جستجو در مقالات منتشر شده


6 نتیجه برای حیدری

علی حیدری، ناصر دولتشاه،
دوره 2، شماره 4 - ( 10-1391 )
چکیده

این مقاله در مورد سرچشمه­هایورزش زورخانه­ای و باستانی ایران بحث کرده است. ظاهراً این ورزش باستانی از آغاز به صورت جدّی تحت تأثیر مسائل مذهبی و اجتماعی – اخلاقی قرار گرفته است. آیین­ها و ادیانی مانند آیین مهری و دین زردشتی پیش از اسلام، بر این ورزش باستانی تأثیر گذاشته­اند. پس از اسلام نیز جلوه­هایی از رفتارهای اجتماعی و دینی مانند عرفان و تصوف، آیین فتوت و مذهب تشیع در آن نمود پیدا کرده است. این جلوه­ها هم در ظاهر این ورزش (شیوۀ لباس­پوشیدن، مکان ورزش، گفتار ورزشکاران و...) پیدا شده است و هم در کردار آنان (پاک­دامنی، سحر­خیزی و...) تأثیر گذاشته است.
خانم تهمینه حسینی، دکتر صدیقه حیدری نژاد، خانم طاهره ازمشا،
دوره 8، شماره 16 - ( 9-1397 )
چکیده

هدف تحقیق حاضر، بررسی نقش انگیزه­ها بر میزان مشارکت سالمندان در ورزش همگانی بود. روش تحقیق، از نوع توصیفی، همبستگی و به شکل میدانی انجام شد. جامعه آماری این تحقیق را، سالمندان مرد و زن شهر اهواز که بر اساس آخرین سرشماری سال 1385، (49.558) نفر بودند تشکیل می­دهد. نمونه آماری به روش تصادفی 380 نفر انتخاب شد. ابزار اندازه­گیری، پرسشنامه ویژگی­های فردی و پرسشنامه تعدیل شده انگیزه مشارکت ورزشی شامل 35 سوال در قالب 6 خرده­مقیاس بود. روایی سازه از طریق کفایت نمونه­گیری91/0 و پایایی از طریق آلفای کرونباخ 93/0 محاسبه شد. نتایج تحقیق نشان داد بیشترین میزان فعالیت بدنی سالمندان 2-1 ساعت در هفته بود. در مردان انگیزه لذت و نشاط و در زنان انگیزه کسب سلامتی و آمادگی جسمانی مهم­ترین انگیزه برای مشارکت ورزشی بود. بین انگیزه­های پیشگیری و درمان، بهداشت­روانی و کسب سلامتی و آمادگی جسمانی با میزان مشارکت در ورزش همگانی رابطه معنی­دار یافت شد. نتایج رگرسیون چند­گانه نشان داد تنها متغیر کسب سلامت و آمادگی جسمانی قدرت پیش­بینی میزان مشارکت در ورزش همگانی را داراست.
آقای رضا حیدری، دکتر احسان اسداللهی،
دوره 11، شماره 22 - ( 9-1400 )
چکیده

شیوع ویروس کرونا در جهان، اثرات گوناگونی بر صنایع خصوصا صنعت ورزش داشته است. هدف از پژوهش حاضر تبیین و طبقه بندی آثار شیوع ویروس کرونا بر ابعاد صنعت ورزش بود. پژوهش حاضر از حیث ماهیت از نوع کاربردی، از لحاظ نوع جستجوی داده ها از نوع آمیخته و از لحاظ روش تحلیل داده ها توصیفی ـ اکتشافی بود که جمع آوری داده ها به صورت میدانی انجام شد. جامعه آماری در بخش کیفی شامل خبرگان ورزشی بود که تعداد 18 نفر به صورت هدفمند انتخاب و همچنین جامعه آماری در بخش کمی شامل کلیه فعالان حوزه ورزش و صنعت ورزش بودند که تعداد 600 نفر نمونه به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. جمع آوری داده ها در بخش کیفی با روش سیستماتیک نظریه داده بنیاد و در بخش کمی با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته حاصل از بخش کیفی پژوهش حاضر با 55 گویه در مقیاس 5 گزینه ای لیکرت صورت پذیرفت. تحلیل داده های پژوهش با روش های آماری توصیفی و آمار استنباطی و با کمک نرم افزار های آماری SPSS24 وAmos  انجام گرفت. نتایج نشان داد که شیوع ویروس کرونا بر بخش ها تولید و توزیع، بخش خصوصی و دولتی، آموزش و پژوهش ورزش، تجارت، برگزاری رویدادها و رقابت ها، فناوری، بخش خدمات و اقتصادی صنعت ورزش نقش داشته است. این یافته می تواند برای بهبود وضعیت صنعت ورزش در دوران پساکرونا به مدیران و مسئولان ورزش کشور کمک نماید.

دکتر کیانوش شجیع، دکتر مهدی طالب پور، دکتر سید مرتضی عظیم زاده، آقای محمد کشتی دار، دکتر رضا حیدری،
دوره 12، شماره 23 - ( 6-1401 )
چکیده

داوران فوتبال یکی از اجزای اصلی و کانونی ورزش فوتبال محسوب می‌شوند و با مشکلات بسیاری روبرو هستند که در صورت عدم توجه و عدم شناسایی آسیب‌هایی که موجب کاهش عملکرد ایشان شده و صدمات جبران ناپذیری به پیکره فوتبال نیز وارد خواهد آمد؛ لذا هدف از انجام تحقیق حاضر تحلیل کیفی آسیب شناسی سرمایه‌های انسانی فوتبال حرفه‌ای ایران بود که به صورت مطالعه موردی بر روی داوران حرفه‌ای لیگ برتر فوتبال ایران انجام گرفت. این تحقیق از نظر هدف کاربردی، از نظر روش توصیفی تحلیلی و به لحاظ اجرا از نوع تحقیقات کیفی می‌باشد. ابزار جمع‌آوری اطلاعات منابع کتابخانه‌ای، مصاحبه و پرسشنامه دلفی‌ بود. جامعه آماری در بخش مصاحبه شامل کلیه نخبگان حوزه داوری فوتبال و آشنا به مباحث سرمایه انسانی بود که به صورت هدفمند تعداد 20 نفر و در بخش دلفی کلیه داوران بین‌المللی و ملی فوتبال حرفه‌ای ایران که به صورت هدفمند و گلوله برفی تعداد 25 نفر از آن‌ها به عنوان نمونه در نظر گرفته شدند. از تکنیک‌های کدگذاری باز و محوری، تلخیص و فیلترگذاری در جهت استخراج داده‌های خام استفاده شد. در نهایت هر 57 آسیب شناسایی شده در بخش داوری فوتبال ایران از سوی خبرگان تحقیق مورد تایید قرار گرفتند. می‌توان نتیجه گرفت که آسیب‌های ساختاری، زمینه‌ای و رفتاری در گروه انسانی داوران از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. بی شک نتایج حاصل از تحقیق می‌تواند در برنامه‌ریزی‌های آتی فدراسیون فوتبال ایران، به ویژه کمیته و دپارتمان داوران چراغ راه بوده و در تعیین خط مشی‌ها به کار گرفته شود.

دکتر ایوب اسدی، خانم سوری حیدری، خانم فاطمه شیرمهنجی، خانم فاطمه کوچک پور،
دوره 100، شماره 100 - ( 8-1399 )
چکیده

در تحقیقات زیادی اثربخشی دستورالعمل­های توجهی و تمرینات مشاهده­ای را بر بهبود مهارت­های حرکتی کودکان نشان داده­اند؛ با این وجود در مورد اثرات همزمان این دو متغیر اطلاعاتی کافی وجود ندارد. هدف از پژوهش حاضر تاثیر دستورالعمل­های توجهی حین مشاهده الگو بر رفتار خیرگی و دقت پرتاب از بالای شانه کودکان بود. تعداد 24 کودک  7 تا 10 سال با رشد طبیعی به صورت هدفمند انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه توجه درونی و بیرونی حین الگودهی قرار گرفتند. تمرینات هر دو گروه شامل مشاهده 10 بار فیلم مدل ماهر پرتاب از بالای شانه همراه با ثبت حرکات چشم بود با این تفاوت که قبل از آن هر گروه دستورالعمل توجهی مربوط به خود را دریافت می کرد. نتایج آزمون های تحلیل واریانس مرکب و t  همبسته و مستقل نشان داد که هر دو گروه افزایش معنی داری از پیش-آزمون تا پس-آزمون در دقت (p=0.001؛ p=0.001) و مدت زمان چشم آرام (p=0.005؛ p=0.001) مهارت پرتاب از بالای شانه نشان دادند. در مرحله پس آزمون گروه توجه بیرونی حین الگودهی حرکت نسبت به گروه توجه درونی حین الگودهی به طور معنی داری دقت بالاتر (p=0.01) و مدت زمان چشم آرام بیشتری (p=0.001) داشت. همچنین، گروه توجه بیرونی حین الگودهی حرکت درصد نگاه کردن بیشتری به نشانه­های بیرونی مربوط (توپ و مسیر پرتاب) داشت. بنابراین هدایت توجه بینایی به اثرات حرکت الگوی مشاهده شده، موجب بهبود عملکرد حرکتی و خبرگی بینایی- حرکتی در کودکان می شود.
 
آقای علی خالدی فرد، دکتر سیده ناهید شتاب بوشهری، دکتر امین خطیبی، دکتر صدیقه حیدری نژاد،
دوره 100، شماره 100 - ( 8-1399 )
چکیده

پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل و موانع موثر اشتغال پایدار دانش­ آموختگان علوم ورزشی ایران و در چارچوب رویکرد کیفی انجام شده است. جامعه آماری، خبرگان آگاه به موضوع تحقیق بودند. جمع­ آوری داده ­ها از طریق مصاحبه ­های عمیق و نیمه ساختاریافته بود که بعد از 16 مصاحبه به اشباع نظری رسید. برای سنجش اعتبار، انتقال و تایید پذیری، یافته ­های پژوهش به مشارکت­ کنندگان ارائه و نقطه نظرهای آن­ها اعمال شد. از روش توافق درون­ موضوعی برای قابلیت اعتماد استفاده گردید که 0/82 گزارش شد. یافته ­های مربوط به عوامل موثر، بیانگر 68 مفهوم اصلی و 5 مقوله فرعی (مهارت­های اشتغال،برنامه درسی،نیازسنجی،توسعه صنعت ورزش،انگیزشی و حمایتی) و یافته­ های مربوط به موانع موثر، بیانگر27 مفهوم اصلی و 5 مقوله فرعی (ساختاری و نهادی،اقتصادی و مالی،قانونی و حقوقی، فناوری و تکنولوژیکی، فرهنگی و اجتماعی) بود. لذا، توجه به کیفیت مهارت­های اشتغال­ پذیری دانشجویان این رشته از جمله مهارت­های فردی، فنی­ وحرفه­ ای، عمومی و هماهنگی بین سیاست­ های آموزش عالی و سایر حوزه­ ها از جمله اشتغال، علم و فن­اوری و اقتصاد از اهمیت زیادی برخوردار بوده که هدف مذکور در گروی اصلاح سیاست­ های اشتغال، توسعه صنعت ورزش، هدفمند نمودن سیاست­ های مالی و تجاری حوزه ورزش به سمت توسعه فعالیت ­های تخصص ­بر و همچنین تشویق کارفرمایان به استفاده بیشتر از دانش ­آموختگان علوم ورزشی است.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research in Sport Management and Motor Behavior

Designed & Developed by : Yektaweb