15 نتیجه برای رضایت
شهاب بهرامی، شیرین زردشتیان، رسول نوروزی سیدحسینی،
دوره 1، شماره 2 - ( 9-1390 )
چکیده
هدف از این تحقیق تعیین اثر درک رفتارهای رهبری مربیان بر جو انگیزشی و رضایتمندی بازیکنان لیگ برتر بسکتبال زنان ایران بود. رفتارهای رهبری مربیان از طریق پرسشنامه LSS، جو انگیزشی با پرسشنامه PMCSQ و رضایتمندی بازیکنان از طریق پرسشنامه ASQ اندازهگیری شد. نمونه آماری برابر کل جامعۀ آماری 174n= بود. در تجزیه و تحلیل آماری از رگرسیون چندمتغیره و در راستای تحلیلهای تکمیلی و ارائه مدل از حیطه معادلات ساختاری (SEM) استفاده شد. یافتهها نشان داد در بین رفتارهای مربیان، رفتار تربیت و آموزش و بازخورد مثبت توان پیشبینی رضایتمندی بازیکنان را داشتند (01/0p<). بین جو مهارتی با رضایتمندی بازیکنان ارتباط مثبتی برقرار بود (01/0p<) و جو مهارتی توان پیشبینی رضایتمندی بازیکنان را داشت (01/0p<). از یافتهها چنین استنباط میشود که سبک رهبری مربیان به دو صورت مستقیم (01/0p<) و غیرمستقیم (01/0p<) از طریق جو انگیزشی میتواند بر رضایتمندی بازیکنان اثرگذار باشد. میتوان نتیجه گرفت که مربیان برای ایجاد رضایتمندی بازیکنان باید به دو عامل سبک رهبری خود و جو انگیزشیای که در تیم تولید میکنند توجه نمایند.
وحید ساعت چیان، امیر قنبرپور نصرتی، سید مهدی رسولی، حسین پورسلطانی زرندی،
دوره 1، شماره 2 - ( 9-1390 )
چکیده
هدف تحقیق حاضر، تعیین ارتباط بین رضایت شغلی و تعهد سازمانی با کیفیت خدمات داخلی در فدراسیونهای منتخب بود. بدین منظور از پرسشنامه استاندارد دی ژی (2005)، که ترکیبی از 3 پرسشنامه استاندارد است استفاده شد. پایایی پرسشنامه پس از مطالعهای مقدماتی با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ 86/0= &alpha به دست آمد. جامعه آماری مورد نظر تحقیق را تمامی کارکنان فدراسیونهای شنا، بسکتبال، هندبال، جودو، دو و میدانی و ژیمناستیک تشکیل دادهاند و نمونه برابر با جامعه آماری است(73 n=). برای تجزیه و تحلیل دادهها از روشهای آمار توصیفی و استنباطی (میانگین، انحراف معیار و جداول توزیع فراوانی، کالموگروف اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه) استفاده شد. یافتههای تحقیق نشان داد که بین رضایت شغلی (01/0p< ،651/0r=) و تعهد سازمانی هنجاری (01/0p< ،558/0r=) با کیفیت خدمات داخلی کارکنان فدراسیونهای منتخب ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد. اما بین تعهد سازمانی عاطفی و تعهد سازمانی مستمر با کیفیت خدمات داخلی در فدراسیونهای منتخب رابطه معناداری وجود ندارد. لذا میتوان گفت از طریق برنامهریزی برای افزایش رضایت کارکنان و کمک به القای حس تعلق آنها به سازمان، خدمات مناسبتری را برای مشتریان داخلی و خارجی سازمان ارائه کرد.
وحید ساعت چیان، حمیدرضا صفری، سیدمهدی رسولی، عیسی اسکندری، علیرضا الهی،
دوره 3، شماره 5 - ( 6-1392 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط کیفیت خدمات، رضایتمندی و وفاداری با قصد حضور آتی مشتریان در مراکز آمادگی جسمانی و ایروبیک شهرستان رشت است. پژوهش حاضر کاربردی و از نوع همبستگی است که به شکل میدانی صورت گرفت. جامعه آماری این پژوهش را کلیه مشتریان باشگاهها و مراکز آمادگی جسمانی و ایروبیک شهرستان رشت که دستکم یک سال سابقه فعالیت ورزشی داشتهاند را تشکیل دادند که با توجه به تعداد جامعه گزارششده از اداره کل تربیت بدنی شهرستان (150 نفر) و طبق فرمول تعیین نمونه مورگان 108 نفر به طور تصادفی انتخاب شدند. برای گردآوری دادهها از پرسشنامههای استاندارد کیفیت خدمات (QSS) الکساندریس (1999)، وفاداری مشتریان (ALS) آلن (1990)، رضایت مشتری (OCS) ویکتور (2002) و تصمیمات رفتاری آتی (BFIS) بری (1996) استفاده شد (8). نتایج نشان داد بین متغیر کیفیت خدمات با وفاداری (395/0r=)، رضایتمندی و قصد حضور آتی(486/0r=) رابطه مثبت و معنیداری وجود دارد (05/0P&le). بین وفاداری با رضایتمندی(286/0r=) و قصد حضور آتی (524/0r=) مشتریان نیز رابطه مثبت و معنیداری مشاهده شد (05/0P&le). درنهایت رضایتمندی مشتریان با قصد حضور آتی آنها (505/0r=) رابطه مثبت و معنیداری داشت (05/0P&le). نتایج آزمون رگرسیون نشان داد تنها رضایتمندی (745/4t=) و وفاداری (185/3t=) قابلیت پیشگویی قصد حضور را داشتند و متغیر کیفیت خدمات نقش متغیر واسطه یا بینابین را ایفا کرد (05/0P&le). با عنایت به یافتهها، مسئولان و مدیران باشگاههای آمادگی جسمانی و ایروبیک، با ارزیابی مستمر وضعیت موجود و ارائه خدمات ملموستر به مشتریان شرکتکننده، نقش بسیار مهمی درجهت رضایت و وفاداری این افراد برعهده دارند و میتوانند حضور مجدد این گروه را تضمین کنند.
حسین پورسلطانی زرندی، فریدون تندنویس، مریم نادری،
دوره 3، شماره 5 - ( 6-1392 )
چکیده
هدف این تحقیق مطالعه ارتباط بین عدالت سازمانی ادراکشده توسط کارشناسان سازمان تربیتبدنی جمهوری اسلامی ایران با رضایت شغلی و تعهد سازمانی آنان است. بهاینمنظور از سه پرسشنامه عدالت سازمانی رگو و کانها (2006)، پرسشنامه رضایت شغلی گانون (مقیمی، 1385) و پرسشنامه تعهد سازمانی استیرز و همکارانش (مقیمی، 1385) استفاده شد. پس از تأیید روایی و پایایی (عدالت سازمانی 92/0=&alpha، رضایت شغلی 96/0 =&alpha و تعهد سازمانی 70/0=&alpha)، پرسشنامهها در بین نمونه آماری که 118 نفر از کارشناسان سازمان تحت مطالعه بود توزیع گردید. در این تحقیق از شاخصهای توصیفی و آزمونهای ضریب همبستگی و رگرسیون استفاده کردیم. یافتهها نشان داد در بین مؤلفههای ادراک از عدالت سازمانی در سازمان تربیتبدنی ایران، مؤلفه عدالت توزیعی در پاداش (07/5± 67/10M=) کمترین امتیاز و مؤلفه عدالت تعاملی (61/2± 45/10M=) بیشترین امتیاز را (با توجه به حداکثر امتیازاتشان) دارا بودند. در کل ادراک از عدالت سازمانی در این سازمان در وضعیت مطلوبی قرار ندارد (97/11 ±62/44M=، از حداکثر امتیاز 85). اما دو متغیر رضایت شغلی و تعهد سازمانی در وضعیت نسبتاً مطلوبی قرار گرفته است. همبستگی مثبت و معنیداری نیز بین رضایت شغلی با تعهد سازمانی (01/0>p و 431/0=r)، ادراک از عدالت سازمانی با رضایت شغلی (01/0>p و 457/0=r) و ادراک از عدالت سازمانی با تعهد سازمانی (05/0>p و 273/0=r) در سازمان تربیت بدنی ایران مشاهده شد. نتایج رگرسیون نشان داد که متغیر پیشبین (عدالت سازمانی) به طور مستقیم نمیتواند متغیر تعهد سازمانی (ملاک) را تبیین کند، اما ازطریق تحلیل مسیر، متغیرهای پیشبین رضایت شغلی و عدالت سازمانی به طور معنیداری متغیر ملاک (تعهد سازمانی) را تبیین میکنند و پیشبین معنیداری برای تعهد سازمانی هستند.
دوره 4، شماره 8 - ( 9-1393 )
چکیده
رضایت مشتریان نوعی نگرانی بزرگ و پیشنیازی برای رقابت در بازار جهانی امروز است. تحقیق حاضر با هدف بررسی و دستهبندی عوامل مؤثر بر رضایت مشتریان از فروشگاههای ورزشی ایران با استفاده از مدل رضایتسنجی کانو اجرا شده است. روش تحقیق حاضر توصیفی و جامعه آماری این تحقیق تمام مشتریان فروشگاههای ورزشی کشور ایران بوده است که از این بین 5800 نفر از مشتریان این فروشگاهها بهصورت تصادفی بهمنزله نمونه تحقیق انتخاب شدند. ابزار این تحقیق پرسشنامه محققساختهای براساس مطالعه منابع جامع بود که روایی و پایایی آن براساس روشهای رایج ارزیابی شد. بهمنظور تجزیه و تحلیل دادههای تحقیق حاضر از آمار توصیفی استفاده شد. نتایج نشان داد که پیشروبودن در ارائه اجناس نوین بازار از طریق فروشگاه با ضریب رضایت 433/0 مهمترین مورد در بین عوامل اساسی؛ محیط فیزیکی فروشگاه با ضریب رضایت 765/0 مهمترین مورد در بین عوامل عملکردی و نهایتاً داشتن اطلاعات دقیق درباره اجناس از طریق فروشندگان با ضریب 864/0 مهمترین مورد در بین عوامل انگیزشی است.
دوره 4، شماره 8 - ( 9-1393 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین جو انگیزشی و رضایتمندی ورزشکاران شرکتکننده در مسابقات فوتسال لیگ برتر تهران بود که از 196 بازیکن، 153 نفر به روش نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب شدند.به منظور جمعآوری دادهها از پرسشنامههای جو انگیزشی درکشده در ورزش (PMCSQ) با 21 سؤال و رضایتمندی ورزشکاران(ASQ) با 14 سؤال استفاده کردیم و روایی آنها را شش متخصص تأیید کردند. در یک مطالعه راهنما، ضریب پایایی این پرسشنامهها با استفاده از آلفای کرونباخ به ترتیب 82/0 و 89/0 برآورد شد. دادهها با استفاده از آزمونهای تحلیل واریانس با اندازهگیریهای مکرر، آزمون تعقیبی بونفرونی، تی همبسته و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنیداری p&le 0/05 تحلیل شدند. نتایج نشان داد جو انگیزش مهارتی میانگین بالاتری نسبت به جو عملکردی دارد. بین ابعاد چهارگانه رضایتمندی ورزشکاران نیز تفاوت معنیداری وجود داشت و رضایت ورزشکاران از رفتار و تعامل مربی بیشتر بود. نتایج آزمون تعقیبی بونفرونی نشان داد که فقط رضایت ورزشکار از عملکرد تیمی نسبت به ابعاد دیگر کمتر بود. رابطه مثبت و معنیداری بین جو انگیزشی مهارتی تیم با رضایت از عملکرد تیمی، رضایت از عملکرد فردی، رضایت از رفتار و تعامل مربی و رضایت از آموزش و تمرین مربی مشاهده شد. رابطه جو انگیزشی عملکردی نیز فقط با رضایت از عملکرد فردی مثبت و معنیدار بود. بنابراین، مربیان با ایجاد جو انگیزشی مهارتی بیشتر میتوانند رضایت ورزشکاران را تأمین کنند.
دوره 4، شماره 8 - ( 9-1393 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر تعیین نقش رضایت شغلی در ارتباط فرهنگ سازمانی با تمایل به ترک شغل در کارشناسان فدراسیونهای ورزشی بود. بهمنظور اندازهگیری متغیرهای تحقیق پرسشنامههای رضایت شغلی وود (1986)، فرهنگ سازمانی کامرون و کویین (1990) و تمایل به ترک شغل کامان (1979) استفاده شد. پایایی ابزار تحقیق پس از مطالعه مقدماتی تأیید شد و آلفای کرونباخ ابزارها بهترتیب 84/0، 93/0، و 86/0 بهدست آمد. جامعه آماری تحقیق شامل کارشناسان فدراسیونهای ورزشی بود که 227 نفر بهعنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل دادهها و شناسایی اثر متغیرهای تحقیق از مدلیابی معادلات ساختاری استفاده شد. یافتهها نشان داد، فرهنگ سازمانی بر رضایت شغلی اثر معنیدار (97/15=t، 635/0 =&beta)، و بر تمایل به ترک شغل اثری منفی و معنیدار (11/2=t، 185/0- =&beta) دارد. نتایج حاکی از اثر منفی و معنیدار رضایت شغلی بر تمایل به ترک شغل (39/2 =t، 225/0- =&beta) بود. دیگر یافته تحقیق این بود که اثر غیرمستقیم فرهنگ سازمانی (21/5 =t، 328/0- =&beta) بر تمایل به ترک شغل بیشتر از اثر مستقیم (11/2=t، 185/0- =&beta) آن است (96/1 &le T value+&le96/1-). بهطور کلی با توجه به یافتههای تحقیق میتوان گفت مسئولان ستادی فدراسیونهای ورزشی باید برنامههای کلان خود را درجهت خلق و ایجاد فرهنگ سازمانی قوی همسو کنند، تا بهموجب آن بستری مناسب برای دستیابی به اهداف سازمانی و درکنار آن اهداف فردی اعضای سازمان فراهم شود این موضوع سطح رضایت شغلی کارکنان را ارتقا و میزان تمایل به ترک شغل را در آنها کاهش میدهد.
اقای رضا ملکی، اقای عظیم صلاحی، اقای احسان محمد نیا، اقای کوروش کیماسی،
دوره 5، شماره 10 - ( 9-1394 )
چکیده
هدف این تحقیق بررسی ارتباط تئوریکی بین متغیرهای مهم عملکرد ورزشی آنلاین و تأثیر آنها بر کیفیت ارائه خدمات از طریق اینترنت است. جامعه آماری این تحقیق تمامی هواداران باشگاه ورزشی استقلال تهران بوده اند که به صورت الکترونیکی و با استفاده از وب سایت باشگاه اقدام به خرید محصولات حامیان و دریافت اطلاعات از طریق رسانه های الکترونیکی باشگاه می کردند. ابزار جمع آوری داده ها پرسش نامه استاندارد شده بود. که روایی صوری آن توسط 20 تن از متخصصان مدیریت ورزشی تایید و پایایی آن نیز به صورت آلفای کرونباخ 986% مورد تایید قرار گرفته است. نتایج آنالیزداده ها با استفاده از تست های طرح معادله ساختاری نرم افزار SPSS 16 و لیزرل در سطح معنی داری 95/0 و سطح خطای 05/0 تحلیل شد. نتایج تحقیق آشکارکرد که بین کیفیت وب سایت ورزشی و کیفیت تعامل رابطه مثبت معنی داری وجود دارد، بین کیفیت وب سایت ورزشی و رضایتمندی الکترونیکی رابطه مثبت معنی داری وجود دارد، پس به هنگام توضیح رابطه ی بین کیفیت وب سایت و وفاداری، رضایت مندی یک متغیر واسطه ای است. این گامی اساسی در پیش بینی میزان وفاداری کاربر نسبت به وب سایت ورزشی می باشد. در مجموع، مدل برازش مناسبی با داده ها دارد
اقای عبدالمجید دوراندیش، دکتر علیرضا الهی، دکتر حسین پورسلطانی،
دوره 6، شماره 11 - ( 6-1395 )
چکیده
یکی از موضوعات مهم درمطالعات بازاریابی کیفیت خدمات است.ادبیات موضوع کیفیت خدمات بیان کننده وجود رابطه بین این متغیر با متغیرهای مختلف بازاریابی است. اما این سؤال همیشه مطرح بوده است که چه مؤلفهای از کیفیت خدمات بهتر میتواند رضایتمندی و تمایل حضور مشتریان را پیشبینی کند؟ به این منظور با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشهای چندمرحلهای تعداد 350 پرسشنامه توسط مشتریان باشگاههای پرورش اندام استان فارس تکمیل و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. جهت جمع آوری دادههای پژوهش ازسه پرسشنامهی استانداردکیفیت خدمات یی چین لیو رضایتمندی اولیور وتمایل حضور مجدد لیم استفاده شد. نتایج نشان داد تمامی مؤلفههای کیفیت خدمات با هر دو متغیر رضایتمندی و تمایل حضور مشتریان ارتباط مثبت و معنا داری دارند.همچنین تمامی مؤلفههای کیفیت خدمات پیشبینهای معناداری برای رضایتمندی بودند. مقایسه تأثیرات هر یک از مؤلفههای کیفیت خدمات بر رضایتمندی نیز نشان داد مؤلفه اطمینان بیشترین و مؤلفه همدلی کمترین میزان تأثیر را بر رضایتمندی مشتریان داشتهاند. همچنین طبق یافتههای تحقیق تمامی مؤلفههای کیفیت خدمات پیشبینهای معناداری برای تمایل حضور مشتریان بودند. مؤلفه اطمینان بیشترین و مؤلفه ملموس بودن کمترین میزان تأثیر را بر تمایل جهت حضور داشتهاند.
دکتر محمد تقی اقدسی، دکتر حسن محمد زاده، اقای اکبر قوامی،
دوره 6، شماره 12 - ( 9-1395 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر تعیین ارتباط بین شور و اشتیاق به فعالیت ورزشی و رضایت از زندگی دانشآموزان پسر بود. 383 دانشآموز پسر با روش نمونهگیری خوشهای از میان مدرسههای مختلف تبریز انتخاب شدند و پرسشنامههای شور و اشتیاق والرند و همکاران (2003) و مقیاس چندبعدی رضایت از زندگی دانشآموزان (MSLSS) را تکمیل کردند. جهت تحلیل دادهها، از آزمون t مستقل و همبستگی پیرسون استفاده شد. نتایج نشان داد میزان رضایت از دوستان، خانواده، محیط زندگی و مدرسه، در بین دانشآموزان با شور و اشتیاق و سازگار با فعالیت بدنی نسبت به دانشآموزان با شور و اشتیاق وسواس بیشتر است. همچنین، نتایج نشان داد دانشآموزان با شور و اشتیاق وسواس، میزان رضایت بیشتری در خردهمقیاس خود داشتند. در بررسی کلی میزان رضایت از زندگی، نتایج نشان داد دانشآموزان با شور اشتیاق سازگار، رضایت بیشتری نسبت به دانشآموزان با شور و اشتیاق وسواس داشتند. همچنین، نتایج نشان داد ارتباط بین رضایت از زندگی با شور و اشتیاق سازگار معنادار است، ولی با اشتیاق وسواس معنادار نیست. در کل، نتایج از رویکرد دوگانۀ شور و اشتیاق والرند (2003) حمایت میکند.
دکتر رضا اندام، اقای امیر منتظری، خانم زهرا کریمی،
دوره 6، شماره 12 - ( 9-1395 )
چکیده
اخلاق کار و رضایت شغلی، بهدنبال شکست شرکتهای بزرگ و بحرانهای غرب، اهمیت بسیاری پیدا کرده است. هدف
پژوهش حاضر تعیین رابطۀ اخلاق کار با رضایتمندی داوطلبان رویدادی در ورزش است. روش پژوهش توصیفی از نوع
همبستگی است. جامعۀ آماری تحقیق، داوطلبان شرکتکننده در دوازدهمین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان دختر و
پسر دانشگاههای سراسر کشور بودند. 311 نفر بهعنوان نمونۀ آماری تعیین شدند. و برای جمعآوری دادهها از دو
پرسشنامۀ اخلاق کار پتی ) 3991 ( و پرسشنامۀ رضایتمندی از تجارب داوطلبی ملائی و همکاران ) 3111 ( استفاده شد.
روایی صوری و محتوایی پرسشنامهها، را صاحبنظران تأیید کردند. پایایی پرسشنامهها با استفاده از آلفای کرونباخ برای
1 محاسبه شد. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد / 1 و 98 / اخلاق کار و رضایتمندی از تجارب داوطلبی بهترتیب 18
بین اخلاق کار و رضایتمندی داوطلبان رابطۀ مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین، تحلیل رگرسیونی گام به گام نشان
داد، دو بعد از اخلاق کار )روابط سالم و انسانی در کار و جدیت و پشتکار(، نقش مثبت و معناداری در پیشبینی
بنابراین، به مدیران ورزشی توصیه میشود با ارائۀ رمزهای اخلاقی و توسعۀ .)p ≤ 1/ رضایتمندی داوطلبان دارند ) 13
اصول اخلاق کار، رضایتمندی را در میان داوطلبان ورزشی افزایش دهند.
دکتر رضا اندام، آقای امیر منتظری، خانم زهرا کریمی،
دوره 7، شماره 14 - ( 9-1396 )
چکیده
اخلاق کار و رضایت شغلی، به دنبال شکست شرکتهای بزرگ و بحرانهای غرب اهمیت بسیاری پیدا کرده است. هدف پژوهش، تعیین رابطه اخلاق کار با رضایتمندی داوطلبان رویدادی در ورزش بود. روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعۀ آماری تحقیق، داوطلبان شرکتکننده در دوازدهمین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان دختر و پسر دانشگاههای سراسر کشور بودند. 133 نفر به عنوان نمونۀ آماری تعیین شدند و برای جمعآوری دادهها دو پرسشنامه اخلاق کار پتی (1990) و پرسشنامه رضایتمندی از تجارب داوطلبی ملائی و همکاران (1388) توسط آنها تکمیل شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامهها، توسط صاحبنظران تأیید شد. پایایی پرسشنامهها با استفاده از آلفای کرونباخ برای اخلاق کار و رضایتمندی از تجارب داوطلبی به ترتیب 82/0 و 92/0 محاسبه شد. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد بین اخلاق کار و رضایتمندی داوطلبان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین تحلیل رگرسیونی گام به گام نشان داد، دو بعد از اخلاق کار (روابط سالم و انسانی در کار و جدیت و پشتکار در کار)، نقش مثبت و معناداری در پیشبینی رضایتمندی داوطلبان داشتند (01/0 p ≤). بنابراین، به مدیران ورزشی توصیه میشود، با ارائۀ کدهای اخلاقی و توسعۀ اصول اخلاق کار، رضایتمندی را در میان داوطلبان ورزشی افزایش دهند.
آقای زین العابدین رضایی، دکتر عباس خدایاری، دکتر مهدی کهندل،
دوره 12، شماره 24 - ( 10-1401 )
چکیده
در این مطالعه برخی پیش بین ها و پیامدهای دلبستگی هواداران فوتبال مورد بررسی قرار گرفته است. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوهی گردآوری اطلاعات توصیفی از نوع همبسستگی است. برای جمع آوری داده های مورد نیاز، هواداران تیم فوتبال پرسپولیس (220=n) به عنوان نمونه آماری در نظر گرفته شده و پرسشنامههای الکترونیکی را به صورت داوطلبانه تکمیل کردند. برای جمعآوری دادهها از شش پرسشنامه؛ پرسشنامه کیفیت تیمی ژان و همکاران(1997)، پرسشنامه کیفیت ارتباط نیادزایو و همکاران(2015)، پرسشنامه رضایت احساسی رینولد و بیتی(1999)، پرسشنامه ارزش ادراک شده دانیل سوینی(2008)، پرسشنامه دلبستگی محقق ساخته، پرسشنامه نیات رفتاری کیم(2008) استفاده شده است. نتایج مدل سازی معادلات ساختاری نشان داد، کیفیت تیمی بر روی رضایت احساسی و دلبستگی هواداران تأثیر دارد، ولی کیفیت ارتباط تنها بر روی دلبستگی تأثیر دارد. رابطه بین رضایت احساسی و دلبستگی هواداران و همچنین رابطه بین دلبستگی و نیات رفتاری مثبت و معنادار بود. نقش میانجیگری مثبت رضایت احساسی بر رابطه بین کیفیت تیمی و دلبستگی هواداران مورد تأیید قرار گرفت. همچنین ارزش ادراک شده رابطه علی بین کیفیت ارتباط و رضایت احساسی را تعدیل نمود. با توجه به نتایج حاصل پیشنهاد میشود باشگاهها با بالا بردن کیفیت تیم خود و نیز ارتباط هرچه بیشتر با هواداران، دلبستگی دائمی برای آن ها به وجود آورده تا بتوانند قصد حضور مجدد و تبلیغات دهان به دهان آن ها را افزایش دهند.
سجاد مومنی، جلال دهقانی زاده،
دوره 13، شماره 26 - ( 10-1402 )
چکیده
هدف از پژوهش حاضر، تعیین رابطه فعالیت بدنی در دوران پاندمی کرونا 19 با امید به زندگی و رضایت از زندگی سالمندان با ارائه یک مدل ساختاری بود. روش پژوهش حاضر توصیفی-همبستگی بود که به صورت مقطعی در سال 1400 صورت پذیرفت. جامعه آماری پژوهش را تمامی سالمندان مرد بالای 60 سال شهر همدان تشکیل دادند. تعداد 391 نفر به روش نمونهگیری در دسترس و از تمامی اماکن عمومی شهر همدان به عنوان نمونه انتخاب شدند و به سؤالات پرسشنامه بینالمللی فعالیت جسمانی، رضایت از زندگی و امید به زندگی بزرگسالان پاسخ دادند. دادهها با استفاده از نرمافزارهای SPSS26 و Smart PLS3 به روش معادلات ساختاری تحلیل شدند. نتایج نشان داد که 2/54 درصد از افراد فعالیت بدنی کم، 6/37 درصد متوسط و 2/8 درصد فعالیت بدنی شدید داشتند. فعالیت بدنی در دوران کرونا تأثیر مثبت و معناداری بر رضایت از زندگی (01/0>P) و امید به زندگی (01/0>P) داشته است. بر اساس یافتههای پژوهش حاضر به نظر میرسد اگر سالمندان به انجام فعالیتهای بدنی بپردازند پیامدهای آن افزایش امید و رضایت از زندگی در دوران کرونا خواهد بود.
خانم ندا کریمی، دکتر علیرضا الهی، حسین اکبری یزدی،
دوره 100، شماره 100 - ( 8-1399 )
چکیده
هدف پژوهش بررسی نقش میانجی رضایت کلی و احساسی در رابطه بین ارزش ادراکشده و نیات رفتاری تماشاگران فوتبال است، پژوهش با توجه به هدف، کاربردی و ازنظر گردآوری دادهها، همبستگی و با رویکرد مدلسازی معادلات ساختاری است. جامعه آماری متشکل از تماشاگران حاضر در ورزشگاه آزادی (سال 97-96) و نمونه آماری برابر 383 نفر تعیین گردید، نمونهها بهصورت غیر تصادفی داوطلبانه انتخاب شدند. برای گردآوری دادهها از پرسشنامه استاندارد استفاده شد و برای تجزیهوتحلیل دادهها از نرمافزار SPSS و Smart PLS استفاده گردید. یافتههای پژوهش نشان داد که ارزش ادراکشده بهطور غیرمستقیم از طریق رضایت احساسی بر نیات رفتاری تاثیر معنادار دارد و با توجه به نتیجه شاخص VAF میتوان نتیجه گرفت رضایت احساسی نقش میانجی 48 درصدی بین ارزش ادراکشده و نیات رفتاری تماشاگران فوتبال دارد، درحالیکه نقش میانجی رضایت کلی در ارتباط بین ارزش ادراکشده و نیات رفتاری تماشاگران معنادار نیست. یافته ها دلالت بر این دارد که رضایت احساسی نقش مهمی در شکل دادن تمایلات رفتاری تماشاگران دارد و مسئولین و بازاریابان ورزشی میتوانند با برنامهریزی مناسب، عوامل فراهمکننده احساسات ناشی از رضایت تماشاگران را پیادهسازی کنند تا تمایلات رفتاری را تقویت نمایند.