12 نتیجه برای رقابت
حسین عیدی، رحیم رمضانی نژاد، بهرام یوسفی، سیدنصرا... سجادی،
دوره 2، شماره 4 - ( 10-1391 )
چکیده
سنجش اثربخشی و عملکرد سازمانی در تصمیمگیریهای استراتژیک و ارزیابی موفقیت سازمانهای ورزشی بسیار ضروری است. هدف این تحقیق، مطالعه اثربخشی سازمانی در فدراسیونهای منتخب وزشی است. در این تحقیق از رویکرد ارزشهای رقابتی برای بررسی الگوهای اثربخشی چهار فدراسیون بسکتبال، هندبال، وزنهبرداری و تکواندو استفاده شد. این فدراسیونها به طور غیر تصادفی و هدفدار انتخاب شدند و کلیه ذینفعان (هیئت رئیسه، کارکنان، ورزشکاران، مربیان و داوران) جزء جامعه آماری تحقیق قرار گرفتند (236N=) و در نهایت 167 نفر در تحقیق شرکت کردند (72 0/0 نمونهها). پرسشنامه محققساخته اثربخشی سازمانی با مطالعه مبانی نظری در فرایند اکتشافی تنظیم و با استفاده از روش تحلیل عاملی اکتشافی 62 سؤال و هشت خردهمقیاس انعطافپذیری، منابع (مدل سیستمهای باز)، برنامهریزی، بهرهوری (مدل اهداف عقلانی) تعامل سازمانی، ثبات (مدل فرایندهای درونی) و انسجام کارکنان و نیروی انسانی متخصص (مدل روابط انسانی) برمبنای رویکرد ارزشهای رقابتی شناسایی شد. همچنین، ثبات درونی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ 84 0/0 = &alpha بود. نتایج دادههای تحقیق نشان داد که از بین چهار الگوی اثربخشی در فدراسیونهای ورزشی، الگوی اهداف عقلانی (برنامهریزی، بهرهوری) در هر چهار فدراسیون غالب بود و در اولویت قرار داشت. توصیف هشت عامل اثربخشی رویکرد ارزشهای رقابتی در فدراسیونهای منتخب ورزشی نشان داد که در عامل انعطافپذیری، برنامهریزی، تعامل سازمانی و انسجام نیروی انسانی فدراسیون بسکتبال، در عامل منابع سازمانی، بهرهوری و نیروی انسانی متخصص فدراسیون تکواندو و در عامل ثبات سازمانی فدراسیون وزنهبرداری در وضعیت بهتری نسبت به دیگر فدراسیونها قرار داشتند.
علیرضا الهی، سیدمهدی رسولی، وحید ساعت چیان،
دوره 2، شماره 4 - ( 10-1391 )
چکیده
مبحث تعادل رقابتی برای مسابقات ورزشی توجه زیادی را در رشته اقتصاد ورزش به خود جلب کرده است. تعادل رقابتی به پیشبینی هواداران اطلاق میشود درباره اینکه کدام تیم برنده خواهد شد. در این مقاله روند وضعیت تعادل رقابتی لیگ حرفهای فوتبال ایران مورد مطالعه قرار گرفت. این رهیافت مؤید این موضوع خواهد بود که لیگهای ورزشی برای پویابودن و باقیماندن در عرصه رقابت اقتصادی در ورزش، نیازمند سطح مطمئنی از تعادل رقابتیاند. بنابراین با استفاده از اطلاعات لیگ برتر ایران، برای دوره زمانی 1380-1388 و بهرهگیری از شاخصهای تشخیص تعادل رقابتی در اقتصاد شامل (C5ICB) و (HICB) توزیع قدرت برآورد گردید. نتایج نشان داد، طی فصول گذشته مسابقات تعادل رقابتی در بین دورههای لیگ برتر رو به بهبود بوده است، به طوری که لیگ حرفهای فوتبال طی سالهای 1380 تا 1388 با روندی نزولی مواجه بوده که نشاندهنده پیشبینی ناپذیر بودن نتایج مسابقات است. براساس روند حاصل از شاخصهای تعادل رقابتی مشاهده میشود لیگ فوتبال ایران در سال 1383 بدترین و در سال 1386 بهترین وضعیت تعادل رقابتی را بین دورههای لیگ برتر داشته است. در مجموع پیشنهاد میشود برای حفظ تعادل رقابتی لیگهای حرفهای فوتبال، قوانین خاصی برای باشگاهها بالاخص در زمینه نقل و انتقال بازیکنان تدوین گردد تا متعاقب آن صنعت فوتبال نیز نهایت بهره اقتصادی را از مزایای حاصل از درآمدزایی و حمایت مالی این وضعیت ببرد.
همایون عباسی، سید نصرا... سجادی، انوشیروان کاظم نژاد،
دوره 3، شماره 5 - ( 6-1392 )
چکیده
امروزه متغیر فرهنگ سازمانی کانون اصلی تحلیل در بسیاری از پژوهشهای سازمانی است. این سازه در سالهایاخیر جایگاه ویژهای در حوزه تحقیقات مدیریت ورزشی کسب کرده است. هدف این مطالعه اعتباریابی و بررسی خصوصیات روانسنجی ابزار ارزیابی فرهنگ سازمانی (OCAI) برمبنای مدل چارچوب ارزشهای رقابتی (CVF) (کامرون و کویین، 1999) در فدراسیونهای ورزشی ایران بود. تحقیق حاضر از نوع مطالعات همبستگی (تحلیل ماتریس کواریانس یا همبستگی از نوع تحلیل عاملی با روش تحلیل مؤلفههای اصلی) است. جامعه آماری پژوهش شامل 52 فدراسیون ورزشی، به تعداد 703 نفر کارشناس بود. در روش تحلیل عاملی تأییدی (CFA)، تعداد نمونهها براساس تعداد متغیرها تعیین شده است که در این پژوهش 253 نفر (77/83%) به روش تصادفی طبقهای بهعنوان نمونه نهایی انتخاب شدند. دادههای تحقیق بهوسیله ابزار OCAI جمعآوری شدند و روایی سازه نیز با استفاده از روش تحلیل عاملی تأییدی و نرمافزار LISREL نسخه 70/8 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تحلیل عاملی تأییدی نشان داد که ابزار OCAI سازهای چندبعدی است و عوامل چهارگانه آن به صورت نیمرخهای فرهنگی: طایفهای (6 سؤال)، متخصصسالاری (6 سؤال)، بازار (6 سؤال) و سلسلهمراتبی (6 سؤال) تأیید شدند. نتیجه دیگر پژوهش، ازطریق محاسبه ثبات درونی ابزار OCAI، با استفاده از آلفای کرونباخ (86/0)، مناسببودن پایایی ابزار OCAI را تأیید کرد. با توجه به تأیید خصوصیات روانسنجی ابزار OCAI و مشخصشدن نیمرخهای فرهنگی در تحلیل عاملی، به نظر میرسد ابزار ارزیابی فرهنگ سازمانی برمبنای مدل چارچوب ارزشهای رقابتی، ابزار و چارچوب نظری مناسبی جهت سنجش فرهنگ سازمانی در سازمانها (فدراسیونها)ی ورزشی ایران است. بنابراین، پیشنهاد میشود پژوهشگران مدیریت ورزشی با استفاده از این ابزار، به سنجش فرهنگ سازمانی در سازمانهای ورزشی بپردازند.
اقای فرهنگ یزدان پرست، دکتر حمید صالحی،
دوره 5، شماره 10 - ( 9-1394 )
چکیده
در پژوهش حاضر، نویسندگان برای پدیده انسداد ناشی از فشار که در مهارتهای ورزشی اتفاق میافتد یک توضیح مبتنی بر نیازهای توجه ارائه کردهاند. به این منظور با استفاده از روش تکلیف دوگانه نیازهای توجه اجرای سرو تنیس در دو موقعیت فشار پایین و بالا ارزیابی شد. تعداد 20 بازیکن ماهر تنیس بهعنوان شرکتکننده انتخاب شدند و 60 سرو را بهعنوان تکلیف اصلی در دو شرایط فشار پایین و بالا (رقابت) اجرا کردند. تکلیف ثانویه پاسخ به یک محرک شنیداری بود که در چهار موقعیت کاوش حین اجرای سرو ارائه شد. طبق نتایج شرایط فشار ازیکطرف باعث افت عملکرد سرو تنیس، و از طرف دیگر افزایش سطح منابع توجه و تغییر الگوی نیازهای توجه شد. نتایج نشان میدهد ورزشکاران ماهر تحت شرایط فشار در قیاس با شرایط عادی منابع توجه بیشتری به اجرای خود اختصاص داده و روی برخی از بخشهای مهارت بیشتر متمرکز میشوند. این تغییرات در نیازهای توجه میتواند علت انسداد در ورزش باشد. نتایج تحقیق شواهدی عینی و قوی در راستای پیشبینیهای نظریههای تمرکز بر مهارت، مطرح در موضوع انسداد در ورزش ارائه میدهد.
خانم بهناز ارباب، دکتر سید محمد کاظم واعظ موسوی، دکتر رخساره بادامی،
دوره 5، شماره 10 - ( 9-1394 )
چکیده
هدف: هدف از پژوهش حاضر، تعیین رابطه کمال گرایی ورزشی و اضطراب رقابتی بازیکنان تیم ملی کاراته بانوان کشور بود. روش شناسی: این تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی است که در آن 30 نفر از بازیکنان تیم ملی کاراته بانوان کشور در رده سنی امید و بزرگسال، که کل جامعه آماری را تشکیل می دادند پرسشنامه اضطراب حالتی رقابتی و صفتی رقابتی مارتنز و پرسشنامه کمال گرایی ورزشی دان و همکاران را تکمیل کردند. یافته های تحقیق با استفاده از شاخص های آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار)، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که کمال گرایی ورزشی با اعتماد به نفس همبستگی منفی و با اضطراب صفتی همبستگی مثبت دارد. نتایج رگرسیون گام به گام نشان داد کمال گرایی کلّی قوی ترین پیش بینی کننده اضطراب صفتی است و فشار ادراک شده از طرف مربی پیش بینی کننده اضطراب شناختی و اعتماد به نفس است. همچنین نگرانی بیش از حد در مورد اشتباهات و استانداردهای شخصی پیش بینی کننده اضطراب جسمانی می باشد. بحث و نتیجه گیری: تعدیل کمال گرایی به ورزشکار کمک می کند تا کمتر تحت تأثیر اضطراب رقابتی قرار بگیرد و اعتماد به نفسش افزایش یابد و بدینگونه، احتمال موفقیت بیشتر میشود
اقای میثم شاه حسینی، دکتر آیدین ظریفی، دکتر فرهاد قدیری،
دوره 6، شماره 11 - ( 6-1395 )
چکیده
هدف از اجرای پژوهش حاضر پیشبینی نتیجه مسابقه جودوکاران بر حسب هوشهیجانی و مؤلفههای آن بود. این پژوهش در یک نمونه 70 نفری از جامعه جودوکاران شرکتکننده در لیگهای کشوری درسال 91-90 انجام شد (سن: 36/3 ± 0/22سال و سابقه ورزش جودو: 33/2 ± 4/8 سال). ابزار به کار برده شده در این پژوهش پرسشنامه هوشهیجانی بار-آن بود که توسط ورزشکاران، پیش از اجرای مسابقه، تکمیل شد. سپس نتیجه مسابقه هر یک از ورزشکاران در پرسشنامه توسط محقق ثبت گردید. برای تحلیل دادهها از آمار توصیفی، آزمون t مستقل و رگرسیون لوجستیک استفاده شد. نتایج نشان داد رابطه معناداری بین هوشهیجانی و مولفههای آن با نتایج مسابقه وجود دارد و همچنین هوشهیجانی به همراه سه عامل: خودآگاهیهیجانی، واقعگرایی و کنترلتکانه میتواند پیشبینی کننده مناسب نتیجه مسابقه ورزشکاران باشد. بنابراین بهبود و تقویت این مؤلفهها، میتواند درافزایش احتمال موفقیت ورزشکاران مؤثر باشد.
اقای میثم ابیاری، دکتر سید احمد نژاد سجادی، دکتر اسماعیل شریفیان،
دوره 6، شماره 12 - ( 9-1395 )
چکیده
هدف این پژوهش تعیین میزان تأثیر جهتگیری ورزشی بر تعهد ورزشی بازیکنان تیمهای فوتبال بانوان لیگ برتر کشور است. روش تحقیق از نوع همبستگی است که بهصورت میدانی اجرا شده است. جامعۀ آماری آن را بازیکنان 11 تیم (200 نفر) از باشگاههای لیگ برتر سراسر کشور تشکیل میدهند که در دومین دورۀ لیگ برتر فوتبال بانوان شرکت کرده بودند و حداقل ششماه سابقۀ فعالیت در تیم را داشتند. نمونۀ پژوهش بهصورت تمامشمار انتخاب شد بهمنظور جمعآوری اطلاعات، از پرسشنامۀ جهتگیری ورزشی گیل و دیتر (1988) (SOQ) و پرسشنامۀ تعهد ورزشی اسکانلان (1993) (SCMS) برای تجزیه و تحلیل دادهها از آمار توصیفی (نمودار، میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (رگرسیون ساده و مدلسازی معادلات ساختاری با نرمافزار Amos) استفاده شد. نتایج نشان داد جهتگیری ورزشی، با ضریب رگرسیونی استاندارد(83/0) بر تعهد ورزشی بازیکنان تأثیر دارد. درواقع، با افزایش رقابتطلبی، میل به پیروزی و هدفگرایی بانوان فوتبالیست میزان تعهد ورزشی آنان نیز افزایش مییابد.
خانم عادله زهتاب نجفی، دکتر سید محمد کاظم واعظ موسوی، دکتر حمید رضا طاهری،
دوره 8، شماره 15 - ( 5-1397 )
چکیده
این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی منتخبی از مداخلات روان شناختی بر کاهش اضطراب حالتی رقابتی در ورزشکاران شهر کرمانشاه انجام گرفت.: پژوهش حاضر، نیمه آزمایشی به صورت پیش آزمون- پس آزمون باگروه گواه و گمارش تصادفی بود. نمونه ای با حجم 90 نفر به صورت در دسترس انتخاب و در دوگروه آزمایشی و کنترل جایگزین شدند. پکیج آموزشی مداخلات در طول 12 جلسه 90 دقیقه ای بر گروه آزمایش اجرا گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه اضطراب حالتی رقابتی مارتنز بود و تجزیه و تحلیل آماری با روش های آماری توصیفی و آزمون آماری کوواریانس چندمتغیری (مانکوا) بوسیله نرم افزار آماری SPSS نسخه 22 انجام گرفت. نتایج حاصل از تحلیل کوواریانس گروه ها نشان داد که مداخلات روان شناختی اضطراب حالت رقابتی ورزشکاران گروه آزمایش را کاهش داده است. (353/195 f1= اضطراب شناختی،000 /0p <، 740/128 f1= اعتماد به نفس،000 /0p <، 940/31 f1= اضطراب جسمانی،000 /0p <). بهطور کلی نتایج، حاکی از تأثیر اجرای مداخلات روانشناختی بر کاهش اضطراب حالتی رقابتی ورزشکاران میباشد.
سمانه سعیدپور، نجف آقایی،
دوره 11، شماره 21 - ( 4-1400 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر تعیین نقش میانجی مزیت رقابتی و شهرت سازمانی در رابطۀ علّی مسئولیت اجتماعی و عملکرد تیمی پرسپولیس بود. روششناسی پژوهش توصیفی – پیمایشی با هدف کاربردی و رویکرد معادلات ساختاری میباشد. جامعۀ آماری شامل کلیۀ هواداران پرسپولیس و حجم نمونه بر اساس جدول مورگان ۳۸۴ نفر (به روش تصادفی) بود. از پرسشنامه های شهرت باشگاه رسلر (۲۰۱۰)، مزیت رقابتی حسینی (1390)، مسئولیت اجتماعی گالبریث (۲۰۱۰)، عملکرد تیمی گلن (۲۰۰۳)، حسینی (۱۳۹۵)، کوپر و ساتر (۲۰۱۱) استفاده شد. جهت بررسی و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی با رویکرد مدل سازی معادلات ساختاری استفاده گردید؛ تحلیل نتایج نیز با نرم افزارهای SPSS 22 و Smart PLS 3 انجام شد. مشخص گردید مسئولیت اجتماعی بر عملکرد تیمی، مزیت رقابتی و شهرت سازمانی تأثیر مثبت ومعنادار دارد. به علاوه، اثر مستقیم ومعنادار شهرت بر عملکرد تیمی و نقش میانجی شهرت به صورت جزئی تأیید شد. با این حال، تأثیر مزیت رقابتی بر عملکرد تیمی و نقش میانجی مزیت رقابتی تایید نگردید. پیشنهاد می شود باشگاه پرسپولیس با انجام مسئولیت های اجتماعی در ابعاد اقتصادی، اخلاقی، قانونی و بشردوستانه، موجب ارتقاء شهرت، مزیت رقابتی و عملکرد تیمی باشگاه شود.
آقای کیومرث رمضانلو، دکتر نوشین بنار، خانم فاطمه سعیدی،
دوره 12، شماره 23 - ( 6-1401 )
چکیده
هدف از این پژوهش بررسی نقش منابع ورودی، موقعیت در بازار و توان خلاقیت در خلق مزیت رقابتی کسبوکارهای ورزشی (مجموعههای تفریحی-ورزشی آبی شهر تهران) بود. این پژوهش از نوع توصیفی – پیمایشی و از نظر هدف کاربردی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل مدیران مجموعههای تفریحی- ورزشی آبی شهر تهران بود. برای جمعآوری اطلاعات مورد نیاز برای آزمون فرضیهها ابزار پرسشنامه بهره گرفته شد. 80 پرسشنامه به نسبت توزیع مجموعههای تفریحی-ورزشی آبی در پنج منطقه استان تهران، به صورت هدفمند در اختیار مدیران قرار گرفت که از این تعداد 75 پرسشنامه مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان داده منابع ورودی به طور مستقیم بر مزیت رقابتی اثر مثبت و معنیداری دارد (53/0 β= ،06/20t=)، موقعیت در بازار نیز به طور مستقیم بر مزیت رقابتی اثر مثبت و معنیداری (42/0 β= ،23/2t=) دارد. همچنین توان خلاقیت به طور مستقیم بر مزیت رقابتی اثر مثبت و معنیداری (63/0 β= ،43/11t=).
نتایج این مطالعه هدفمند بودن رویکرد ترکیبی بهواسطه توانایی بهکارگیری درست منابع ورودی از جمله منابع انسانی، سازمانی و مالی، توجه به سرمایه مشتری و داشتن هوشمندی رقابتی به عنوان ایجادکننده ها و تثبیتکننده موقعیت در بازار و همچنین سرمایه نوآوری، توان فناوری اطلاعات و مدیریت دانش به عنوان مهمترین منابع و عناصر در استفاده از توان خلاقیت میتوانند مزیت رقابتی را برای کسبوکارها به ارمغان آورند.
آقای آرمین روحبانی، دکتر کریم کیاکجوری،
دوره 12، شماره 24 - ( 10-1401 )
چکیده
عملکرد باشگاه های ورزشی به دلیل نقش ورزش در سلامت جامعه مورد توجه می باشد؛ در این راستا، پژوهش حاضر به بررسی تأثیر همکاری-رقابت بر عملکرد با توجه به نقش میانجی نوآوری باز و استفاده از دانش بیرونی در باشگاه های فوتبال خصوصی منتخب استان های شمالی کشور پرداخته است. این پژوهش کاربردی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش را مدیران و اعضای هیئت مدیره باشگاه های فوتبال خصوصی استان های گیلان، مازندران و گلستان تشکیل دادند که 245 نفر از آنها به روش نمونه گیری غیرتصادفی قضاوتی به عنوان نمونه در نظر گرفته شدند. به منظور جمع آوری داده از پرسشنامه های استاندارد همکاری-رقابت بونچن و فردریچ (2012)، ارزیابی هماهنگ نوآوری باز (2012)، استفاده از دانش بیرونی و عملکرد باشگاه ویمر و همکاران (2016) استفاده شد. آلفای کرونباخ هر یک از پرسشنامه های مذکور به ترتیب 0/816، 0/701، 0/797 و 0/803 به دست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری نرم افزار Smart PLS انجام شد. نتایج نشان داد که همکاری-رقابت بر عملکرد باشگاه ها به صورت مستقیم تأثیرگذار نیست، اما از طریق متغیرهای میانجی استفاده از دانش بیرونی و نوآوری باز بر عملکرد باشگاه ها تأثیرگذار است. همچنین مشخص شد که نوآوری باز بیشترین درصد تغییرات عملکرد باشگاه ها را تبیین میکند. بنابراین فضای همکاری و رقابت با استفاده از دانش بیرونی و نوآوری باز میتواند به گونه ای باشد که عملکرد باشگاه ها بهبود یابد.
محدثه نعیمی، مهرعلی همتی نژاد، نوشین بنار، فاطمه سعیدی،
دوره 14، شماره 27 - ( 6-1403 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر بازاریابی دیجیتال بر توان رقابتی کسبوکارهای ورزشی از طریق هوشمندی رقابتی و کارآفرینی بود. این پژوهش از نظر نوع توصیفی-همبستگی، از نظر هدف کاربردی و از نظر روش اجرا میدانی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه مدیران و مربیان باشگاههای ورزشی شهر رشت بودند. برای تعیین حداقل نمونه لازم از روشی که توسط بارکلای و همکاران (1995)، جهت تعیین حداقل نمونه در مدلسازی معادلات ساختاری ارائه شده است، استفاده گردید. برای تعمیم نمونه به جامعه پژوهش، 220 پرسشنامه در میان مدیران و مربیان باشگاههای ورزشی شهر رشت توزیع و 196 پرسشنامه تجزیهوتحلیل شد. نتایج نشان داد که بازاریابی دیجیتال به ترتیب بر توان رقابتی، هوشمندی رقابتی و کارآفرینی اثر مثبت و معنیداری داشت. هوشمندی رقابتی بر توان رقابتی و کارآفرینی و همچنین کارآفرینی نیز بر توان رقابتی اثر مثبت و معنیداری داشتند. باتوجهبه یافتههای پژوهش، مدیران باشگاهها میتوانند بهمنظور افزایش مشتریان، افزایش سوددهی و بهرهوری باشگاه، از اثرات مثبت بازاریابی دیجیتال در کنار استفاده از مزیتهای هوشمندی رقابتی و کارآفرینی برای افزایش توان رقابتی کسبوکارشان استفاده کنند.