مهرزاد خارستانی، حسن محمدزاده،
دوره 100، شماره 100 - ( 8-1399 )
چکیده
هدف از پژوهش حاضر بررسی و مقایسه تاثیر تمرین تصویرسازیذهنی، یادگیری مشاهدهای، ترکیبی(تصویرسازی و مشاهدهای) و بدنی بر بازنماییذهنی و عملکرد گلفبازان مبتدی بود.بدین منظور 60 نفر دانشجو بصورت تصادفی در 4 گروه تصویرسازیذهنی، یادگیری مشاهدهای، ترکیبی و بدنی قرار گرفتند. پس از اجرای پیشآزمون، شرکتکنندگان در پژوهش براساس گروهبندی خود تکلیف را به مدت سه روز (هر روز 60 کوشش) اجرا کردند و در روز سوم پسآزمون بعمل آمد. دو روز بعد از پسآزمون، آزمون یادداری گرفته شد. نتایج پژوهش نشان داد که در متغیر عملکرد گروه تمرین بدنی بهتر از سایر گروهها بوده است. همچنین عملکرد گروه ترکیبی نسبت به گروه تصویرسازی و یادگیری مشاهدهای بهتر بود. علاوه براین، در متغیر بازنماییذهنی گروه ترکیبی نسبت به سایر گروهها بازنماییذهنی ساختاریافته تر و دقیقتری داشت. ضمن اینکه گروه تصویرسازی نسبت به گروه یادگیری مشاهدهای و بدنی از بازنماییذهنی بهتری برخوردار بود. در کل نتایج پژوهش نشان میدهد که تمرین ترکیبیِ تصویرسازی و یادگیری مشاهدهای میتواند نسبت به استفادهی تنهایی از تصویرسازی و یادگیری مشاهدهای برای بهبود بازنمایی ذهنی و عملکرد بهتر باشد.
خانم مینا کشاورز، خانم سپیده جلالی اقدم، آقای حسن محمدزاده،
دوره 100، شماره 100 - ( 8-1399 )
چکیده
مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر یک دوره تمرینات پیلاتس بر سلامت عمومی و اضطراب زنان جوان در دوران قرنطینه ناشی از ویروس کرونا انجام شده است. این پژوهش از نوع نیمهتجربی، با طرح پیشآزمون و پسآزمون و گروه کنترل بود. بدین منظور50 زن به روش نمونهگیری در دسترس و بهصورت تصادفی در دو گروه تجربی و کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایشی به مدت 8 هفته، هر هفته 3 جلسه به تمرینات پیلاتس بهصورت آنلاین در منزل پرداختند و گروه کنترل در این مدت مداخلهای دریافت نکردند. متغیرهای وابسته با استفاده از پرسشنامههای سلامت عمومی و مقیاس اضطراب ویروس کرونا اندازهگیری شدند. نتایج تحلیل واریانس مرکب نشان داد که تمرینات پیلاتس در دوران قرنطینه بر سلامت عمومی و اضطراب زنان جوان گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل تأثیر مثبتی داشته به طوریکه احتمالاً 31% از تغییرات در سلامت عمومی و 68% از تغییرات در میزان اضطراب تحت تأثیر ورزش پیلاتس بوده است.
نتیجهگیری: بنابراین، بر اساس یافتههای این پژوهش میتوان استنباط کرد که پیلاتس باعث بهبود سلامت عمومی و اضطراب زنان جوان میشود و از آنجا که فعالیتبدنی یک نیروی مهم انگیزشی برای غلبه بر بیماری به حساب میآید، لازم است تدابیر لازم برای بهرهگیری از آن اتخاذ شود