۳ نتیجه برای تعهد سازمانی
رحیم رمضانی نژاد، مهرعلی همتی نژاد، رضان اندام، صبا زارع، نعمت الله صادق پور،
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۰ )
چکیده
هدف این تحقیق بررسی رابطه سبکهای رهبری تحولگرا، عملگرا و سبک بدون رهبری مدیران مدارس با تعهد سازمانی دبیران تربیت بدنی استان همدان است. جامعه آماری این تحقیق را مدیران (۱۱۰ نفر) و دبیران تربیت بدنی مدارس استان همدان (۲۰۰ نفر) تشکیل دادهاند. نمونه آماری در این تحقیق برابر با جامعه آماری بود؛ ولی ۹۵ مدیر (۸۶ درصد) و ۱۶۴ دبیر تربیت بدنی (۸۲ درصد) در تحقیق شرکت کردند. برای اندازهگیری سبکهای رهبری از پرسشنامه چندعاملی رهبری(MLQ) و برای اندازهگیری تعهد سازمانی از پرسشنامه استاندارد آلن و مییر (OCQ)استفاده شد. ثبات درونی این پرسشنامهها در تحقیق حاضر به ترتیب ۷۶ /۰r= و ۷۸/۰ r=محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون کالموگراف اسمیرنف، ضریب همبستگی پیرسون و ضریب کندال در سطح ۰۵/۰ p &le استفاده گردید.
نتایج نشان داد بین کلیه خردهمقیاسهای سبکهای رهبری تحولگرا و عملگرای مدیران و تعهد عاطفی، هنجاری و مستمر دبیران تربیت بدنی رابطه مثبت و معنیداری وجود دارد. بیشترین رابطه معنیدار نیز بین سبک رهبری تحولگرا با تعهد هنجاری ۴۸/۰ r= و سبک رهبری عمل گرا با تعهد مستمر ۴۰/۰= r بود. ولی بین سبک مدیریت بدون رهبری مدیران با تعهد عاطفی، هنجاری و مستمر دبیران رابطه معنیداری مشاهده نشد. بر اساس یافتههای تحقیق، مدیران مدارس با ترکیب سبکهای رهبری تحولگرا و عملگرا میتوانند میزان تعهد سازمانی دبیران را حفظ کنند و ارتقا دهند.
وحید ساعت چیان، امیر قنبرپور نصرتی، سید مهدی رسولی، حسین پورسلطانی زرندی،
دوره ۱، شماره ۲ - ( ۹-۱۳۹۰ )
چکیده
هدف تحقیق حاضر، تعیین ارتباط بین رضایت شغلی و تعهد سازمانی با کیفیت خدمات داخلی در فدراسیونهای منتخب بود. بدین منظور از پرسشنامه استاندارد دی ژی (۲۰۰۵)، که ترکیبی از ۳ پرسشنامه استاندارد است استفاده شد. پایایی پرسشنامه پس از مطالعهای مقدماتی با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ ۸۶/۰= &alpha به دست آمد. جامعه آماری مورد نظر تحقیق را تمامی کارکنان فدراسیونهای شنا، بسکتبال، هندبال، جودو، دو و میدانی و ژیمناستیک تشکیل دادهاند و نمونه برابر با جامعه آماری است(۷۳ n=). برای تجزیه و تحلیل دادهها از روشهای آمار توصیفی و استنباطی (میانگین، انحراف معیار و جداول توزیع فراوانی، کالموگروف اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه) استفاده شد. یافتههای تحقیق نشان داد که بین رضایت شغلی (۰۱/۰p< ،۶۵۱/۰r=) و تعهد سازمانی هنجاری (۰۱/۰p< ،۵۵۸/۰r=) با کیفیت خدمات داخلی کارکنان فدراسیونهای منتخب ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد. اما بین تعهد سازمانی عاطفی و تعهد سازمانی مستمر با کیفیت خدمات داخلی در فدراسیونهای منتخب رابطه معناداری وجود ندارد. لذا میتوان گفت از طریق برنامهریزی برای افزایش رضایت کارکنان و کمک به القای حس تعلق آنها به سازمان، خدمات مناسبتری را برای مشتریان داخلی و خارجی سازمان ارائه کرد.
حسین پورسلطانی زرندی، فریدون تندنویس، مریم نادری،
دوره ۳، شماره ۵ - ( ۶-۱۳۹۲ )
چکیده
هدف این تحقیق مطالعه ارتباط بین عدالت سازمانی ادراکشده توسط کارشناسان سازمان تربیتبدنی جمهوری اسلامی ایران با رضایت شغلی و تعهد سازمانی آنان است. بهاینمنظور از سه پرسشنامه عدالت سازمانی رگو و کانها (۲۰۰۶)، پرسشنامه رضایت شغلی گانون (مقیمی، ۱۳۸۵) و پرسشنامه تعهد سازمانی استیرز و همکارانش (مقیمی، ۱۳۸۵) استفاده شد. پس از تأیید روایی و پایایی (عدالت سازمانی ۹۲/۰=&alpha، رضایت شغلی ۹۶/۰ =&alpha و تعهد سازمانی ۷۰/۰=&alpha)، پرسشنامهها در بین نمونه آماری که ۱۱۸ نفر از کارشناسان سازمان تحت مطالعه بود توزیع گردید. در این تحقیق از شاخصهای توصیفی و آزمونهای ضریب همبستگی و رگرسیون استفاده کردیم. یافتهها نشان داد در بین مؤلفههای ادراک از عدالت سازمانی در سازمان تربیتبدنی ایران، مؤلفه عدالت توزیعی در پاداش (۰۷/۵± ۶۷/۱۰M=) کمترین امتیاز و مؤلفه عدالت تعاملی (۶۱/۲± ۴۵/۱۰M=) بیشترین امتیاز را (با توجه به حداکثر امتیازاتشان) دارا بودند. در کل ادراک از عدالت سازمانی در این سازمان در وضعیت مطلوبی قرار ندارد (۹۷/۱۱ ±۶۲/۴۴M=، از حداکثر امتیاز ۸۵). اما دو متغیر رضایت شغلی و تعهد سازمانی در وضعیت نسبتاً مطلوبی قرار گرفته است. همبستگی مثبت و معنیداری نیز بین رضایت شغلی با تعهد سازمانی (۰۱/۰>p و ۴۳۱/۰=r)، ادراک از عدالت سازمانی با رضایت شغلی (۰۱/۰>p و ۴۵۷/۰=r) و ادراک از عدالت سازمانی با تعهد سازمانی (۰۵/۰>p و ۲۷۳/۰=r) در سازمان تربیت بدنی ایران مشاهده شد. نتایج رگرسیون نشان داد که متغیر پیشبین (عدالت سازمانی) به طور مستقیم نمیتواند متغیر تعهد سازمانی (ملاک) را تبیین کند، اما ازطریق تحلیل مسیر، متغیرهای پیشبین رضایت شغلی و عدالت سازمانی به طور معنیداری متغیر ملاک (تعهد سازمانی) را تبیین میکنند و پیشبین معنیداری برای تعهد سازمانی هستند.