جستجو در مقالات منتشر شده


6 نتیجه برای صنعت ورزش

اقای سید اسفندیار موسوی، دکتر محمود گودرزی، دکتر محمد خبیری، دکتر ابراهیم علیدوست قهفرخی،
دوره 9، شماره 17 - ( 6-1398 )
چکیده

در فوتبال بازیکن مستعد، در بازاری که مختص ورزش است و بازار نقل و انتقالات نامیده می شود تجارت می شود. این مطالعه با هدف طراحی الگوی بازار نقل و انتقالات بین المللی فوتبالیست های ایرانی در سال 1395 انجام شد. روش تحقیق آمیخته و ابزار گردآوری داده ها مصاحبه و پرسشنامه بود. پرسشنامه از طریق معادلات ساختاری به روش حداقل مربعات جزئی (PLS) مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که شش عامل عملکرد فنی بازیکن، عوامل غیر فنی بازیکن، دولت، فدراسیون فوتبال، باشگاه و کارگزار بازیکن بر نقل و انتقالات بین المللی فوتبالیست های ایرانی مؤثر است که در قالب الگویی ارائه گردید. در پایان می توان گفت برای حضور فعال در بازار بین المللی فوتبالیست ها، باید تمام ذی نفعان این بازار یعنی فوتبالیست ها، دولت، فدراسیون فوتبال، باشگاه و کارگزار بازیکن بایستی نقش خود را  در قالب گویه های استخراج شده به درستی ایفا نمایند.
آقای رضا حیدری، دکتر احسان اسداللهی،
دوره 11، شماره 22 - ( 9-1400 )
چکیده

شیوع ویروس کرونا در جهان، اثرات گوناگونی بر صنایع خصوصا صنعت ورزش داشته است. هدف از پژوهش حاضر تبیین و طبقه بندی آثار شیوع ویروس کرونا بر ابعاد صنعت ورزش بود. پژوهش حاضر از حیث ماهیت از نوع کاربردی، از لحاظ نوع جستجوی داده ها از نوع آمیخته و از لحاظ روش تحلیل داده ها توصیفی ـ اکتشافی بود که جمع آوری داده ها به صورت میدانی انجام شد. جامعه آماری در بخش کیفی شامل خبرگان ورزشی بود که تعداد 18 نفر به صورت هدفمند انتخاب و همچنین جامعه آماری در بخش کمی شامل کلیه فعالان حوزه ورزش و صنعت ورزش بودند که تعداد 600 نفر نمونه به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. جمع آوری داده ها در بخش کیفی با روش سیستماتیک نظریه داده بنیاد و در بخش کمی با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته حاصل از بخش کیفی پژوهش حاضر با 55 گویه در مقیاس 5 گزینه ای لیکرت صورت پذیرفت. تحلیل داده های پژوهش با روش های آماری توصیفی و آمار استنباطی و با کمک نرم افزار های آماری SPSS24 وAmos  انجام گرفت. نتایج نشان داد که شیوع ویروس کرونا بر بخش ها تولید و توزیع، بخش خصوصی و دولتی، آموزش و پژوهش ورزش، تجارت، برگزاری رویدادها و رقابت ها، فناوری، بخش خدمات و اقتصادی صنعت ورزش نقش داشته است. این یافته می تواند برای بهبود وضعیت صنعت ورزش در دوران پساکرونا به مدیران و مسئولان ورزش کشور کمک نماید.

آقای حسین براخاص، دکتر جبار سیف پناهی شعبانی، آقای محمد جواد ضیاء،
دوره 13، شماره 25 - ( 6-1402 )
چکیده

هدف از این پژوهش ارائه مدلی بر ارتقای جایگاه برند در صنعت باشگاه­داری ورزشی کشور بود. روش تحقیق از نوع کیفی با رویکرد اکتشافی نظام ­مند (تحلیل مضمون) انتخاب شد. مشارکت­ کنندگان شامل دو بخش منابع انسانی (مدیران و مربیان باشگاه­ها، صاحب ­نظران بازاریابی ورزشی) و منابع اطلاعاتی (علمی، کتابخانه­ای و رسانه­ای مرتبط و معتبر) بود. مشارکت­ کنندگان به تعداد قابل کفایت، به‌صورت هدف مند و بر مبنای رسیدن به اشباع نظری انجام شد (27 نفر و 39 سند). ابزار پژوهش شامل مصاحبه­های اکتشافی نیمه ساختارمند به همراه مطالعه کتابخانه­ای نظام‌مند بود. روایی ابزار براساس شایستگی علمی نمونه، روایی ابزار براساس اعتبار حقوقی و علمی نمونه، نظر خبرگان و توافق بین مصححان ارزیابی و تائید گردید. جهت تحلیل یافته­ها از روش کدگذاری مفهومی چندمرحله­ای (باز، گزینشی و موضوعی) با رویکرد تحلیل سیستمی استفاده شد. چارچوب مفهومی نهایی شامل 121 مؤلفه، 26 بُعد، 9 منظر و 3 سطح شناسایی شده بود. سطوح و منظرها به ترتیب اثرگذاری- اثرپذیری بین متغیرهای زیر مجموعه آن­ها شامل سطح زمینه‌ای (منظرهای ساختاری، مدیریتی و ظرفیتی باشگاه­داری)، سطح راهبردی (منظرهای بازاریابی، توان برند، برندسازی و نوآوری) و سطح کارکردی (منظرهای کارکردها و ارزش­های برند) بوود. براساس یافته ­های پژوهش می­توان گفت ارتقای برند در باشگاه ­داری فرایندی نظام ­مند است که در آن سیستم بازاریابی بایستی مبتنی بر شناخت زمینه ­ها و اتخاذ راهبردهای متناسب با آن­ها به ارزش ­های هدف­گذاری شده دست یابد. از این به باشگاه­ها پیشنهاد می­شود که برای ارتقای برند تنها به برخی اقدامات موردی با اثر کوتاه مدت اکتفا ننمایند بلکه پروژه برندسازی خود را براساس چارچوب علمی مانند الگوی ارائه شده این پژوهش تعریف کنند.

دکتر وحید ساعت چیان، دکتر فریده هادوی، دکتر حسین اکبری یزدی، بهادر عزیزی،
دوره 100، شماره 100 - ( 8-1399 )
چکیده

هدف اصلی این پژوهش، ارائه الگویی از آسیب‌های زمینه‌ای مدیریت ارتباط دانشکده‌های تربیت‌بدنی و علوم ورزشی و بخش اجرایی صنعت ورزش بود. به‌منظور جمع‌آوری اطلاعات، مصاحبه‌های عمیق با نخبگان در حیطه موضوع پژوهش صورت گرفت. نمونه‌گیری به‌صورت هدفمند و به روش گلوله برفی دنبال شد و در نهایت 18 مصاحبه کیفی انجام گردید. یافته‌های پژوهش از طریق روش کدگذاری در سه مرحله باز، محوری و انتخابی مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته‌ها بیانگر 59 نشان مؤثر در مدیریت ارتباط دانشکده‌ها و بخش اجرایی صنعت ورزش بود. این نشان‌ها در 14 مفهوم طبقه‌بندی گردید که شامل این موارد بودند: شناخت و آگاهی، فرهنگ‌سازمانی، نگاه دولتی، تفکر صنعتی، تفکر علمی، نیروی انسانی، جوانب اخلاقی، واحد متولی/ واسطه‌ای، مدیریت موازی، قوانین و مقررات، رسانه، ظرفیت‌سازی فضای رقابتی و مدیریت ارتباط. در نهایت مدل پژوهش از 5 مقوله اصلی شامل فرهنگ، بازاریابی، محیط، بینش و قدرت‌های فرا سازمانی پدیدار گردید. با توجه به یافته‌های پژوهش راهبردهای اجرایی ارائه گردیده است که می‌تواند راهگشای مدیران  ورزشی در خصوص مدیریت علمی ارتباط دو نهاد ورزشی باشد.
هلنا خسروی، فرشاد امامی، سید عماد حسینی، محسن اسمعیلی،
دوره 100، شماره 100 - ( 8-1399 )
چکیده

هدف از این پژوهش تدوین مدلی در حوزه مالکیت معنوی در ورزش ایران بود. روش تحقیق،کمّی از نوع توصیفی همبستگی با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری می‌باشد. جامعه آماری تمامی افرادی بودند که در حوزه حقوق ورزشی فعالیت های علمی یا اجرایی داشتند که با توجه به محدود بودن جامعه پژوهش، تعداد نمونه برابر با جامعه در نظر گرفته شد و در نهایت تعداد 72 نفر به‌صورت نمونه­گیری نظری در تحقیق مشارکت کردند. برای جمع‌آوری داده‌های پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. این پرسشنامه برگرفته از یک تحقیق کیفی بود که توسط تیم تحقیق در مرحله اول این پژوهش انجام شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه توسط پنل  متخصصین تایید شد و پایایی پرسشنامه با استفاده از روش‌های آلفای کرونباخ، پایایی ترکیبی و بارعاملی گویه‌ها محاسبه شد. در روایی سازه نیز روایی همگرا با استفاده از متوسط واریانس استخراجی  و روایی واگرا نیز با استفاده از ماتریس فورنل و لارکر ارزیابی و تأیید شد. به منظور تحلیل داده‌ها از مدل­سازی معادلات ساختاری با نرم افزار PLS استفاده شد. الگوی مالکیت معنوی در ورزش شامل 8 بعد شامل نهاد بین المللی، فرهنگ عمومی و آموزش، تدوین قوانین، تجاری سازی، توسعه صنعت ورزش، خلاقیت و نوآوری، پشتیبانی سازمانی-ساختاری و اشکال مالکیت معنوی ورزش بود که اثربخشی آنها مورد تایید قرار گرفت. توجه به این الگو می تواند شناختی اثربخش به حوزه حقوق مالکیت معنوی در جامعه ورزشی فراهم آورد.
 
آقای علی خالدی فرد، دکتر سیده ناهید شتاب بوشهری، دکتر امین خطیبی، دکتر صدیقه حیدری نژاد،
دوره 100، شماره 100 - ( 8-1399 )
چکیده

پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل و موانع موثر اشتغال پایدار دانش­ آموختگان علوم ورزشی ایران و در چارچوب رویکرد کیفی انجام شده است. جامعه آماری، خبرگان آگاه به موضوع تحقیق بودند. جمع­ آوری داده ­ها از طریق مصاحبه ­های عمیق و نیمه ساختاریافته بود که بعد از 16 مصاحبه به اشباع نظری رسید. برای سنجش اعتبار، انتقال و تایید پذیری، یافته ­های پژوهش به مشارکت­ کنندگان ارائه و نقطه نظرهای آن­ها اعمال شد. از روش توافق درون­ موضوعی برای قابلیت اعتماد استفاده گردید که 0/82 گزارش شد. یافته ­های مربوط به عوامل موثر، بیانگر 68 مفهوم اصلی و 5 مقوله فرعی (مهارت­های اشتغال،برنامه درسی،نیازسنجی،توسعه صنعت ورزش،انگیزشی و حمایتی) و یافته­ های مربوط به موانع موثر، بیانگر27 مفهوم اصلی و 5 مقوله فرعی (ساختاری و نهادی،اقتصادی و مالی،قانونی و حقوقی، فناوری و تکنولوژیکی، فرهنگی و اجتماعی) بود. لذا، توجه به کیفیت مهارت­های اشتغال­ پذیری دانشجویان این رشته از جمله مهارت­های فردی، فنی­ وحرفه­ ای، عمومی و هماهنگی بین سیاست­ های آموزش عالی و سایر حوزه­ ها از جمله اشتغال، علم و فن­اوری و اقتصاد از اهمیت زیادی برخوردار بوده که هدف مذکور در گروی اصلاح سیاست­ های اشتغال، توسعه صنعت ورزش، هدفمند نمودن سیاست­ های مالی و تجاری حوزه ورزش به سمت توسعه فعالیت ­های تخصص ­بر و همچنین تشویق کارفرمایان به استفاده بیشتر از دانش ­آموختگان علوم ورزشی است.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research in Sport Management and Motor Behavior

Designed & Developed by : Yektaweb