12 نتیجه برای الگو
جواد ریاحی فارسانی، بهروز عبدلی، سمیرا معینی راد، فخرالدین اسدی،
دوره 3، شماره 6 - ( 9-1392 )
چکیده
هدف این تحقیق بررسی تأثیر استفاده از بازی کامپیوتری بر اکتساب و یادداری مهارت پرتاب آزاد بسکتبال (دقت و الگو) و مقایسه این روش با دو روش الگودهی ماهر و درحال یادگیری است. به این منظور 50 آزمودنی با دامنه 17-15 سال بهعنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. آزمودنیها پس از شرکت در پیشآزمون در 5 گروه تمرین بدنی، بازی کامپیوتری، تمرین بدنی به همراه بازی کامپیوتری، تمرین بدنی به همراه مشاهده الگوی ماهر و تمرین بدنی به همراه مشاهده الگوی درحال یادگیری تقسیم شدند و هر گروه بهطور مجزا 2 هفته و هر هفته 3 جلسه (مجموع 6 جلسه) به تمرین مربوط به گروه خود پرداخت. تمام گروهها، پس از پایان آخرین جلسه تمرین، بلافاصله در آزمون اکتساب شرکت کردند و پس از 24 ساعت آزمون یادداری برگزار شد. تحلیل آماری دادهها در نرمافزار SPSS 17 و با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازهگیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی انجام شد. سطح معنیداری برای تمام روشهای آماری 05/0p&le در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که هر 5 گروه در پسآزمون در دو نمره دقت و الگوی پرتاب نسبت به پیشآزمون بهطور معنیداری پیشرفت کردند و بیشترین پیشرفت مربوط به گروه بازی کامپیوتری به همراه تمرین بدنی بود. با جمعبندی نتایج بهدستآمده در این تحقیق میتوان گفت استفاده از بازی کامپیوتری شبیهسازیشده موجب بهبود یادگیری مهارتهای حرکتی میشود و این روش اثربخشی بیشتری نسبت به دو روش الگودهی ماهر و درحال یادگیری دارد.
دکتر بهروز عبدلی، دکتر علیرضا فارسی، اقای جواد ریاحی فارسانی،
دوره 5، شماره 10 - ( 9-1394 )
چکیده
خودگفتاری نوعی گفتگوی درونی فرد با خود است که به وسیلهی آن شخص دریافتها و احساسات درونی خود را تعبیر و تفسیر میکند، ارزیابی خود را تنظیم کرده و تغییر میدهد و برای خود دستورالعملهایی تعیین می نماید. هدف از پژوهش حاضر مقایسه تاثیر دو نوع خودگفتاری آموزشی و انگیزشی بر الگوی هماهنگی و دقت پرتاب آزاد بسکتبال بود، تا مشخص شود که هر یک از انواع خودگفتاری چه تاثیری بر نیازهای مهارت پرتاب آزاد بسکتبال (الگوی هماهنگی، دقت) دارند. به این منظور 20 بازیکن بسکتبال مرد با میانگین سنی 5/5±5/23 سال که حداقل 5 سال سابقهی فعالیت در رشتهی ورزشی بسکتبال را داشته و در یکی از لیگهای معتبر کشور بازی میکردند بعنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند. در این تحقیق اجرای مهارت پرتاب آزاد بسکتبال در دو مرحله بدون استفاده از خودگفتاری و با استفاده از خودگفتاری (آموزشی و انگیزشی) طی دو جلسه با فاصلهی زمانی 24 ساعت مورد ارزیابی قرار گرفت. در هر دو مرحله آزمون دادههای مربوط به الگوی حرکتی و دقت پرتاب آزاد بسکتبال ثبت شد و از اطلاعات کینماتیکی ثبت شده برای محاسبه ریشه میانگین مجذور خطا آرنج- مچ دست پرتاب به منظور بررسی الگوی هماهنگی استفاده شد. برای تحلیل آماری، دادهها بدست آمده در دو دسته آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار، جداول و نمودارها) و استنباطی (آزمون تحلیل واریانس با اندازهگیری مکرر و آزمون t وابسته) تحلیل شد. نتایج نشان داد که تنها استفاده از خودگفتاری آموزشی به طور معنیداری موجب بهبود دقت پرتاب آزاد بسکتبال شد(002/ p=، 388/4 =(9)t). همچنین بین تاثیر خودگفتاری آموزشی و خودگفتاری انگیزشی بر دقت پرتاب آزاد بسکتبال اختلاف معنیداری به نفع خودگفتاری آموزشی مشاهد شد(001/ = p، 364/14= (18، 1) F ، 444/ = h2). همچنین بررسی نتایج نشان داد که خودگفتاری آموزشی به طور معنیداری (048/ p=، 288/2 =(9)t) موجب کاهش ریشه میانگین مجذور خطا آرنج- مچ و در نتیجه بهبود هماهنگی درون عضوی آرنج- مچ در اجرای پرتاب آزاد بسکتبال میشود. در مجموع نتایج نشان داد که استفاده از خودگفتاری آموزشی به منظور بهبود اجرای مهارتهای که نیازمند هماهنگی حرکتی و دقت در اجرا هستند، سودمند است و بر استفاده از خودگفتاری انگیزشی به این منظور برتری دارد.
خانم فهیمه حبیبی فر، دکتر علیرضا فارسی، دکتر بهروز عبدلی،
دوره 8، شماره 16 - ( 9-1397 )
چکیده
هدف از پژوهش حاضر تعیین تاثیر انجام همزمان تکالیف شناختی که دو مولفه حلقه واج شناختی و لوح دیداری-فضایی حافظه کاری را فعال می کنند بر الگوی راه رفتن افراد سالمند بود. بدین منظور، 12 سالمند سالم با دامنه سنی 65-70 سال به صورت در دسترس از سراهای محله شهر تهران انتخاب شدند و تکلیف راه رفتن را به صورت توازن متقابل در سه شرایط آزمایشی مجرد، همزمان با تکلیف دیداری–فضایی و همزمان با تکلیف واج شناختی اجرا کردند. در حین آزمون، کوشش های راه رفتن توسط دستگاه تجزیه و تحلیل حرکت ثبت و داده های مرتبط با الگوی راه رفتن با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه های تکراری تحلیل شد. نتایج نشان داد که بین سه شرایط آزمایشی در زمان گام، آهنگ گام برداری، تغییرپذیری دامنه شتاب و عرض گام تفاوت معناداری وجود دارد (0.05p< ) و فعال شدن لوح دیداری-فضایی در مقایسه با حلقه واج شناختی تداخل بیشتری در راه رفتن ایجاد می کند. بنابراین به نظر می رسد لوح دیداری-فضایی حافظه کاری در طرح ریزی و اجرای تکلیف راه رفتن نقش داشته باشد.
مجید رضوی نیا، شهاب پروین پور، سعید ارشم،
دوره 10، شماره 19 - ( 6-1399 )
چکیده
هدف این پژوهش بررسی تاثیر الگوی در حال یادگیری، الگوی ماهر و خود مرورگری مثبت بر یادگیری شنای کرال سینه در کودکان با دامنهی سنی ۹ تا ۱۱ ساله استان البرز بود. شرکت کنندگان از نمونه در دسترس و به صورت تصادفی درگروههای مختلف تقسیم شدند. بدین ترتیب افراد همه گروهها باتوجه به دستورالعمل هایی که مربوط به گروهی که در آن قرار داشتند، در مجموع ۱۲ جلسه به تمرین مهارت های شنای کرال سینه پرداختند. درپایان آخرین جلسه آزمون یادداری فوری و یک هفته پس از آن آزمون یادداری و انتقال گرفته شد. متغیر وابسته کیفیت شنای افراد بود که با استفاده از چک لیست ارزیابی مهارت شنای کرال سینه انجام گرفت. نتیجهی تحقیق حاکی از سودمندی هر سه نوع الگودهی بر عملکرد شنای کرال سینه و تفاوت معنادار بین گروهها در آزمون اکتساب، یادداری و انتقال بود (۰۵/۰ p<). همچنین در مقایسهی بین گروهها گروه خودمرروگری مثبت و الگوی درحال یادگیری در آزمون یادداری فوری از گروه الگوی ماهر و کنترل بهتر بودند.گروه الگوی ماهر نیز نمرات بهتری از گروه کنترل داشت. در آزمونهای یادداری و انتقال گروه خودمرورگری مثبت از سه گروه (درحال یادگیری، ماهر، کنترل) عملکرد بهتری داشت. بعد از آن گروه الگوی درحال یادگیری از دو گروه (ماهر و کنترل) بهتر بود و در آخر گروه الگوی ماهر از گروه کنترل بهتر عمل کردند. براساس این یافتهها میتوان چنین نتیجهگیری کرد، در جایی که دسترسی به امکانات ویدئویی وجود دارد، میتوان از الگودهی استفاده کرد. چه بسا آموزش از این طریق، به لحاظ صرف وقت و هزینه برای شاگردان، مربیان، معلمان و والدین سودمندتر است و موجب یادگیری بیشتر و پایدارتر میشود.
چالاک مجیدی، مرجان صفاری، محمد خبیری،
دوره 10، شماره 19 - ( 6-1399 )
چکیده
در سالهای اخیر ورزشهای ماجراجویانه سریعاً در حال رشد بوده است. ورزشهای ماجراجویانه فعالیتهایی جدید و جذاب و بهطور معمول شامل میزانی از چالشهای فیزیکی و ذهنی و حضور نسبی مولفه طبیعت هستند. فعالیتهای ماجراجویانه مسیرهای جدیدی را در فعالیت ورزشی ارائه کردهاند و گاهی به عنوان رقیب ورزشهای مرسوم معرفی میشوند. هدف این پژوهش ارائه الگویی برای توسعه ورزشهای ماجراجویانه بود. بدین منظور از روش کیفی و با استفاده از استراتژی تحقیق نظریه دادهبنیاد با رویکرد اشتراوس و کوربین انجام شد. منابع جمعآوری دادهها شامل مبانی نظری (کتابها و مقالات)، مصاحبه با متخصصین ورزشهای تفریحی و ارائهدهندگان خدمات تفریحی فعالیتهای ماجراجویانه، گروههای کانونی و فیلمهای مستند و سینمایی مرتبط با ورزشهای ماجراجویانه میباشد. این پژوهش منتج به ارائه الگوی توسعه ورزشهای ماجراجویانه شد.در این الگوشرایط علّی پدیدآورندهو توسعهدهنده ورزشهای ماجراجویانه، بافت ورزشهای ماجراجویانه، شرایط واسطهای و شرایط زمینهای حاکم، راهبردها و اقدامات لازم برای توسعه ورزشهای ماجراجویانه و پیامدها و نتایج این توسعه ارائه شده است. پیشنهاد میشود برای شناخت و برخورد مناسب با این حوزه که به احتمال زیاد در آینده به یکی از بخشهای اصلی ورزش تبدیل خواهد شد، پژوهشهای علمی بیشتری خصوصاً با رویکرد آیندهپژوهی صورت گیرد.
آقای علی حلاجیان، دکتر مینا مستحفظیان، دکتر حمیدرضا میرصفیان، دکتر حمید زاهدی،
دوره 10، شماره 20 - ( 9-1399 )
چکیده
چکیده
هدف پژوهش حاضر ارزیابی عملکرد سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان بر اساس الگوی سیپ با رویکرد ورزش شهروندی بود. روش پژوهش از نظر ماهیت توصیفی و به لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی بود. در مرحله کیفی پژوهش در ابتدا پرسش های مقدماتی مصاحبه با استفاده از مطالعه منابع مربوط به پژوهش، جمع آوری اطلاعات و بررسی تحقیقات ایجاد شد. مصاحبه شوندگان در این مرحله افراد خبره در حوزه ورزش شهروندی بودند که به صورت هدفمند انتخاب شدند. سپس به منظور اصلاح و ارتقاء پرسش های مصاحبه از روش دلفی در چهار مرحله استفاده گردید. در مرحله کمی پژوهش، سوالات پرسشنامه پس از ارزیابی مضامین بدست آمده ،در قالب 94 سوال استخراج شده و بین 113 نفر از کارشناسان ورزش شهروندی اجرا شد. نتایج پژوهش نشان داد هر چهار بعد زمینه، درون داد، برون داد و فرآیند در ارزیابی عملکرد این سازمان بالاتر از سطح متوسط قرار داشته اما نیاز به ارتقاء و افزایش دارد. همچنین ، ارزیابی و بازخورد در مورد برنامه های تدوین شده هم در طول و هم بعد از اجرای برنامه لازم است، چرا که ارزیابی عملکرد در دستیابی به تحقق آن اهداف به طور نسبی موثر بود.
آقای حامد اصولی، دکتر مهدی شهبازی، دکتر الهه عرب عامری،
دوره 13، شماره 25 - ( 6-1402 )
چکیده
تحقیقات اندکی به بررسی اثر تعاملی خودکنترلی بر روی نوع خودالگودهی پرداختهاند. هدف از تحقیق حاضر تعیین تأثیر ارائه راهبردهای مختلف بازخورد خودکنترلی از طریق راهبردهای خودالگودهی بر یادگیری مهارت شوت سهگام بسکتبال بود. بدین منظور 60 دانشآموز مبتدی پسر 11-13 ساله راستدست به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شد. سپس بهطور تصادفی به 4 گروه تقسیم شدند. یکی از گروهها در بین بلوکها و گروه دیگر قبل از جلسه تمرینی نوع بازخورد خودالگودهی (بهترین عملکرد یا عملکرد کلی در اجرای مهارت شوت سهگام) را انتخاب مینمود و برای هر یک از این گروهها یک گروه جفتشده انتخاب شد. برنامه تمرینی به مدت 6 جلسه و در دو هفته ارائه شد. پیشآزمون، آزمون یادداری و انتقال در 12 کوشش گرفته شد. نتایج تأثیر معنیداری را بین امتیازات پیشآزمون با آزمون یادداری و انتقال نشان داد(001/0P≤)، همچنین گروه بازخورد خودکنترلی در طول جلسات و گروه بازخورد خودکنترلی قبل از جلسات با همدیگر و با گروههای جفتشده در آزمون یادداری و انتقال تفاوت معنیداری داشتند(001/0P≤)، در حالیکه بین گروههای جفتشده تفاوت معنیداری وجود نداشت(001/0P≥). این نتایج نشاندهنده تأثیر بیشتر بازخورد خودکنترلی در طول جلسات است که بر خودمختاری بیشتر یادگیرنده به عنوان یکی از نیازهای روانشناختی برای بهینهسازی یادگیری، تأکید دارد.
بیتا عرب نرمی، الهه بندلی،
دوره 13، شماره 26 - ( 10-1402 )
چکیده
هدف این پژوهش بررسی ویژگیهای قهرمانان ورزشی و تحلیل موانع رسیدن به جایگاه قهرمان ورزشی از دیدگاه دانشآموزان است. 300 دانشآموز در مقطع دبیرستان و هنرستان از استان سمنان در این پژوهش شرکت کردند. ابزار پژوهش یک پرسشنامه باز- پاسخ، در دو بخش الف) ویژگیهای قهرمان ورزشی و ب) موانع رسیدن به جایگاه قهرمان بود. دادهها با روش توصیفی تحلیلی و سپس با بهرهگیری از الگوی نظری وندایک (2004) در چارچوب تحلیل گفتمان انتقادی در سطح کلان و خرد تحلیل گردید. در توصیف ویژگیهای قهرمان ورزشی، زنان به ویژگیهای بدنی و مردان به ویژگیهای رفتاری-اخلاقی بیشتر از سایر موارد اشاره کردند. فراوانی توصیف ویژگیهای بدنی، چهره و رفتاری-اخلاقی بهطور معنیداری بیشتر از سایر ویژگیها بود. موانع رسیدن به جایگاه قهرمان نیز در 6 طبقه تفکیک شد. بر اساس آزمون نسبت، موانع اقتصادی، اجتماعی-فرهنگی و موانع شخصی بهطور معنیداری بیشتر از سایر موانع، رسیدن به جایگاه قهرمان را دشوار میکند. تحلیل سطح کلان مربع وندایک نشان داد که «پررنگ کردن ویژگیهای منفی غیرخودی» دارای بیشترین بسامد است، بدین معنی که دانشآموزان سایر عوامل بیرونی و محیطی را به عنوان مانع برای رسیدن به جایگاه قهرمان بدیهی میانگارند. همچنین آنها برای بیان موانع از راهبردهای خرد نظیر استدلال منطقی، قربانی شدن، تعمیم و واژهگزینی استفاده کردهاند. بر اساس یافتههای پژوهش متغیرهای حاکم بر ذهن دانشآموزان و چگونگی بکار بستن آن در زبان، گویای شرایط نامناسب برای ایجاد یک الگوی قهرمانی در ورزش است.
زهرا قدیمی کلاته، مهدی شهبازی، سید فردین قیصری،
دوره 14، شماره 27 - ( 6-1403 )
چکیده
هدف مطالعه حاضر، بررسی اثر بازخورد خود الگودهی خودتنظیمی در مقایسه با بازخورد خود الگودهی دامنهای، در تکلیف سرویس تنیسی والیبال بود. بدین منظور، دو گروه از افراد مبتدی و نیمهماهر، در دو زیر گروه بازخورد خود الگودهی خودتنظیمی و بازخورد خود الگودهی دامنهای، مهارت سرویس تنیسی والیبال را در شش جلسه تمرین کردند. طرح تحقیق شامل اندازهگیری عملکرد سرویس تنیسی والیبال در پیشآزمون، پسآزمون، آزمون یادداری و آزمون انتقال بود. در هر جلسه، زیرگروه بازخورد خودتنظیمی خود الگودهی، متناسب با تعداد بازخوردهایی که زیرگروه بازخورد خود الگودهی دامنهای دریافت کرده بودند، جفت شدند و انتخاب میکردند که بازخورد خود الگودهی بعد از کدام کوشش ارائه گردد. نتایج نشان داد که هر دو شیوه ارائه بازخورد در هر دو گروه به طور معناداری باعث بهبود سطح عملکرد آزمودنیها در پسآزمون، آزمون یادداری و انتقال شد (05/0> P). همچنین گروه مبتدی از بازخورد خود الگودهی خودتنظیمی بیشتر از بازخورد خود الگودهی دامنهای در آزمون انتقال سود بردند (05/0>P)؛ درحالیکه گروه نیمه ماهر از بازخورد خودتنظیمی و دامنهای در آزمون انتقال به یک اندازه سود بردند (05/0<P). به نظر میرسد مزایای خودتنظیمی در خود الگودهی هم قابلتعمیم است؛ بنابراین استفاده از اثر خودتنظیمی در بازخورد خود الگودهی، در آموزش سرویس تنیسی والیبال، در گروههای مبتدی و ماهر به مربیان و معلمان ورزشی پیشنهاد میشود.
آقای کوروش باقری، دکتر حسین اکبری یزدی، دکتر علیرضا الهی،
دوره 100، شماره 100 - ( 8-1399 )
چکیده
استعدادیابی تلاش دارد تا بر پایه ی آزمونهای معین، افراد مستعد را به سمت ورزشهایی راهنمایی کند که بیشترین شانس موفقیت را دارند. این پژوهش با هدف تدوین الگوی راهبردی استعدادیابی در وزنه برداری ایران انجام الگوی راهبردی استعدادیابی در ورزش وزنهبرداری از سازههای نقاط قوت و ضعف استعدادیابی، اصول استعدادیابی، روشهای استعدادیابی، ویژگی روشهای استعدادیابی، عوامل پیشبرنده و بازدارنده فعالیتهای استعدادیابی و اهداف استعدادیابی تشکیل شده است. به موجب نتایج تحقیق پیشنهاد میگردد محرکهای تسهیل کننده فرایند استعدادیابی بیش از پیش تقویت شود. برای این منظور لازم است الگوبرداری از کشورهای صاحب سبک، تأمین امکانات بروز، پرورش نیروی استعدادیاب و ایجاد مدارس تخصصی وزنه برداری در دستور کار قرار گیرد
آقای شهروز شادروز، دکتر فاطمه رضایی، آقای ایوب اسدی،
دوره 100، شماره 100 - ( 8-1399 )
چکیده
هدف از این پژوهش تعیین تأثیر هدایت توجه به صورت دستورالعمل کلامی و برجسته سازی ادراکی در حین الگودهی بر یادگیری مهارت هدف گیری کودکان بود. پژوهش حاضر از نوع پژوهشهای نیمه تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون بود. تعداد 60 نفر دانشآموز پسر بین 7 تا 10 سال از مدارس ابتدایی شهر بجنورد به صورت هدفمند انتخاب شدند. ابزار پژوهش حاضرشامل تعدادی نمایشگر ویدئویی، ردیاب بینایی، توپ تنیس، یک سیبل به فاصله 3 متری از خط محل پرتاب بر روی دیوار بود. شرکت کنندگان به چهار گروه تمرین کانون توجه درونی-الگودهی از طریق دستورالعمل، کانون توجه بیرونی-الگودهی از طریق دستورالعمل، کانون توجه درونی-الگودهی از طریق برجسته سازی ادراکی و کانون توجه بیرونی-الگودهی از طریق برجسته سازی ادراکی تقسیم شدند. هر 4 گروه، در مرحله اکتساب، طی 5 جلسه و هر جلسه 3 بلوک 10 تایی شامل 30 پرتاب بالای شانه را با توپ تنیس اجرا کردند و در انتهای هر جلسه از آنان آزمون بعمل آمد و امتیازات آنها توسط آزمونگر ثبت شد. آزمون یادداری نیز به فاصله 36 ساعت بیتمرینی اجرا شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس دوراهه به منظور بررسی اثر هدایت توجه با دستورالعمل کلامی و برجسته سازی ادراکی بر یادگیری حرکتی در چهار گروه در مراحل مختلف آزمون استفاده گردید. یافته های پژوهش نشان داد که دو گروه برجسته سازی ادراکی با هدایت توجه (درونی/بیرونی) در مرحله اکتساب (P=0/005) و یادداری (P=0/006) نسبت به دو گروه دستورالعمل کلامی با سطح معناداری(P≤0/05) عملکرد بهتری داشتند. بنابراین استفاده از برجسته سازی ادراکی اثرات یادگیری مشاهدهای را مضاعف میکند.
آقای سید مهدی فارقی، دکتر نسرین عزیزیان کهن،
دوره 100، شماره 100 - ( 8-1399 )
چکیده
هدف این پژوهش، مطالعه و اکتشاف رفتار مشتری و روابط بین مصرفکننده وکالای ورزشی بر اساس نتایج حاصل از دادهکاوی با استفاده از اطلاعات گردآمده به صورت سیتماتیک و شناسایی بخشهای سودمند بهعنوان بازار هدف میباشد. روش تحقیق این پژوهش کمی و هدف آن توصیفی است. جامعه هدف تحقیق خریداران اینترنتی لوازم ورزشی هستند. پس از تعیین متغیرها بر اساس ادبیات و تدوین پرسشنامه برآمده از پژوهشهای معادلات ساختاری و کسب روایی صوری و محتوایی، و پس از جمعآوری و غربالگری پاسخنامهها تعداد 300 نمونه بر اساس قاعده سرانگشتی برای تحلیل باقی ماند. برای تحلیل پایایی، روایی و برازش دادهها از نرمافزارهای Spss و Amos ورژن 24 و برای دادهکاوی از نرمافزارهای ٍ Excel و Weka 3.9.6 استفاده شد. نتایج حاکی از آن است کلانشهرها بهویژه پایتخت میتوانند بازارهای ایدهآلی برای فروش تجهیزات ورزشی تلقی شوند و در ترجیح بین مشتریان، افراد شاغل و مجرد میتوانند برای بازاریابان هدفهای پرسودتری نسبت به افراد بیکار یا متأهل در حوزه لوازم ورزشی تلقی شوند همچنین بانوان در انتخاب محصولات ورزشی بیش از آقایان به کیفیت توجه نموده و اولویت آقایان در خرید وسیله ورزشی بیشتر تکیه بر جنبه تفریح دارد