور در نظر گرفته شود. در نهایت میتوان گفت وضعیت فعلی کارآفرینی در ورزش کشور از وضعیت مطلوب بسیار فاصله دارد. بنابراین لزوم توجه به ایجاد راهکارها و کم کردن فاصله بین وضع موجود و مطلوب کارآفرینی با ایجاد برنامهای راهبردی ضروری است.
علی حیدری، ناصر دولتشاه،
دوره 2، شماره 4 - ( 10-1391 )
چکیده
این مقاله در مورد سرچشمههایورزش زورخانهای و باستانی ایران بحث کرده است. ظاهراً این ورزش باستانی از آغاز به صورت جدّی تحت تأثیر مسائل مذهبی و اجتماعی – اخلاقی قرار گرفته است. آیینها و ادیانی مانند آیین مهری و دین زردشتی پیش از اسلام، بر این ورزش باستانی تأثیر گذاشتهاند. پس از اسلام نیز جلوههایی از رفتارهای اجتماعی و دینی مانند عرفان و تصوف، آیین فتوت و مذهب تشیع در آن نمود پیدا کرده است. این جلوهها هم در ظاهر این ورزش (شیوۀ لباسپوشیدن، مکان ورزش، گفتار ورزشکاران و...) پیدا شده است و هم در کردار آنان (پاکدامنی، سحرخیزی و...) تأثیر گذاشته است.
لیلی علیزاده، محمدتقی اقدسی، ولی علیزاده،
دوره 11، شماره 21 - ( 4-1400 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر روانسنجی نسخه فارسی پرسشنامه وابستگی به تمرین، بررسی میزان شیوع و برخی عوامل مرتبط با آن در ورزشکاران مرد و زن باشگاه های شهر ارومیه بود. تعداد 325 نفر (206 مرد و 119زن) به صورت در دسترس و داوطلبانه با میانگین سنی (8±06/28) رشته های ورزشی (تیمی 195 نفر و انفرادی 130 نفر) در این پژوهش شرکت کردند. ابزار پژوهش پرسشنامه وابستگی به تمرین هازنبلاس و داون (2002) بود. برای تعیین اعتبار و روایی از تحلیل عاملی اکتشافی و برای تعیین ثبات درونی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد. نتایج نشان داد پرسشنامه از اعتبار سازه مطلوبی برخوردار است. همچنین میزان شیوع وابستگی به تمرین در بین جمعیت مردان و زنان این پژوهش تفاوت چندان زیادی باهم نداشته و میزان شیوع وابستگی به تمرین در بین ورزش های انفرادی مورد نظر این پژوهش دو برابر ورزش های تیمی است. از آنجا که وابستگی به تمرین در بین طیف متنوعی از ورزشکاران ممکن است وجود داشته باشد لذا برای رفع عوارض منفی ناشی از این عامل، باید دلایل زمینه ای آنرا بررسی نموده و نسبت به تعدیل آن اقدام نمود.
سیده معصومه موسوی، دکتر زهرا پورآقایی، دکتر محمدعلی اصلانخانی،
دوره 12، شماره 23 - ( 6-1401 )
چکیده
تحلیل عملکرد تکنیکی و تاکتیکی ورزشکاران، به منظور بهبود عملکرد خودشان و ورزشکاران دیگر همیشه مورد توجه قرار میگیرد. هدف از این تحقیق بررسی نیمرخ عملکرد تکنیکی و تاکتیکی کاراته کاهای نخبه حاضر در لیگ های جهانی میباشد. در این تحقیق توصیفی از نوع کاربردی، نیمرخ عملکردی کاراته کاهای برنده و بازنده حاضر در لیگ جهانی مورد بررسی قرار گرفت. دادهها با استفاده از نرم افزار کینوویا جمع آوری شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار اکسل استفاده شد. متغیرهای مورد بررسی تاکتیک های حمله، ضدحمله و تکنیک های تکی اندام بالایی، اندام پایینی وتکنیک های ترکیبی بود فراوانی حملات، در اوزان مختلف نزدیک بود. اما میزان موثر بودن حملات صورت گرفته در بین برنده ها بیشتر بود. استفاده از تکنیک های دست تک رایج تر بود. برنده ها بیشترین امتیازات خود را از تکنیک های تکی دست کسب کرده بودند. از کل ضربات پای اجرا شده توسط برنده ها 10 درصد منجر به امتیاز شده بود. بنابراین یافته ها، نیاز به برنامه های تمرینی اختصاصی برای تکنیک های دست تک و تاکتیک ضد حمله در تمرینات بیشتر وجود دارد. همچنین شبیه سازی زمانهای مختلف مسابقه و کارکردن روی تاکتیک ای خاص به پیشرفت ورزشکاران کاراته کمک خواهد کرد.